در چهارمین جلسه شورای توسعه سواحل مکران به ریاست مخبر مطرح شد
ایجاد ۲۷ نقطه برای فعالسازی اقتصاد دریامحور
در چهارمین جلسه شورای توسعه سواحل مکران که به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، طرح جامع و برنامه توسعه منطقه مکران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و کلیات آن به تصویب رسید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور در این جلسه ایجاد ۲۷ شهر و نقطه جدید ساحلی را از برنامههای دولت برای فعالسازی اقتصاد دریامحور برشمرد و گفت: از این تعداد ۱۰ شهر در منطقه مکران به عنوان بستری مناسب برای سرمایهگذاری شرکتهای داخلی و خارجی قرار دارد. مخبر، مکران را منطقه فرصتها خواند و برنامهریزی برای توسعه این منطقه با محوریت و فعال کردن مردم طبق یک نقشه و سند آمایش سرزمینی براساس اسناد بالادستی را ضروری خواند.
در این جلسه که وزرای نفت، جهاد کشاورزی، نیرو، راه و شهرسازی، دبیر هیأت دولت، معاون حقوقی رئیسجمهور، دبیر شورای توسعه سواحل مکران و نمایندگان دستگاههای ذیربط اجرایی و دولتی حضور داشتند، گزارشی از طرح جامع و برنامه توسعه ۵ ساله مکران ارائه شد. طبق این گزارش توسعه منطقه مکران با دیدگاه آبادسازی سواحل، توسعه دریامحور و نگاه راهبردی به مناطق دریایی پیشبینی شده است که این طرح ۵ ساله توسعه براساس بررسی اسناد فرادستی همانند طرح آمایش سرزمین، طرح آمایش استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان، طرح توسعه و عمران منطقه ساحلی مکران و سند طرح جامع مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی ایران تهیه شده است. بارگیری و انتقال ۱۵ میلیون تن کالا در سال در مسیر کریدورهای بینالمللی، گسترش سکونتگاهها و شهرهای موجود و ایجاد شهرهای جدید به میزان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، گسترش زیرساختهای فرهنگی و آموزشی، تولید و انتقال ۱۷ هزار مگاوات برق، تأمین و انتقال ۳ میلیون مترمکعب آب شرب کشاورزی و صنعتی، ایجاد ۴۰۵۰ تخت درمانی و ایجاد ۵ منطقه پیشران اقتصادی در سواحل و توسعه صنایع نفت و گاز و پتروشمی، معدنی و گردشگری، شیلات و کشاورزی، کشتیسازی و پشتیبانی بندری، صنایع الکترونیک و حمل و نقل ازجمله اهداف برنامه ۵ ساله سواحل مکران است.
طرح توسعه سواحل مکران در این جلسه پس از بحث و بررسی در کلیات مورد تصویب قرار گرفت و مقرر شد دستگاههای ذیربط نظرات اصلاحی خود را ظرف دو هفته آینده اعلام کنند و این سند در کمیتهای با حضور مقامات تعیینشده نهایی و سپس ابلاغ شود. همچنین در این جلسه مقرر شد توسعه زیرساختهای حمل و نقل در پسکرانه با محوریت ساخت بزرگراه و محور ساحلی، توسعه فرودگاهها و تکمیل خطوط ریلی بویژه خط ریلی چابهار-زاهدان برای اتصال به شبکه ریلی کشور سرعت گیرد.
برگزاری دوازدهمین جلسه پروژههای پیشران اقتصاد ملی
همچنین در دوازدهمین جلسه پروژههای پیشران اقتصاد ملی که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، گزارش بیست و دو ماهه عملیات اجرایی گروه پیشرانان پیشرفت ایران ارائه و از افزایش ۱۴ درصدی ارزش کل پروژهها خبر داده شد.
در این جلسه اعلام شد ارزش سرمایهگذاری کل پروژههای گروه پیشرانان پیشرفت ایران در حال حاضر از ۱۷.۲ میلیارد دلار به ۱۹.۵ میلیارد دلار رسیده است.
همچنین در این جلسه اعلام شد که از ۴۸ پروژه پیشران اقتصاد ملی تاکنون سه پروژه بزرگ افتتاح شده است و در اوایل سال آینده با افتتاح ۴ پروژه دیگر ۷ پروژه ملی به بهرهبرداری خواهد رسید.همچنین مقرر شد پیگیریهای لازم برای رفع برخی موانع اجرایی تعدادی از پروژههایی که از برنامه اولیه عقب هستند، صورت گرفته و برای پروژههای مذکور طی یک ماه آینده برنامه جبرانی ارائه شود.