ایران در ایران
آسمان کلانشهرها از امروز آبی میشود
ایران زمین - سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به شمال غرب طی امروز، آغاز بارش باران و برف و از بین رفتن آلودگی شهرهای صنعتی و پرجمعیت به دلیل وزش باد خبر داد. بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز در اکثر مناطق کشور جو آرام و پایداری مستقر است و در شهرهای صنعتی و پرجمعیت کرج، تهران، اراک و اصفهان تراکم آلایندههای جوی پدیده حاکم است، در اردبیل و سواحل دریای خزر وزش باد جنوبی و افزایش دما روی میدهد. امروز با ورود سامانه بارشی به شمال غرب در استانهای آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه بارش باران و برف، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی آغاز میشود. در سایر مناطق واقع در شمال غرب و غرب کشور ابرناکی، رگبار پراکنده و وزش باد پیشبینی میشود. همچنین به سبب وزش باد، آلودگی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت از بین میرود. فردا سهشنبه نیز در برخی مناطق غرب و جنوب غرب بارشهای پراکنده روی میدهد و با نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی بارش و کاهش نسبی دما آغاز میشود، ضمن اینکه در ارتفاعات البرز بارش برف روی میدهد و دریای خزر مواج میشود.
همچنین هواشناسی اعلام کرد، در بعدازظهر سهشنبه در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، برخی مناطق سیستانوبلوچستان و شرق هرمزگان رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید روی میدهد و این موج از اواخر وقت سهشنبه از کشور خارج میشود. روز چهارشنبه در شرق هرمزگان رگبار پراکنده و وزش باد انتظار میرود و در سایر مناطق کشور جو آرام و پایداری مستقر میشود. روز پنجشنبه در ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی افزایش ابر و وزش باد انتظار میرود و در شهرهای پرجمعیت کرج، تهران و اراک افزایش غلظت آلایندههای جوی پیشبینی شده است.
کاهش ۳۰ درصدی قیمت برنج
ساری- معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مازندران از کاهش قیمت برنج مازندران در سال جاری به نسبت سال گذشته خبر داد و گفت: کشاورزان مازندرانی امسال محصول خود را تا ۳۰ درصد پایینتر از سال گذشته به فروش رساندند.
احسان عباسپور برنجهای استان را عاری از سموم پرعارضه برای مصرفکننده برشمرد و گفت: آزمایشهای انجام شده از برنجهای مازندران توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشخص کرد باقیمانده این سموم روی محصولات مشاهده نشده است. وی از زیر کشت رفتن ۲۱۵ هزار هکتار از اراضی در سال جاری برای تولید کشت اول برنج خبر داد و خاطرنشان کرد: امسال همچنین نزدیک به ۵۰ هزار هکتار برای کشت دوم مورد بهرهبرداری داشتیم که برنج این نوع کشت با توجه به آبوهوای فصل از عطر و طعم بهتری نسبت به کشت اول برخوردار است.
شناسایی زنجیره تولید
طبق گفته عباسپور، استان مازندران امسال یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تن شلتوک تولید کرد که از این مقدار ۹۵۰ هزار تن برنج سفید در کشت اول و دوم استخراج شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: روند تولید برنج تا رسیدن به دست مشتری چرخه مشخصی دارد که تولیدکننده، شالیکوب و بازرگان در این چرخه حضور دارند.
وی تصریح کرد: با پیشنهاد ارائه شده مقرر شد به هر یک از این چرخهها کد چهار رقمی تعلق بگیرد تا حتی هر کیسه برنج قابل ردیابی باشد. به این ترتیب با مشخص شدن منطقه، کشاورز، کارخانه شالیکوبی و بازرگان، میتوان از تخلیط برنج جلوگیری کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران یادآوری کرد: در حال حاضر روی کیسهها فقط نوع برنج و محل کشت آن درج میشود که در برخی از موارد نیز درست نیست.
اجرای برنامه حمایت تغذیهای کودکان در خراسانرضوی
مشهد- بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خراسانرضوی با ۱۶.۹۰ درصد، اصفهان با ۱۶.۴۹ درصد و سیستان و بلوچستان با ۱۲.۵۷ درصد بیشترین سهم استانی کودکان دارای سوءتغذیه را به خود اختصاص دادهاند. این آمار نشان میدهد وضعیت تغذیه کودکان خانوارهای هفت دهک پایین درآمدی در این استانها نسبت به سایر استانها بدتر است. رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ایرنا گفت: هماکنون ۱۵ هزار و ۵۳۵ کودک در محدوده خدمتی این دانشگاه زیر پوشش برنامه حمایت تغذیهای قرار گرفتهاند. دکتر زهرا اباصلتی هدف کلی این برنامه را بهبود وضعیت تغذیه و رشد کودکان ۶ تا ۵۹ ماهه، کاهش سوءتغذیه و ارتقای الگوی تغذیه صحیح کودکان خواند و افزود: در این برنامه، کودکان خانوارهای نیازمند شناسایی و به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی میشوند. وی ادامه داد: خانواده این کودکان پس از انجام آزمون وسیع و تعیین دهک خانوار، زیر پوشش برنامه حمایتی قرار میگیرند و کارتهای یارانه سرپرست خانوار برای دهکهای یک تا پنج درآمدی، ماهانه ۱۰ میلیون ریال و برای دهکهای ۶ و هفت ماهانه ۶ میلیون ریال شارژ میشود. وی بیان کرد: کودکان مورد حمایت از خدماتی همچون پایش رشد، مشاوره تغذیه رایگان، ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در زمینه الگوی تغذیه صحیح و رشد کودکان، جانشینهای غذایی و... نیز بهره میبرند و شرط ماندن کودک در این طرح، بهبود وضعیت رشد و مراجعه منظم مادر به مراکز جامع سلامت برای پایش رشد کودک و دریافت آموزشها و مشاورههاست.