جشنواره عمار با تقدیر از آثار برگزیده به کار خود پایان داد

تقدیر مردمی با خنجر یمنی

آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور خانواده شهدا، اقشار مختلف مردم و برگزیدگان این دوره از جشنواره جمعه‌شب در تالار اندیشه حوزه هنری تهران برگزار شد.

در ابتدای مراسم ضمن بزرگداشت یاد حاج نادر طالب‌زاده، «سیدحسین حسینی آزاد» قهرمان فیلم مستند آقای شورا گفت: من از سال ۱۳۴۴ در راه رهبری و انقلاب بوده‌ام. با فرمان امام مسئول پایگاه بسیج چناران نیشابور شده و تصمیم گرفته‌ام در چناران به دختران و پسرانی که قصد ازدواج دارند کمک کنم. کما اینکه تا امروز کمک کرده‌ام.از مسئولان نظام تقاضا دارم فکری برای ازدواج جوانان کنند. من که در یک روستای 500 خانواری هستم شاهدم که جوانان نمی‌توانند ازدواج کنند. از مجلس شورای اسلامی تقاضا دارم تا قوانینی تصویب کنند که تسهیل‌گر ازدواج جوانان باشد.
پس از اتمام سخنان حسینی آزاد، «نشان مردمی استقلال» توسط خانواده شهید دانشمند مسعود علی‌محمدی به ایشان اعطا شد. جایزه ویژه موزاییک مرگ بر امریکا به علی عارضی کارگردان فیلم مستند «رقصنده با گرگ» توسط مادر شهید مدافع امنیت حسین اجاقی و طنین شعار مرگ بر امریکای حاضران اعطا شد.
هیأت داوران در بخش مستند «آرمان روح‌الله» لوح افتخار به‌دلیل «حضور به‌هنگام مستندساز و تلاش برای پاسخگویی به شبهه» به اثر «فراخوان خونین» به کارگردانی حسین پالیزدار تقدیم شد. هیأت داوران لوح افتخار دستاورد پژوهشی این بخش را به اثر «گزارش کلارنبرگ» به پژوهشگری آقای مهدی پورصفا اهدا کرد. گفتنی است هیأت داوران در این بخش اثری را شایسته دریافت جایزه فانوس ندانست.

تقدیر از روایت مناطق محروم
هیأت داوران فانوس بخش مستند «ملت قهرمان» را به دلیل «روایت واقعی و روزآمد از مسائل منطقه‌ محروم سیستان و بلوچستان و ارائه‌ راه حل توسط سوژه‌ اصلی فیلم با توجه توأمان به عدالت و پیشرفت در منطقه» به اثر« سَرکِش» به کارگردانی سجاد سلیمان‌خانی اهدا کرد.
سپس ضمن دعوت از خانواده محترم شهیدان «مسلم فراهانی» و «امیرحسین صاحب هنر» و همچنین جانبازان سرافراز محمد هادی، مجیدپور و اسفندیاری جهت تقدیر و پاسداشت «سیدمحمد جوزی» پیشکسوت تاریخ شفاهی دفاع مقدس، جایزه مردمی تابلو منقش به سخنان شهید سیدمرتضی آوینی به «سیدمحمد جوزی» پیشکسوت تاریخ شفاهی دفاع مقدس اهدا شد. جوزی پس از دریافت جایزه گفت: بهشت زهرا مهم‌ترین خط مقدم گرامیداشت یاد شهداست. مادر شهید مسلم فراهانی جلوی دوربین من گفت وقتی پسرم می‌خواست به جبهه برود به من سفارش کرد که من هر روز که به آسایشگاه کهریزک می‌روم کمک می‌کنم اگر شهید شدم آن‌ها را فراموش نکنید. مادر شهید طی رفت و آمدهای مداوم به کهریزک برای سه نفر از اقلیت‌های مذهبی که شیعه شدند و نام‌های خود را به اسامی فاطمه، زهرا و زینب تغییر داده بودند سر مزار شهید جشن گرفتند.

خودکفایی، دفاع از فلسطین و امیدآفرینی
در ادامه، از جدیدترین ترانه غلامرضا صنعتگر با عنوان «صبح فردا» با موضوع طوفان‌الاقصی رونمایی و به این خواننده لوح تقدیر اعطا شد.
نشان مردمی استقلال به سیدمجتبی عطاردی توسط خانواده شهید دانشمند مجید شهریاری اعطا شد. عطاردی که دارای مدرک دکترای مهندسی برق از دانشگاه کالیفرنیا و متخصص در حوزه فناوری میکروچیپ است و به دلیل اتهامات واهی در ارسال تجهیزات آزمایشگاهی به ایران به مدت ۱۶ ماه در زندان‌های امریکا بازداشت بود، گفت: دلیل اینکه امریکا فردی مثل من را که استاد دانشگاه هستم گرفت این بود که کارشان بسیار دقیق بود و مطالعه کرده بودند. چیزی که آنها را خیلی ناراحت کرده بود این بود که در تکنولوژی چیپ به خودکفایی رسیدیم که مادر همه علوم به روز در تکنولوژی و فناوری همین چیپ است.
از مادر شهید مهدی گلستانی، «رومینا گوادالوپه پرز راموس» سفیر کشور بولیوی و روح‌الله رستمی قهرمان پارالمپیک برای اهدای جوایز دیگر بخش‌های جشنواره دعوت شد. هیأت داوران در بخش مستند «جنگ اقتصادی»، فانوس این بخش را به دلیل «امیدآفرینی برای نسل جوان، روایت جذاب و مخاطب‌پسند و تأثیر اقتصاد در زندگی مردم و توجه به اعتماد به نفس جوان روستایی» به اثر«سوت گلخانه» به کارگردانی معصومه قاسمی و داوود محمدی اهدا کرد.
فانوس بخش مستند «رؤیای ایرانی» به دلیل «شکار لحظه‌های به یاد ماندنی تاریخ، شجاعت، ناگفته‌های دفاع مقدس، امیدبخشی، مسئولیت محوری و افتخارات صنعتی دفاع مقدس» به اثر «تغییر مأموریت» به کارگردانی سجاد ریاحی و اثر «رؤیای بزرگ» به کارگردانی احسان مشکور به دلیل «امیدآفرینی، ابتکار مدیریتی در عرصه‌ ورزش، پژوهش مفصل و جهش ملی» اهدا شد.
همچنین هیأت داوران فانوس بخش مستند «نهضت جهانی مستضعفین» به دلیل «بیان غیرمستقیم و هنرمندانه‌ یک موضوع ورزشی در دفاع مردم جهان خصوصاً مراکش از استقلال و نیز مسأله‌ فلسطین و توجه به موقع به حمایت‌های جهانی از مسأله‌ فلسطین» را به اثر «داستان‌های فوتبال(کازابلانکا)» به کارگردانی مهدی افضل‌زاده اهدا کرد.

تقدیر مردمی با خنجر یمنی
در بخش مستند «نظم جدید جهانی»، فانوس به دلیل «پرداخت خلاقانه به موضوع مقاومت و توجه به تأثیرگذاری مقاومت یمن در معادلات منطقه‌ای» به اثر «قاعده‌ بازی» به کارگردانی حسن وزیرزاده تقدیم و جایزه مردمی خنجر یمنی به او، توسط برادران یمنی مقیم ایران انجام شد. وزیرزاده گفت: برخی عزیزان زندگی را با شهربازی اشتباه گرفتند. واقعیت این است دنیای ما جنگل است و باید همیشه چوبتان کنارتان باشد که اگر حیوانات وحشی حمله کردند از خود دفاع کنید.
در ادامه تندیس فانوس جشنواره عمار به «رومینا گوادالوپه پرز راموس» سفیر کشور بولیوی در ایران به دلیل مواضع ضد استکباری این کشور اهدا شد. سفیر کشور بولیوی گفت: این جایزه برای من نماد مقاومت است و از یمنی‌ها تشکر می‌کنم که در راستای حمایت از فلسطین تلاش می‌کنند. جایزه‌ای که امروز به من داده شد متعلق به همه فلسطینی‌ها و کسانی است که در راه آزادی فلسطین مقاومت کردند.
در ادامه از خانواده شهیده «فائزه رحیمی» و پدر شهیده ۱۸ ماهه «ریحانه سلطانی‌نژاد» (دختر کاپشن صورتی) از شهدای حادثه تروریستی کرمان برای اهدای جایزه دیگر بخش‌های جشنواره دعوت شد.

مستندی جسورانه در حوزه پزشکی
هیأت داوران فانوس بخش مستند «حافظه ملی» را به دلیل «ارائه مجموعه‌ دانشی متقن و مستند از یک انتخاب نادرست در فرایند توسعه کشور» به اثر «جوان‌مرگ» به کارگردانی «سعید فضل زرندی» و اثر «ایزو 1361» به کارگردانی «محمدرضا میراضی» به‌دلیل «ارائه‌ یک تصویر صحیح و مستند از مظلومیت نیروهای انقلاب و جنایات وحشیانه منافقین» اهدا کرد.همچنین هیأت داوران فانوس بخش مستند «نقد درون گفتمانی» را به دلیل «ترسیم هنرمندانه‌ قیام مردمی به قسط که بسیار نزدیک به تاریخ تحولات انقلاب اسلامی است» به اثر«هُمیجان» به کارگردانی حمیدرضا بهوندی و اثر «رزیدنت» به کارگردانی امیرمحمد کوچک‌زاده به دلیل «پرداخت به یک سوژه‌ جسورانه در حوزه‌ سلامت، شکستن چهارچوب‌های کلیشه‌ای در مستندسازی و باقی ماندن در چهارچوب نقد درون گفتمانی» اهدا کرد.
فانوس بخش «تیزر فرهنگی» به دلیل «کارگردانی درخور تقدیر و بازی‌های خوب و نگاه خاطره‌انگیز با تأکید بر اهمیت خانواده» به اثر «انگشتر» به کارگردانی محمدحسین عباسی اهدا شد.
هیأت داوران فانوس کارگردانی بخش فیلم داستانی به دلیل «روان بودن و بازی بدون اغراق بازیگران» به اثر«مصلحت» به کارگردانی حسین دارابی اهدا کرد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و پنج
 - شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و پنج - ۰۱ بهمن ۱۴۰۲