مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه انتخابیه برگزار شد
تکمیل انتخابات برای تشکیل مجلس قوی
مردم ایران در 22 حوزه انتخابیه برای برگزیدن 45 نماینده از میان 90 نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پای صندوقهای رأی حاضر شدند؛ حضوری که شور و استقبال از آن در قیاس با مرحله دوم انتخابات در ادوار گذشته متفاوت مینمود و تعینی از افزایش میل به مشارکت در روند شکلگیری مجلسی قویتر بود. رئیسجمهور در بازگشت از سفر استانی دوروزه به قم و در بدو ورود به حریم استان تهران، با حضور در مسجد جامع حضرت صاحب الزمان(عج) در شهرک صالح آباد در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی که به صورت الکترونیکی برگزار شد، شرکت کرد. سید ابراهیم رئیسی درسخنانی ضمن قدردانی از مجریان و ناظران به خاطر برگزاری انتخاباتی امن، سالم و رقابتی گفت: از جمله افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آن است که تشکیل همه نهادهای آن مبتنی بر رأی و اراده مردم بوده و برخلاف برخی کشورها که ژست دموکراسی میگیرند و تنها مدعی آن هستند، جمهوری اسلامی ایران به معنای واقعی به مردمسالاری عمل میکند. وی با بیان اینکه دلیل حقد و کینه دشمنان از این نظام و کشور همین حضور و مشارکت مردم است، ابراز امیدواری کرد با رأی مردم، مجلسی قوی در زمان مقرر خود شکل بگیرد و با تصویب قوانین و ریلگذاری مناسب برای کشور در کنار دولتی قوی، ایرانی قوی را رقم بزند. روز گذشته همچنین بسیاری از مسئولان و چهرههای سیاسی کشور در نخستین ساعات صبح در شعب اخذ رأی حضور یافتند و رأی خود را به صندوق انداختند. محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور که با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور رأی خود را به صورت الکترونیکی ثبت کرد، برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم در سلامت و امنیت کامل را از افتخارات دولت مردمی آیتالله رئیسی دانست و با ابراز امیدواری نسبت به حضور با شور و نشاط مردم در انتخابات، گفت: حتماً با حضور مردم شاهد تکمیل مجلس شورای اسلامی به عنوان عصاره ملت، خواهیم بود. انتخابات از ساعت 8 صبح در حوزههای انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارسآباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرمآباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس آغازشد و تا ساعت 22 به طول انجامید.
دورخیز برای برگزاری الکترونیک انتخابات ریاست جمهوری
در این بین، برگزاری تمام الکترونیک انتخابات در 8 حوزه انتخابیه و بعضاً پر جمعیت کشور همچون تهران و تبریز رویدادی بود که انتخابات روز گذشته را از جهت قرار گرفتن فناوری در خدمت توسعه و تدقیق مردمسالاری و ظهور اراده واقعی برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک حائز اهمیت ساخت. سپهر خلجی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در این باره با بیان اینکه برگزاری انتخابات الکترونیک در این دوره از انتخابات، کاری بسیار سنگین با حساسیت بالا بود و امیدواریم این تجربه موفق زمینهای برای برگزاری الکترونیک انتخابات آتی شود، گفت: خیلی خوشحال و خرسند هستیم که دولت سیزدهم پایهگذار برگزاری انتخابات الکترونیک شد. احمد وحیدی، وزیر کشور هم برگزاری الکترونیک انتخابات در 8 حوزه انتخابیه را گام خوبی در جهت فعالیت نوآورانه در حوزه انتخابات توصیف کرد و گفت: این شیوه هم از دقت و سلامت برخوردار است و هم سبب تسهیل در شمارش آرا میشود و این یک گام خوبی خواهد بود تا در آینده تمام شعب الکترونیکی شود. در همین رابطه محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری بدون مشکل انتخابات از جمله در حوزههای برخوردار از رأیگیری الکترونیک به استقبال رأی دهندگان از این شیوه اشاره و تصریح کرد: به دنبال تسری فرایندهای الکترونیک در همه انتخاباتها هستیم و امیدواریم با کار کارشناسی که بین وزارت کشور و شورای نگهبان شکل گرفته این موضوع ادامه داشته باشد.به دنبال این هستیم که فرایندهای الکترونیکی را در انتخابات مختلف از جمله ریاستجمهوری تسری دهیم.
روز گذشته در حالی که ۱۱هزار و ۵1۰ شعبه اخذ رأی در ۲۲ حوزه انتخابیه و در گستره ۱۵ استان استقرار یافته بود، محمدتقی شاهچراغی، رئیس ستاد انتخابات کشور با ارائه آماری از زیرساختهای بکار گرفته شده در این مرحله با توجه به برگزاری تمام الکترونیک انتخابات در 8 حوزه انتخابیه که 60 درصد شعب را به خود اختصاص داده بود، گفت: ۲۵ هزار و ۷۰۰ صندوق اخذ رأی الکترونیک در شعب ۸ حوزه انتخابیه مرحله دوم بکار گرفته شد.
شاهچراغی درباره مزیت بهرهگیری از صندوقهای الکترونیکی با اشاره به مزیتهایی همچون صرفهجویی در وقت و هزینه، سهولت رأی دادن و دقت بالا، توضیح داد: در این صندوقها رأی مخفی است و در آخر هم وقتی دستگاه با حضور ناظر باز میشود، آرا استخراج شده و برگههای رأی که در داخل صندوق افتاده داخل پاکتی نگهداری میشود. روند حرکت به سمت به کارگیری فناوریهای الکترونیک در فرایند انتخابات از سالهای گذشته با الکترونیکی شدن مراحل مختلف آن از ثبتنام نامزدها تا احراز هویت رأی دهندگان آغاز شده بود.
با این حال الکترونیکی شدن مرحله اخذ رأی به نحو گسترده و در حوزههای انتخابیهای با وسعت و جمعیت حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اقدامی بود که در مقام اجرا به فراهم شدن امکانات زیرساختی بویژه در حوزه توسعه شبکه ارتباطی کشور نیاز داشت؛ امری که در دولت سیزدهم به واسطه تأمین این زیرساختها محقق شد ؛ چنان که عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری روز گذشته با یادآوری اینکه در مرحله اول انتخابات مجلس در دورافتادهترین نقاط دسترسی به شبکه ارتباطی کشور فراهم بود و ۹۹ درصد احراز هویتها به صورت برخط انجام شد، درباره برگزاری الکترونیک انتخابات در حوزههای هشتگانه گفت: این اقدام حاصل یک کار بسیار فشرده و شبانهروزی بود که در بخشهای مختلف این وزارتخانه و دستگاههایی که به ما کمک کردند، انجام شد.
وی تصریح کرد: میتوانیم قدمهای بعدی را حتی به سمت انتخابات برخط برداریم تا مردم بتوانند از منزل رأی بدهند که این نیازمند تغییر قانون بوده و امید است مبتنی بر این تجربه در سالهای بعد شاهد چنین انتخاباتی باشیم.
بــــرش
رهبر انقلاب پس از شرکت در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم:
هرچه مجلس قویتر باشد، امکان کار در کشور بیشتر است
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در اولین دقایق آغاز رأیگیری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تهران، با حضور در حسینیه امام خمینی(ره)، در این دوره از انتخابات که به صورت الکترونیکی برگزار شد، شرکت کردند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای بعد از شرکت در انتخابات با اشاره به تفاوت نداشتن مرحله اول و دوم انتخابات، تأکید کردند: اهمیت مرحله دوم کمتر از مرحله اول نیست و مردم با حضور خود در این مرحله از انتخابات، مجلس را تکمیل کنند.
ایشان انتخابات را نشانه حضور مردم و اراده و تصمیمگیری آنان دانستند و گفتند: وظیفه ملی هر فردِ دوستدار پیشرفت کشور و نزدیک شدن آن به مقاصد بزرگ، شرکت در انتخابات است. حضرت آیتالله خامنهای خاطر نشان کردند: هرچه رأی بیشتر باشد، مجلس قویتر خواهد بود و هرچه مجلس قویتر باشد، امکان کار در کشور بیشتر است.