رهبران مذهبی امریکا، به دلیل مواضع بایدن در قبال فلسطین از او در انتخابات حمایت نمیکنند
دموکراتها روی گسل غزه
هر چه جنگ افروزی رژیم صهیونیستی در غزه شدت بیشتری میگیرد، شرایط برای پیروزی جو بایدن در انتخابات 2024 نیز دشوارتر میشود. در پنجاه و چندمین روز از قتل عام فلسطینیان در باریکه غزه، رهبران مسلمان امریکایی در چند ایالت مهم و حیاتی ایالات متحده؛ همان ایالاتی که سرنوشت انتخابات 2020 را در آخرین لحظات به زیان دونالد ترامپ رقم زدند، حمایت خود را از رئیس جمهور فعلی امریکا برداشته و کمپینی برای کنار زدن او راه انداختهاند.
زهره صفاری
خبرنگار
هر چه جنگ افروزی رژیم صهیونیستی در غزه شدت بیشتری میگیرد، شرایط برای پیروزی جو بایدن در انتخابات 2024 نیز دشوارتر میشود. در پنجاه و چندمین روز از قتل عام فلسطینیان در باریکه غزه، رهبران مسلمان امریکایی در چند ایالت مهم و حیاتی ایالات متحده؛ همان ایالاتی که سرنوشت انتخابات 2020 را در آخرین لحظات به زیان دونالد ترامپ رقم زدند، حمایت خود را از رئیس جمهور فعلی امریکا برداشته و کمپینی برای کنار زدن او راه انداختهاند. به گزارش آکسیوس، مسلمانان و اعراب امریکایی در همین راستا در تجمع این هفته میشیگان، کمپین خود با عنوان «AbondonBiden#» را جدیتر پیگیری کردند تا رئیس 81 ساله کاخ سفید را بهخاطر حمایت تسلیحاتی و مالی از جنایتکاران صهیونیست در قتل عام غزه، در انتخابات 2024 کنار بگذارند.
جیلانی حسین، رهبر انجمن روابط امریکا-اسلام در کنفرانسی مطبوعاتی پس از نشست رهبران مذهبی ایالتهای میشیگان، مینه سوتا، آریزونا، ویسکانسین، فلوریدا، جورجیا، نوادا و پنسیلوانیا گفت: «ما برای انتخابات بعدی فقط دو گزینه نداریم بلکه گزینههای ما بسیار زیاد است. بنابراین قرار نیست از رئیس جمهور سابق هم حمایت کنیم. اما در این میان ممکن است تصمیم دیگری نیز گرفته شود.» به نوشته رویترز، جرقه کمپین ضدبایدن 31 اکتبر در مینه سوتا و پس از آن زده شد که درخواست مسلمانان این ایالت برای آتش بس از سوی بایدن به نتیجهای نرسید و پس از آن این نارضایتی عملی به میشیگان، آریزونا، ویسکانسین، پنسیلوانیا و فلوریدا نیز سرایت کرد.
دردسر بزرگ بایدن
مسلمانان امریکایی تأکید دارند که ترامپ نیز نمیتواند در صورت بازگشت دوباره به کاخ سفید تغییر محسوسی ایجاد کند و از او هم پشتیبانی نمیکنند اما حمایت نکردن از بایدن در انتخابات بعدی نیز تنها برای تغییر در سیاست امریکاست. بنابراین نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد محبوبیت بایدن در جامعه عرب امریکایی نسبت به سال 2020، 17 درصد تنزل داشته است. این به معنای وخامت شرایط برای رئیس جمهور فعلی امریکا است چراکه به طور مثال در ایالت میشیگان، جایی که بایدن در سال 2020 با 2.8 درصد برتری توانست گوی رقابت را از ترامپ برباید، عربهای مسلمان در تعیین دست کم 5 درصد آرا ایفای نقش میکنند. یا در ایالت ویسکانسین که بایدن با کسب 20 هزار رأی برنده شد، حدود 25 هزار مسلمان حق رأی دارند. همچنین در آریزونا که در سال 2020، با 10 هزار و 500 رأی رئیس جمهور فعلی را برگزیدند، بیش از 25 هزار مسلمان واجد رأی زندگی میکنند. ناصرالدین، از اساتید دانشگاه سن دیگو معتقد است: «ما پشت کسی نمیمانیم که موج آبی را با قطرههای قرمز خون، آلوده میکند.»
تاکنون کمپینهای حامی بایدن، واکنشی در برابر این موضعگیری مسلمانان عرب امریکایی نداشته است. این در حالی است که جمعیت مسلمانان امریکایی شامل عربها، سیاهپوستان و آسیاییها حدود 3.45 میلیون نفر تخمین زده شده است و بررسی نتایج انتخابات 2020 توسط کارشناسان سایت آکسیوس نشان میدهد حتی اگر شمار کمی از اعراب و مسلمانان امریکایی در برهه انتخاباتی 2024، در خانه بمانند یا به نفع جمهوریخواهان رأی دهند، بایدن در دردسر بدی گرفتار خواهد شد. مؤسسه عربهای امریکایی با مروری بر نظرسنجیهای سال 2020، 56 درصد اعراب امریکایی را در سال 2020 حامی بایدن خوانده اما تکرار این نظرسنجی در هفتههای اخیر افت محسوسی را در شاخص این محبوبیت نشان میدهد.
تهدید جدی پنتاگون
گزارش سالانه پنتاگون نشان میدهد، در حال حاضر 78 نیروی ارتشی از براندازی حکومت دموکراتها حمایت میکنند. در جزئیات این گزارش که تهدید بالقوهای برای جو بایدن و تیمش به شمار میرود تأکید شده است که این مخالفتهای آشکار نسبت به سال گذشته 25 درصد افزایش را نشان میدهد. به نوشته راشاتودی، پنتاگون از سال 2021 اقدام به انتشار اینگونه گزارشها کرده و لوید آستین، وزیر دفاع امریکا نیز حذف کامل تندروهای مخالف دولت را در پنتاگون در اولویت کارهایش قرار داده است. این بررسیها پس از آشوب 6 ژانویه 2021 کاخ کنگره و مشارکت شماری از نظامیان در حمله به قانونگذاران امریکایی نیز شکل جدیتری به خود گرفت و گفته میشود در حال حاضر شمار مخالفان دولت در نیروی هوایی با ثبت 29 مورد در رأس قرار دارد و پس از آن نظامیان و تفنگداران دریایی هر کدام با 10 مورد مخالف در رده بعدی قرار دارند. پنتاگون اعلام کرده است که تاکنون 30 درصد این پروندهها مورد بررسی قرار گرفته و به نتیجه رسیده است. لوید آستین در فوریه 2021 با نامیدن مخالفان ارتشی دولت به عنوان عناصر تندرو، آنها را معضل ارتش نامید و گفت: «سرعت انتشار و نفوذ ایدئولوژی تندروها در ارتش، موضوع قابل اهمیتی است اما ما به لطف شبکههای اجتماعی و سازمانهای زیرمجموعه خود میتوانیم بسیاری از آنها را از دور خارج کنیم.»
میراث خطرناک
گرچه شیوع کرونا و سوء مدیریت کاخ سفید در مواجهه با این بیماری همه گیر، دونالد ترامپ را در رقابت با جو بایدن در سال 2020 عقب کشاند اما نظرسنجیها نشان میدهد از زمان آغاز جنگ 7 اکتبر تاکنون، با منفور شدن چهره بنیامین نتانیاهو در جهان، حامیان او همچون جو بایدن نیز ترکشهای بسیاری را دریافت کردهاند. اما علاوه بر آن، آنچه بیش از پیش بر سرنوشت رئیس جمهور فعلی امریکا تأثیر گذاشته است بجز حمایت او از قتل عام توسط صهیونیستها در غزه، میراث ننگین او در عراق و افغانستان و نبرد ناتمام اوکراین است که رأی دهندگان امریکایی را بشدت از اطراف او پراکنده کرده است. کارشناسان معتقدند این یک هشدار برای کاخ سفید است که ثابت میکند، رئیس جمهور امریکا بدون شک از صلح بیش از جنگ منفعت خواهد برد. بنابراین اگر جو بایدن و تیمش بر سیاست حمایت از جنگ پافشاری داشته باشند، باید احتمال شکست را در انتخابات 2024 جدی بدانند. این در حالی است که حزب دموکرات به رغم اختلاف نظرها بر سر حمایت امریکا و کاخ سفید از صهیونیستها در جنگ اخیر، هیچ پلن دیگری برای جایگزینی بایدن برای انتخابات بعدی ندارد و حتی کاملاهریس، معاون او نیز آنطور که پیشبینی میشد نظر رأی دهندگان امریکایی را جلب نکرده است.