صدور پروانه شکار به دلیل وجود اسلحه‌های مجاز

زیست بوم/  صدور 185 پروانه شکار برای هفت شهر کشور به انتقاد فعالان حوزه محیط‌زیست و حامیان حیات‌وحش منجر شده است. معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست در گفت‌و‌گو با ایرنا دلیل صدور پروانه‌ها را وجود تعداد زیادی اسلحه مجاز در دست مردم، پرداخت سهمیه فشنگ از دستگاه‌های ذیربط و درخواست مکرر شکارچیان مجاز اعلام می‌کند. به گفته او عدم صدور پروانه شکار باعث افزایش شکار غیرمجاز توسط اسلحه‌های مجاز می‌شود.
حسن اکبری می‌گوید: امسال بعد از سه سال توقف، ۱۱۳ پروانه شکار کل و بز، قوچ و میش برای مناطق قرق و ۷۲ پروانه برای مناطق حفاظت‌شده در استان‌های فارس، یزد، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، تهران، قزوین و مرکزی صادر شده است، البته تمام این پروانه‌ها بعد از انجام سرشماری و مشخص شدن جمعیت حیات‌وحش در آن مناطق صادر می‌شود.
او یکی از علل صدور پروانه‌های شکار را مهاجرت گونه به مناطق دیگر به دلیل افزایش جمعیت آنها اعلام می‌کند و می‌گوید: به طور مرتب از شکارچیان مجاز، درخواست دریافت می‌کنیم و باید تا حدودی هم پاسخگوی کسانی که می‌خواهند قانونی شکار کنند، باشیم.
به گفته او شکارچی مجاز، در یک بازه زمانی سه روزه، می‌تواند وارد شکارگاه شود. در تمام مدتی که شکارچی در شکارگاه است، محیطبانی او را همراهی می‌کند. باید شرایطی را که در پروانه قید شده، رعایت کند یعنی قبل از طلوع و بعد از غروب آفتاب تیراندازی ممنوع است. در هر مرحله‌ای از کمین نمی‌تواند بیشتر از سه تیر شلیک کند. اگر حیوانی زخمی شد دیگر اجازه تیراندازی به حیوان دیگری را ندارد و فقط باید همان حیوان زخمی را تعقیب کند.همچنین سن بالای ۹ سال را باید شکار کند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و نود
 - شماره هشت هزار و سیصد و نود - ۰۸ بهمن ۱۴۰۲