سلامت
بهرهگیری از آزمایش مولکولی بسیار پیشرفته NAT در سازمان انتقال خون کشور
معاون فنی و فنآوریهای نوین سازمان انتقال خون گفت: آزمایش مولکولی بسیار پیشرفته NAT برای غربالگری خونهای اهدایی برای تشخیص بیماریهای ویروسی هپاتیت B، هپاتیت C و HIV/ایدز، روی نمونههای ارسالی اداره کل انتقال خون استان تهران به صورت پایلوت آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون، عباداله سالک مقدم افزود: عملیاتی شدن این آزمایش، یکی از کارهای بسیار خوب سازمان انتقال خون است که بعد از بررسیهای بسیار دقیق فنی و پیچیده، موفق شدیم آن را در اداره کل انتقال خون استان تهران آغاز کنیم و بعد از مدتی که ارزیابیهای لازم انجام شد و نکات فنی و ضروری مورد بررسی و تأیید قرار گرفت، بزودی در مورد سایر استانها نیز انجام میشود.
وی افزود: پلاسمای ارسالی کشورمان به شرکتهای پالایشگر برای تولید داروهای مشتق از پلاسما نیز با آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) توسط خود شرکتهای پالایشگر انجام میشود که یک فنآوری بسیار پیشرفته است و توانمندی بسیار بالایی میطلبد که خوشبختانه امروز خودمان در داخل کشور میتوانیم این آزمایش را انجام دهیم تا امنیت بالایی برای خونهای اهدایی به دست آوریم و بیماران با خیال راحت خون و فرآورده مورد نیاز را به مصرف برسانند.
سالک مقدم تأکید کرد: هماکنون نیز ما از آزمایشهای بسیار پیشرفتهای به نام کمی لومینسانس (CL) و الکترو کمی لومینسانس (ECL) برای غربالگری سرولوژی بیماریهای ویروسی در انتقال خون استفاده میکنیم و از نظر بیماریهای ویروسی، کشور ما جزو کشورهای برتر در زمینه امنیت و سلامت خونهای اهدایی در دنیا است که سبب افتخار است.
وی افزود: ما میخواهیم یک رده بالاتر باشیم و آزمایش اسید نوکلئیک یا NAT را روی تمام خونهای اهدایی انجام دهیم تا با برقراری این آزمایشها، شاخص امنیت خونهای اهدایی در کشورمان از این هم بالاتر برود و دوره پنجره انتقال بیماریهای ویروسی به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کند. دوره پنجره فاصله بین زمانی است که ویروس وارد بدن میشود تا زمانی که آزمایشها بتواند آن را تشخیص دهد.
228 دستگاه آمبولانس جدید در حال توزیع است
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به خرید 500 دستگاه آمبولانس جدید، از تجهیز و آمادهسازی 228 دستگاه آمبولانس برای توزیع در سطح کشور خبر داد.
به گزارش وبدا، دکتر جعفر میعادفر با اعلام این خبر افزود: پیشبینی میشود هر دو هفته حدود 30 دستگاه آمبولانس جدید در سطح دانشگاههای علوم پزشکی توزیع شود. این آمبولانسها ساخت سال 2023 و 2024 شرکت تویوتا هستند که از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند و نسبت به سایر آمبولانسها، از نظر قیمت مناسب ترند. مصرف بنزین این آمبولانسها بسیار پایین و استاندارد است. تجهیز این آمبولانسها با تجهیزات تولیدات داخل از جمله برانکارد، ساکشن و کیف احیا انجام میشود. رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه مشکلی بابت واردات آمبولانسهای جدید نداریم، گفت: واردات آمبولانس از عوارض گمرکی معاف است البته نیاز است ترخیص آنها با همکاری گمرک، تسریع شود تا در اختیار دانشگاهها و پایگاههای اورژانس کشور قرار گیرد.
دکتر میعادفر همچنین از واردات حدود 50 دستگاه آمبولانس از محل کمک خیرین و سازمانهای بینالمللی به کشورمان خبر داد و گفت: مسیر واردات آمبولانس با کمک خیرین سلامت، باز شده و اعلام آمادگی میکنیم که هر یک از خیرین بتواند آمبولانس را تا گمرک بیاورد، ثبت سفارش و ترخیص میکنیم و برای پایگاه اورژانسی که مورد نظر خیرین است، به کار میگیریم.