بخش عمده چای کشور از سریلانکا و هندوستان وارد می‌شود

 مدیرعامل انجمن تخصصی محصول چای، دمنوش و فرآورده‌های گیاهی ایران گفت: چای وارداتی ایران از سه کشور هندوستان، سریلانکا و کنیا است که بخش عمده آن از سریلانکا و هندوستان تأمین می‌شود.
 «احمدرضا بخشی» در گفت‌وگو با ایرنا در خصوص وضعیت تأمین و بازار چای کشور افزود: قیمت‌گذاری چای به عنوان یک محصول باغی بر اساس درجه‌بندی انجام می‌شود و قیمت هر کیلوگرم چای وارداتی از هندوستان و سریلانکا بین ۵ تا ۷ دلار و چای کنیا بین ۳ تا ۴.۴ دلار خریداری و وارد می‌شود.
وی اظهار داشت: چای وارداتی ارزش گمرکی بالایی ندارد، بنابراین قیمت‌های ما با نرم جهانی یکسان است. آنچه باعث افزایش بالای قیمت چای در داخل کشور می‌شود، گاهی عدم تعادل بین عرضه و تقاضا و تخلفات در شبکه توزیع است که البته در هر صنفی افراد متخلف وجود دارند.
مدیرعامل انجمن تخصصی محصول چای، دمنوش و فرآورده‌های گیاهی ایران تصریح کرد: مشکلاتی که از سال گذشته گریبانگیر صنعت چای شده و بازار را در مقطعی با کمبود و افزایش قیمت روبه‌رو کرد، در رابطه با یک شرکت متخلف است که به ‌اندازه ۲.۵ سال صنعت چای کشور ثبت سفارش انجام داده اما این میزان چای وارد کشور نشده و این ضربه بزرگی به صنف چای کشور وارد کرده است، زیرا بسیاری از شرکت‌ها نتوانستند ثبت سفارش جدید داشته باشند. وی گفت: بر اساس آمار سامانه جامع انبارها، چای وارداتی در انبارها وجود ندارد و تاکنون نتوانستیم ثبت سفارش را به صورت رسمی انجام دهیم و واردات را به روال قبل بازگردانیم.
بخشی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد چای کشور از محل واردات تأمین می‌شود، افزود: در حال حاضر ذخیره چای کشور مناسب نیست و حتی ممکن است مجموعه‌ای که ارز برای واردات دریافت کرده جنس باکیفیتی را وارد نکند؛ بنابراین بر اساس شرایط فعلی ممکن است همچنان با مشکل کمبود کالا، کاهش کیفیت و افزایش قیمت روبه‌رو باشیم.
وی ادامه داد: اکنون قیمت چای خارجی برای مصرف خانگی در بازار به طور میانگین بین ۲۷۰ تا ۳۵۰ هزار تومان است، البته چای لوکس با قیمت‌هایی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان نیز به فروش می‌رسد، در واقع نسبت به دو ماهه پایانی سال ۱۴۰۱ رشدی نزدیک به ۴۵ تا ۵۰ درصد در قیمت چای کشور داشته‌ایم. وی با بیان اینکه تعیین‌کننده قیمت چای داخلی، سازمان چای کشور است، افزود: به طور قطع با افزایش هزینه‌های تمام‌شده تولید و گران شدن قیمت چای وارداتی، قیمت چای داخلی نیز متأثر شده است.
مدیرعامل انجمن تخصصی محصول چای، دمنوش و فرآورده‌های گیاهی ایران، چای را یک نوشیدنی مهم در مصرف روزانه خانوار ایرانی دانست و اظهار داشت: انجمن تلاش خود را دارد با ارائه آمار دقیق از وضعیت تولید و واردات در تصمیم‌گیری دولت به منظور واردات بموقع و جلوگیری از افزایش مجدد قیمت این محصول که بار روانی بالایی برای جامعه دارد، اقدام کند.
وی گفت: امیدواریم با کمک وزیر جهاد کشاورزی و تدابیر ایشان در بدنه وزارت جهاد کشاورزی خصوصاً با بخشنامه‌ای که اخیراً ابلاغ کردند، شرایط بازار چای کشور ساماندهی و متعادل شود.بخشی از مردم درخواست کرد، در صورت مشاهده هرگونه تخلف عرضه و گرانی در بازار چای مراتب را به سامانه ۱۲۴ سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان بازرسی کشور و سایت و تلفن انجمن اعلام کنند.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و دویست و چهل و نه
 - شماره هشت هزار و دویست و چهل و نه - ۱۶ مرداد ۱۴۰۲