در گفت‌وگو با «ایران» عنوان شد

ورود بیمه‌ها به حوزه روانشناسی سرمایه‌گذاری است

مهسا قوی‌قلب/ چند روز پیش وزیر بهداشت از پوشش بیمه‌ای تعرفه‌های خدمات روانشناسی خبر داد.
 دکتر بهرام عین‌اللهی در مراسم نکوداشت بیست و نهمین سالروز تصویب قانون بیمه همگانی که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، گفت: «تعرقه خدمات روانشناسی تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفت و در سامانه‌ها وارد شده است. این خدمات مهم است و خیلی از مشکلات سلامت روان با این خدمات برطرف می‌شود.»
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در گفت‌و‌گو با «ایران» در این باره با اظهار خرسندی از تحت پوشش قرار گرفتن خدمات روانشناسی گفت: «این دستورالعمل بیمه مشمول همکارانی از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می‌شود که گرایش روانشناسی بالینی و روانشناسی سلامت دارند. شاید بیش از 70 درصد مردم به دلیل رقم‌های بالای هزینه‌های روانشناسی و مشاوره از مراجعه به این مراکز خودداری می‌کردند، اما حالا خوشبختانه با این اتفاق شاهد کاهش مشکلات در این زمینه خواهیم بود.»
دکتر علی فتحی‌آشتیانی افزود: «در دستورالعمل بیمه خدمات حوزه روانشناسی، به طور مفصل به اختلالات از جمله اختلالات اوتیسم، بیش‌فعالی، اختلالات حرکتی، اسکیزوفرنی، دوقطبی، افسردگی، افسردگی اضطرابی، وسواس، استرس‌ها، اختلالاتی با طیف علائم جسمانی، تغذیه، اختلالات خواب، کج‌کاری‌های جسمی، اعتیاد و اختلالات عصب‌شناختی پرداخته و قید شده که افراد تا چند جلسه و تا چه میزان می‌توانند از پوشش بیمه استفاده کنند.»
فتحی‌آشتیانی بر ضرورت افزایش پوشش بیمه‌ها تأکید کرد و گفت: «بیمه‌ها در این حوزه باید پوشش بیشتری داشته باشند، در حالی که فعلاً بیمه، محدود به گرایش روانشناسی سلامت و بالینی است. بخش قابل توجهی از مخاطبان روانشناسان و مشاوران در سنین کودکان و نوجوانان یا همان دانش‌آموزان هستند. به عنوان مثال نارسایی در خواندن، نوشتن یا اختلالات حرکتی در دوره کودکی و نوجوانی است ولی عمده روانشناسان و مشاورانی که به این سنین خدمات می‌دهند، گرایش تربیتی یا تحصیلی دارند. به اعتقاد من بیمه باید مشمول همه گرایش‌ها شود. این توسعه گرایش‌ها باید انجام شود تا بتوانیم شاهد کاهش مشکلات در سطح کشور باشیم.»

افزایش فرصت شغلی برای فارغ‌التحصیلان روانشناسی با ورود بیمه
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیش از 57 هزار عضو دارد و فرصت خوبی برای تعداد زیادی از آنها ایجاد شده است. با این اتفاق تعداد قابل توجهی که پروانه ندارند زیر نظر آن 20 هزار نفری که پروانه‌دار هستند می‌توانند کار کنند و از این راه فرصت شغلی خوبی برای فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها فراهم می‌شود.
وی افزود: «در حال حاضر همکاران در سراسر کشور با گرایش‌های بالینی و سلامت، گواهی بیمه را در اختیار بیماران قرار می‌دهند. البته هنوز کسر هزینه بیمه در کلینیک‌ها انجام نمی‌شود ولی گواهی به بیمار داده می‌شود تا درصد بیمه را از شرکت بیمه‌کننده دریافت کند.»

بیمه سلامت روان یک سرمایه‌گذاری است
کیومرث سرمدی واله، عضو هیأت‌ رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، خدمات روانشناسی و مشاوره و مسائل مرتبط با روان جامعه را از اولویت‌های امور کشور عنوان کرد و به «ایران» گفت: «با توجه به پیچیدگی‌های خاص زندگی در عصر مدرنیته، حتماً باید به موضوعات تخصصی نگاه کرد و خدمات تخصصی در حوزه بهداشت روان، زیرساخت لازمی است که هر چقدر برای آن هزینه شود، در واقع سرمایه‌گذاری شده است.»
سرمدی واله افزود: «نسلی که سبک زندگی مناسب و درست داشته باشد، مهارت‌های زندگی را فرا بگیرد و با بهره‌گیری از روانشناسان و جامعه‌شناسان چالش‌های زندگی و مدیریت حل مسائل را به طرق علمی دنبال کند، به همان اندازه در بهره‌وری اجتماعی می‌تواند مؤثر عمل کند. استفاده از خدمات روانپزشکی و روانشناسی و ایجاد فرهنگ مشاوره به‌خاطر هزینه‌های مترتب تاکنون اولویت مردم نبود و امیدواریم با ورود بیمه‌ها در این حوزه شاهد بهبود اوضاع باشیم.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و یازده
 - شماره هشت هزار و سیصد و یازده - ۰۳ آبان ۱۴۰۲