زیرساخت‌های درمانی ارتقا یافت

کاهش هزینه درمان در جزیره خارگ

نیلوفر منصوری
خبرنگار

قلب تپنده‌ای در میان خلیج نیلگون فارس وجود دارد که در دوران مختلف از جمله سال‌های دفاع مقدس، زخم‌های عمیقی بر آن وارد شد. قلبی که با وجود مشکلات و چالش‌های جغرافیایی و اقتصادی خاص خود هرگز از تپش باز نماند. اهالی جزیره خارگ، در سال‌های گذشته با چالش‌های فراوانی در حوزه درمان ازجمله نبود امکانات و زیرساخت‌های درمانی و همچنین پرداخت هزینه‌های درمانی روبه‌رو بوده‌اند. از سوی دیگر این جزیره، به واسطه صنعتی بودن و حضور شرکت‌های مختلف سهم قابل توجهی در آمار بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی که حدود ۳۰ هزار نفر را شامل می‌شود؛ دارد. طبق تعرفه و قوانین سازمان تأمین اجتماعی، منطقه‌ای که دارای 20 هزار نفر بیمه شده تأمین اجتماعی باشد؛ مکلف به احداث درمانگاه عمومی که دارای پزشک عمومی، پرستار، ماما، دندانپزشکی و خدمات سرپایی باشد؛ دارد.
چندی پیش عبدالکریم جمیری، نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی درخصوص خدمات درمانی مردم ساکن در جزیره خارگ گفته بود: «وزارت نفت با توجه به مسئولیت اجتماعی خود بیمارستان صنعت نفت در جزیره خارگ ساخته است، ولی پزشک متخصص ندارد. دانشگاه پزشک متخصص دارد ولی تجهیزات ندارد. تأمین اجتماعی متخصص و تجهیزات دارد ولی مکانی در اختیار ندارد.» اما به تازگی اخبار خوبی از وضعیت درمان و بهداشت ساکنان این جزیره به گوش می‌رسد.
در همین زمینه دکتر حسن اسماعیلی، مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان بوشهر به «ایران» می‌گوید: با پیگیری‌های انجام شده، اقدامات مناسبی در حوزه درمان این جزیره صورت گرفته که تا حدود زیادی نیاز‌های این جزیره برطرف شده است.
 درمانگاه ملکی
برای احداث درمانگاه عمومی سازمان تأمین اجتماعی در جزیره خارگ، نیاز به تأمین زمین قابل تملک است. اما این موضوع به دلیل شرایط خاص جزیره امکانپذیر نیست. به گفته اسماعیلی، فقط یک سند در مالکیت وزارت نفت وجود دارد که آن هم دارای بیمارستان است و زمین دیگری برای واگذاری برای سازمان وجود ندارد تا این سازمان بتواند تعهد درمان خود را اجرا کند.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان بوشهر به «ایران» می‌گوید: در جهت رفاه حال بیمه شدگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی طرح حفاظت مالی همچون سایر نقاط دیگر کشور در جزیره خارگ در دریافت خدمات بستری اجرایی شده است و به دلیل اینکه تملک زمین به منظور احداث درمانگاه ملکی سازمان تأمین اجتماعی در جزیره خارگ امکان‌پذیر نبود، با پیگیری‌های صورت گرفته، طرح پیشنهادی مدیریت درمان استان مبنی بر حذف پرداخت هزینه بیماران سرپایی نیز در جزیره خارگ اجرا شد.
پیش از این و در جهت رفاه حال بیمه ‌شدگان و مستمری ‌بگیران تأمین اجتماعی جزیره خارگ طرح حذف فرانشیز خدمات بستری نیز اجرایی شده است. به گفته این مسئول سازمان تأمین اجتماعی؛ بر این اساس کل فرانشیز سهم بیمار بیمه ‌شدگان و مستمری ‌بگیران در بیمارستان صنعت نفت و مرکز خدمات سلامت دانشگاهی مستقر در جزیره خارگ بابت ویزیت سرپایی پزشکان، خدمات آزمایشگاهی، رادیولوژی و سی‌‌تی ‌اسکن طبق تعرفه بخش دولتی توسط سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌‌شود.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان بوشهر درخصوص طرح حفاظت مالی نیز ادامه می‌‌دهد: سازمان تأمین اجتماعی در راستای حفاظت مالی از بیمه ‌شدگان و مستمری ‌بگیران تأمین اجتماعی در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تفاهمنامه همکاری منعقد کرده است. به گفته اسماعیلی، براساس این تفاهمنامه، خدمات بستری تحت پوشش تأمین اجتماعی برای همه بیمه‌ شدگان بستری در بیمارستان‌‌های دولتی و دانشگاهی مستقر در شهرستان‌‌های فاقد بیمارستان ملکی و همچنین برای تمام بیمه ‌شدگان دارای بیش از ۶۵ سال سن در تمام بیمارستان‌‌های دولتی و دانشگاهی طرف قرارداد به صورت رایگان ارائه می‌‌شود. همچنین همه خدمات بستری دارای پوشش بیمه پایه و تمام تجهیزات پزشکی و اقلام مصرفی مورد استفاده برای بیماران در بخش بستری تمام بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی، مشمول این طرح هـســتنــد.
 بهبود ارائه خدمات درمانی
جزیره خارگ، بخشی از استان بوشهر است؛ جزیره‌ای که  به دلیل جغرافیای خاص خود، از امکانات بسیاری محروم است. ساکنان و بومیان جزیره مثل بسیاری از ساکنان این سرزمین، نیازهای بهداشتی، درمانی، آموزشی و... دارند. بیماری و درمان آن نیز مثل دیگر بخش‌های کشور نیازمند مرکز درمانی مجهز و پزشکان متخصص است. مسأله‌ای که در صورت درگیر شدن ساکنان، به یکی از مشکلات بزرگ اهالی تبدیل می‌‌شود. نبود امکانات اولیه همچون سی‌‌تی اسکن، خدمات آزمایشگاهی، رادیولوژی و... آنان را مجبور به تردد به سایر مراکز درمانی در سایر نقاط استان می‌‌کرد، البته اگر هنگام نیاز شناوری آماده تردد باشد.
با تمام این تفاسیر تصور این موضوع که بیمار بدحالی در وضعیت اورژانسی باشد و نیازمند پرواز سریع با بالگرد و استفاده از اورژانس هوایی باشد. و اتفاقات ناگواری در این مواقع برای بیمار و همراهان بیمار می‌‌افتد، موضوعی است که تاکنون خارگی‌ها زیاد به چشم خود دیده‌اند. حال با توجه به شرایط حاکم بر جزیره، قرار است بیماران دیگر دغدغه خدمات درمانی را در جزیره تجربه نکنند و با استفاده از خدمات تأمین اجتماعی بتوانند از بیمارستان صنعت نفت بیشترین خدمات را دریافت کنند.
بخشدار ویژه خارگ نیز در این زمینه می‌‌گوید: یکی از اصلی‌‌ترین برنامه‌های دولت در بخش ویژه خارگ در ۲ سال اخیر توسعه خدمات درمانی و بهبود مستمر شرایط با استفاده از ظرفیت‌‌های موجود در بیمارستان و درمانگاه‌ها بوده است. محمدرضا دشتی زاده، اخبار خوب از سازمان تأمین اجتماعی را تأیید کرده و گفته است؛ با همگرایی و هم‌افزایی صورت پذیرفته از طریق هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین پیگیری مدیرکل درمان تأمین اجتماعی استان خدمات درمانی سرپایی از جمله ویزیت سرپایی پزشکان، خدمات آزمایشگاهی، خدمات رادیولوژی و سی‌تی اسکن در بیمارستان صنعت نفت و مرکز جامع سلامت رایگان خواهد شد. به گفته این مسئول، همه توان و ظرفیت را در جزیره خارگ به کار خواهیم گرفت تا خدمات مناسب درمانی و بهداشتی به مردم ارائه شود تا شاهد بهبود وضعیت سلامت باشیم.
در جهت رفاه حال بیمه شدگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی طرح حفاظت مالی همچون سایر نقاط دیگر کشور در جزیره خارگ در دریافت خدمات بستری اجرایی شده است.
خدمات بستری تحت پوشش تأمین اجتماعی برای همه بیمه‌ شدگان بستری در بیمارستان‌‌های دولتی و دانشگاهی مستقر در شهرستان‌‌های فاقد بیمارستان ملکی و همچنین برای تمام بیمه ‌شدگان دارای بیش از ۶۵ سال سن در تمام بیمارستان‌‌های دولتی و دانشگاهی طرف قرارداد، به صورت رایگان ارائه می‌‌شود.

 

بــــرش

خدمات بستری تحت پوشش تأمین اجتماعی برای همه بیمه‌ شدگان بستری در بیمارستان‌ های دولتی و دانشگاهی مستقر در شهرستان‌ های فاقد بیمارستان ملکی و همچنین برای تمام بیمه ‌شدگان دارای بیش از ۶۵ سال سن در تمام بیمارستان‌ های دولتی و دانشگاهی طرف قرارداد، به صورت رایگان ارائه می شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و چهار
 - شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و چهار - ۳۰ دی ۱۴۰۲