در دیدار وزیر فرهنگ کشورمان با همتای ازبکستانی مطرح شد

برگزاری روزهای فرهنگی ایران و ازبکستان در سال ۲۰۲۴

فرهنگی/ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به همراه رئیس جمهور به کشور تاجیکستان سفر کرده، در دیدار با آزاد بیک نظربیک اف وزیر فرهنگ ازبکستان از برگزاری روزهای فرهنگی ایران و ازبکستان در سال ۲۰۲۴ و همکاری برای جایزه بین‌المللی گوهرشاد سخن گفت. او همچنین در جدیدترین توئیت خود در شبکه اجتماعی درباره سفر یک روزه‌اش به تاجیکستان، از یادداشت تفاهم برای تدوین نقشه راه همکاری‌های مشترک فرهنگی و هنری به عنوان گامی سرنوشت‌ساز در توسعه روابط دو کشور یاد کرد.
 
همکاری برای جایزه بین‌المللی گوهرشاد
 محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به همراه رئیس جمهور برای شرکت در شانزدهمین اجلاس سران اکو به ازبکستان سفر کرده، با آزاد بیک نظربیک اف وزیر فرهنگ ازبکستان دیدار و گفت‌و‌گو کرد. وزیر فرهنگ در این گفت‌و‌گو از آزاد بیک نظربیک‌اف دعوت کرد تا به تهران سفر کند.
اسماعیلی در حاشیه این دیدار با اشاره به برگزاری روزهای سینمای ایران در ازبکستان گفت: «بررسی رویداد روزهای سینمای ایران در ازبکستان که با استقبال مخاطبان همراه بوده در ازبکستان چند روز گذشته به پایان رسید.» وزیر فرهنگ همچنین گفت: «در این دیدار مقرر شد سال ۲۰۲۴ روزهای فرهنگی ایران و ازبکستان در هر دو کشور برگزار شود‌.»
وزیر فرهنگ کشورمان با اشاره به گفت‌و‌گو با طرف ازبکستانی مبنی بر اعلام خواهرخواندگی بین شهرهای مختلف ایران و ازبکستان گفت: «بر تقویت این امر در این نشست تأکید شد. همچنین برگزاری برنامه‌های فرهنگی مشترک بین دو شهر سمرقند و اصفهان و بخارا و همدان از جمله پیشنهادات مطرح شده در جلسه بود.»
اسماعیلی درباره همکاری بنیاد بوعلی سینا با مجموعه‌های مرتبط در ازبکستان نیز گفت: «بوعلی سینا میراث بزرگ تمدن ایرانی - اسلامی‌ است که در بخارا متولد شده و در همدان مدفون است و در همین زمینه تداوم همکاری مشترک بنیاد بوعلی سینا با مجموعه‌های ازبکستان در جلسه مطرح شد.»
او ادامه داد: «جایزه بین‌المللی گوهرشاد و همکاری در این زمینه از دیگر موضوعات مهم این دیدار بود که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.»
 
گامی سرنوشت‌ساز در توسعه روابط ایران و تاجیکستان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در جدیدترین توئیت خود درباره سفر یک روزه به تاجیکستان نوشت: «تاجیکستان بخشی کهن از تمدن فارسی‌زبانان است و یک متحد تاریخی در گستره جغرافیای فرهنگی برای ‎ایران به شمار می‌رود. امروز رؤسای جمهور دو کشور گامی سرنوشت‌ساز را در توسعه روابط برداشتند که مهمترین آن در عرصه تمدنی، یادداشت تفاهم برای تدوین نقشه راه همکاری‌های مشترک فرهنگی و هنری است.»
حلقه وصل مظلومان و حکمرانان  
فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در واکنش به سخنرانی رئیس جمهور در اجلاس اکو در توئیتی نوشت: «در دنیایی تاریک که روشنی اندیشه، دیریاب است، آیت‌الله رئیسی حلقه وصل مظلومان و حکمرانان است. رئیس‌جمهور در اجلاس سران اکو سطح منازعه را تغییر داد. او نه تنها سیاستی کاربردی را برای ارتقاء سطح همکاری‌های درون منطقه‌ای پیش گرفت، بلکه به استکبارستیزی در منطقه جانی تازه‌ بخشید. مذاکرات آقای رئیس‌جمهور پیش‌درآمدی هوشمندانه برای اجلاس اضطراری کشورهای عضو سازمان همکاری‌ اسلامی بود که هفته آینده در عربستان برگزار خواهد شد. آیت‌الله رئیسی از اجلاس اکو، پلی برای موفقیتِ اجلاس ریاض ساخت که می‌تواند معادلات را به سود فلسطین و غزه تغییر دهد.»