رفع مشکل کدورت بهاری آب 95 درصد شهروندان مرکز استان لرستان

آب شرب خرم‌آباد زلال شد

ایران‌زمین - هر ساله با شروع بارندگی‌ها از اواخر فصل زمستان تا اواسط بهار یکی از دغدغه‌های مهم و گلایه شهروندان خرم‌آبادی افزایش کدورت آب آشامیدنی شهرشان بوده است. بارندگی‌های بهاری، چشمه‌های تأمین‌کننده آب شرب شهر خرم‌آباد را کدر می‌کرد وآب زلال از دسترس مردم خارج می‌شد. معضل کدر شدن آب شرب مرکز استان لرستان فروردین‌ماه سال گذشته به اوج خود رسید. در اواخر همان ماه به طرز بی‌سابقه‌ای کدورت آب چشمه‌ها باعث شد که آب لوله‌کشی حدود ۴۰ درصد مناطق شهر با کدورت بسیار بالایی مواجه شود، به‌طوری که در مناطقی قابل استفاده برای آشامیدن نبود.
 امسال اما به‌دنبال اقدامات انجام شده و اجرای طرح‌های عمرانی این مشکل برای همیشه برطرف شده است.
 در این میان مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان لرستان با برگزاری جلسات متعدد با استاندار و معاون عمرانی استاندار برنامه‌های ویژه‌ای برای رفع این مشکل در نظر گرفتند و با تلاش جهادی همه دستگاه‌ها امسال موفق شدند 95 درصد این مشکل چندین ساله را برای همیشه رفع کنند.
یک شهروند خرم‌آبادی ساکن محله پشت بازار خرم‌آباد گفت: همیشه پس از بارش‌های بهاری آب شرب، کدر و گل‌آلود می‌شد که این امر سلامت شهروندان به‌خصوص خردسالان و بیماران در معرض خطر را با چالش جدی مواجه می‌کرد.
حمیدرضا گودرزی افزود: اگر این مشکل برطرف نمی‌شد آلودگی‌های آب آشامیدنی در دراز مدت منجر به بروز مشکلات گوارشی می‌شد اما امسال خوشبختانه با وجود بارندگی‌های بالا، آب شرب شهر دچار آلودگی و کدورت نشد.
دیگر شهروند خرم‌آبادی ساکن محله خاتم‌الانبیا نیز گفت: کدورت آب شرب شهر خرم‌آباد پس از بارندگی‌ها یک قصه تکراری بود که شهروندان را با مشکل مواجه می‌کرد.
 احمد حسنوند ادامه داد: با کدر و گل‌آلود شدن آب مجبور می‌شدیم برای چندین روز از آب معدنی استفاده کنیم یا آب را چندین بار بجوشانیم تا قابل استفاده شود اما امسال با این مشکل روبه‌رو نشدیم که جای تشکر و قدردانی از مسئولان آبفای استان دارد.
 رفع مشکل کدورت آب برای همیشه
«یاسر اکبریان»، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان در این زمینه درگفت‌و‌گو با «ایران» با اعلام اینکه مشکل کدورت آب بیش از 95 درصد مناطق شهر خرم‌آباد رفع شده است، اظهار داشت: کدورت آب پس از بارندگی‌های شدید اسفند و فروردین‌ماه مشکل چندین ساله مردم خرم‌آباد بود که در سال‌جاری با تأکید و حمایت استاندار و با استفاده از اعتبارات داخلی توانستیم آن را برطرف کنیم. البته منتظر یکسری مجوزهای اداری هستیم تا مشکل اندک مناطق باقیمانده را نیز رفع کنیم.
وی ادامه داد: این موضوع در سال گذشته شدت بیشتری داشت و در بررسی‌ها مشخص شد که کدورت آب آشامیدنی خرم‌آباد به بالای ۴۰ درصد رسیده است. همین موضوع سبب شد طی نشست‌هایی که با استاندار و معاون عمرانی استاندار برگزار شد، برنامه‌های ویژه‌ای برای رفع این مشکل تدوین و اجرا شود.
مدیرعامل آبفا لرستان خاطرنشان کرد: در ادوار گذشته مسئولان امر با توجه به محدودیت‌های فنی و کمبود ظرفیت‌ها رفع مشکل کدورت آب را منوط به راه‌اندازی مدول(فاز) دوم تصفیه‌خانه آب خرم‌آباد می‌دانستند اما پس از افزایش ناگهانی کدورت آب آشامیدنی خرم‌آباد در فروردین‌ماه پارسال، وعده حذف کدورت آب شهر را در آینده‌ای نزدیک به شهروندان دادیم. از آنجایی که بارها وعده‌هایی در این خصوص داده شده بود، مردم امید زیادی به تحقق این موضوع نداشتند اما پیگیری‌ها برای پیشبرد طرح فاز دوم تصفیه‌خانه آب و همزمان ارتقای تصفیه‌خانه با جدیت آغاز شد و خوشبختانه در سال‌ جاری موفق شدیم این مشکل را در بیش از ۹۵ درصد مناطق آسیب‌پذیر شهر که دچار کدورت می‌شدند برطرف کنیم.
اکبریان افزود: ساخت و بهره‌برداری از فاز دوم تصفیه‌خانه آب و ارتقای تصفیه‌خانه فعلی در گرو تخصیص اعتبار و البته امری زمان‌بر بود اما با پیگیری‌های مستمر، فعالیت بیش از یک‌هزار نفر ساعت کار، تلاش بی‌وقفه و اجرای پروژه‌های متعدد در چندین جبهه کاری، طرح‌ و برنامه‌های مورد نظر با هدف کاهش و حذف مناطق متأثر از کدورت آب مطالعه، تهیه و اجرایی شد.
۹۵ درصد از کدورت آب آشامیدنی خرم‌آباد حذف شده است
وی عنوان کرد: حذف پمپاژ مستقیم آب در منطقه علوی شهر خرم‌آباد پس از سال‌ها و همزمان بهره‌مندی از ظرفیت تصفیه‌خانه آب و تحت پوشش قرار گرفتن مناطق«جلال‌آل‌احمد، خاتم الانبیا، خیابان‌های منتهی به آراسته، قاضی‌آباد، کوی فلسطین و مناطق وسیعی از مرکز شهر از جمله حد فاصل شیرخوارگاه تا ایستگاه مطهری و مناطقی از میدان تختی، نهر ناصری و منطقه قدیمی پشت بازار» انجام شد به‌طوری که تعداد مشترکان متأثر از وجود آب دارای کدورت، هم‌اکنون به حدود ۲ درصد جمعیت شهر رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان تصریح کرد: اکنون ۹۵ درصد از کدورت آب آشامیدنی خرم‌آباد حذف شده است و تنها بخش کوچکی از شهر از جمله؛ خیابان تمدن، چهارراه طیب و مناطق مرتفع و بالادست نهر ناصری با مشکل جزئی کدورت آب مواجه هستند که برنامه‌ریزی برای رفع مشکل این مناطق هم در دستور کار شرکت آب و فاضلاب استان قرار دارد.
اکبریان یادآور شد: این مهم همزمان با کار جهادی، تلاش مضاعف و توسعه سامانه‌های هوشمند کنترل فشار شبکه، ارتقای واحد تله‌متری و مانیتورینگ تأسیسات و شبکه، بکارگیری همه ظرفیت‌های لاگرهای(ثبت‌کننده‌ها) هوشمند و کنترل مخازن رقم خورد و نشان داد اعتماد و استفاده از ظرفیت‌ها و اتکا به دانش نیروهای جوان و متعهد در دولت سیزدهم کارگشا بوده است.
این مقام مسئول با اشاره به وقوع بارش‌های شدید فروردین‌ماه جاری گفت: طی روزهای گذشته بارندگی‌ها منجر به قطع آب 3 روستای پل‌دختر، یک روستا کوهدشت و یک روستا در دلفان شده بود که بلافاصله و با حضور نیروهای شرکت آبفا کمتر از ۲۴ ساعت آب این روستاها وصل شد. البته تجربیات سال‌های گذشته در این زمینه بسیار کارگشا بود، زیرا از قبل تمهیدات لازم در نظر گرفته شده بود و به همین خاطر با وجود شدت بارندگی‌ها در هیچ‌کدام از شهرها با قطعی آب مواجه نشدیم. در روستاها هم جز چند روستا خوشبختانه مشکل چندانی وجود نداشت.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و سی و یک
 - شماره هشت هزار و چهارصد و سی و یک - ۱۶ فروردین ۱۴۰۳