رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور:

طرح شهر دوستدار سالمند به استان‌ها ابلاغ شد

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، مشارکت اجتماعی سالمندان به بهبود سلامت عمومی و کاهش خطر بیماری‌ها کمک کرده و مانع انزوای اجتماعی و تنهایی و تقویت سلامت روانی و جسمانی در آنان می‌شود. یکی از مهمترین جنبه‌های مشارکت اجتماعی حضور این افراد همانند دیگر شهروندان در شهر و بهره‌برداری از امکانات شهری است. هفتم مهرماه همزمان با روز سالمند، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور در گفت‌وگویی با «ایران» خبر داد، طرح «الگوی بومی شهر دوستدار سالمند» در مسیر تصویب قرار گرفته است. حالا در کمتر از یک ماه این سند ابلاغ شده است. اما پس از ابلاغ این سند چه اقداماتی باید انجام شود؟

سمیه افشین‌فر
خبرنگار

راهبردهای متناسب با شهر دوستدار سالمند در افق ۱۴۱۰ تعریف و برنامه‌ریزی می‌شود
مژگان رضازاده، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور در گفت‌وگو با «ایران» با اشاره به اینکه سندی که به دستگاه‌های اجرایی استان‌ها فرستاده شده الگوی ملی است، گفت: هر استان باید این سند را بر اساس زیست بوم خود اجرایی کند.
وی افزود: هر استانی باید با حضور دستگاه‌های عضو و با راهبری و مشارکت قوی شهرداری و استانداری در شهر خود، سند راهبردی دوستدار سالمند استان را بر اساس زیست بوم خود تهیه و سپس آن را اجرایی کند.
رضازاده با بیان اینکه در مکاتباتی که با استان‌ها داشتیم از آنها خواسته‌ایم تا نشست‌ها و رایزنی اولیه را در استان‌ها انجام دهند، گفت: از آنها خواسته‌ایم تا در مرحله بعد برای تهیه سند بومی استان خود اقدام کنند تا استانداردهای محورهای اجرای طرح محیط دوستدار سالمند تدوین شود.
وی با تأکید بر بین‌المللی بودن این طرح افزود: برای آموزش و نظارت در استان‌ها مرحله به مرحله از متخصصان مختلف داخلی و مشاورین بین‌المللی استفاده می‌کنیم و آموزش‌های مختلف را ارائه می‌دهیم.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با تأکید بر اینکه اولویت این شورا استان‌هایی است که تعداد سالمندان بیشتری دارند، گفت: استان گیلان در رتبه اول بیشترین سالمند را در خود جای داده و در رتبه دوم و سوم به ترتیب استان‌های مازندران و تهران قرار دارند.
رضازاده با اعلام اینکه استان‌های اصفهان، یزد و کرمان استان‌های علاقه‌مند به فعالیت برای سالمندان هستند، افزود: منتظر پاسخ کل استان‌ها به سند ابلاغی هستیم و به محض اینکه همه استان‌ها علاقه‌مندی خود را اعلام کنند، برنامه‌ریزی آموزشی سند راهبردی محیط دوستدار سالمند را شروع خواهیم کرد.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور افزود: براساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی، شهر دوستدار سالمند در 8 محور حمل و نقل، فضاهای باز و بناهای عمومی، مسکن، مشارکت اجتماعی، احترام و پذیرش اجتماعی، مشارکت مدنی و اشتغال، ارتباطات و اطلاعات و حمایت اجتماعی و خدمات بهداشتی دنبال می‌شود. به طوری که سالمند در شهر و در هر زمانی به راحتی بتواند به هر مکانی برود و در محیط اجتماعی زندگی راحتی داشته باشد و حتی اگر قرار است دوران سالمندی را در منزل خود بماند، با احساس آرامش زندگی راحتی داشته باشد و هر وقت که احساس نیاز داشت با حفظ منزلت و احترام بین نسلی در جامعه مشارکت فعالی داشته باشد. در سند شهر دوستدار سالمند همه سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با سالمندان دخیل هستند تا با بهره‌گیری از توان‌ و پتانسیل‌ موجود، چشم‌انداز و راهبردهای متناسب با شهر دوستدار سالمند را در افق ۱۴۱۰ تعریف و برنامه‌ریزی کنند.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و دوازده
 - شماره هشت هزار و سیصد و دوازده - ۰۴ آبان ۱۴۰۲