وزیر میراث فرهنگی از تخصیص 208 میلیارد تومان برای بیمه فعالان صنایع‌دستی خبر داد

10 هزار فعال صنایع‌دستی بیمه می‌شوند

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از برطرف شدن مشکلات بیمه‌ای 10 هزار فعال صنایع‌دستی کشور خبرداد. حمایت پوشش بیمه‌ای یکی از جدی‌ترین مشکلات و مسائل صنعتگران صنایع‌دستی است که به گفته سید عزت‌الله ضرغامی با مصوبه جدید دولت برای بیمه تأمین اجتماعی فعالان این حوزه، بزودی برطرف خواهد شد.
او که در برنامه «صبحانه ایرانی» حاضر شده بود درباره مشکلات بیمه‌ای فعالان صنایع‌دستی، گفت: با وجود اینکه ۳۵ درصد فعالان صنایع‌دستی روستایی هستند با تعریف یک زیر شغل، افرادی که در شهر هستند نیز می‌توانند از این بیمه استفاده کنند. ضرغامی بر لزوم تقویت بیمه روستایی تا سطح هشت تأکید کرد و گفت: برای امسال ۱۳۵ میلیارد تومان، سال آینده ۱۶۸ میلیارد تومان و برای بیمه روستایی ۴۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.

تأکید بر رفع موانع صادرات
وزیر میراث‌فرهنگی، مهیا کردن شرایط فروش و بازاریابی در داخل و خارج و برطرف کردن موانع مربوط به صادرات صنایع‌دستی را زمینه‌ساز تقویت تولید و حذف برون‌سپاری ارزی دانست و یادآور شد: اخیراً پیمان سپاری ارزی را در دولت حذف کردیم و آیین‌نامه دیگری را برای نمایشگاه‌ها تصویب و کمک کردیم صادرات رونق بگیرد.

باید اجازه فعالیت در بازارهای خارجی را بدهیم
وی با بیان اینکه شرایط را تا یک سال برای صادرکنندگان صنایع‌دستی آزاد بگذاریم، ادامه داد: اگر در حوزه صادرات موفق شویم و تا یک سال همه قوانین را کنار بگذاریم و اجازه فعالیت در بازارهای خارجی را بدهیم راه باز می‌شود. در حال حاضر از مجراهای قانونی این کار را انجام می‌دهیم.وزیر میراث فرهنگی در ادامه به راه‌اندازی بازارچه‌های فروش در سراسر کشور و عرضه صنایع‌دستی در پایگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در بیش از ۹۰ درصد پایگاه‌های ملی و جهانی صنایع‌دستی عرضه می‌شود.وی با اشاره به اینکه صنایع‌دستی متشکل از صنایع‌دستی و هنرهای سنتی است، گفت: من سال‌ها با هنرمندان کار کرده‌ام. هیچ هنری به اندازه هنرهای سنتی همگرایی با فرهنگ، سبک زندگی، تمدن ایرانی، دین و رفتار ندارد و دارای دامنه بسیار وسیعی است.
ضرغامی در ادامه به فعالیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در این حوزه اشاره کرد و گفت: ۶۰۰ هزار نفر رسمی هستند و ۶۰۰ هزار نفر رسمی نیستند، اما شناخته شده‌اند و همگی با ما در ارتباط هستند.

تأکید بر شعار هرخانه یک کارگاه
وی با اشاره به شعار هرخانه یک کارگاه، گفت: صنایع‌دستی خانوادگی است و همه اعضا کنار یکدیگر کار می‌کنند و بچه‌ها از سن پایین مهارتی را یاد می‌گیرند.

ایران دارای فرهنگ غنی است
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و گسترده و صنایع‌دستی گفت: دایره هنر همگراست بنابراین باید جلوی یکسان‌سازی فرهنگی ایستاد. زمانی کمونیست‌ها می‌خواستند یکسان‌سازی کنند که شکست خوردند. غربی‌ها نیز تلاش می‌کنند. کشورهایی مثل ایران که دارای فرهنگی غنی هستند، می‌توانند مقابل یکسان‌سازی بایستند و ایستاده‌ایم.

رتبه ایران در صنایع‌دستی در جهان
او با بیان اینکه از ۴۰۰ رشته صنایع‌دستی دنیا ۲۹۹ رشته در ایران وجود دارد، گفت: در برخی حوزه‌ها در دنیا سرآمد هستیم و در کنار هند بالاترین موقعیت صنایع‌دستی را از نظر تنوع و کیفیت در جهان داریم.
ضرغامی با اشاره به اینکه نقطه قوت ما تفاوت‌های فرهنگی است، گفت: در صنایع‌دستی و هنرهای سنتی این تنوع بزرگ امروز وجود دارد.

مذاکره با دستگاه‌ها برای اختصاص محلی به‌منظور عرضه صنایع‌دستی
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از مذاکره با دستگاه‌هایی از جمله بهزیستی، سازمان زندان‌ها، صدا و سیما و... به‌منظور اختصاص محلی برای عرضه صنایع‌دستی خبرداد و گفت: همچنین فرماندارها موظف شدند در مبادی ورودی تمامی شهرها، بازارچه دائمی صنایع‌دستی راه‌اندازی کنند و استان هرمزگان در این راستا پیشگام بوده و بسیاری شهرها بازارچه‌ها را برپا کردند و زنجان نیز بسیار خوب کار کرده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و نود و هشت
 - شماره هشت هزار و سیصد و نود و هشت - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲