در حافظه موقت ذخیره شد...
گزارش عیناللهی از تحول در وزارت بهداشت
انقلاب دولت سیزدهم در حوزه سلامت
روز گذشته عیناللهی در نشست خبری به گوشهای از خدمات دولت سیزدهم در حوزه سلامت اشاره کرد و در ادامه گفت: ۱۲ میلیون نفر در ۵ دهک نخست جامعه که فاقد هر گونه بیمه پایه سلامت بوده زیر چتر حمایت بیمه قرار گرفتند و فرانشیز درمانی این دهکها صفر شد و دستورالعمل بیمه روستایی و عشایر تدوین و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد.
بازار دارویی، مسأله بعدی مورد اشاره وزیر بود که در این باره بیان کرد: برای ساماندهی بازار دارویی با رویکرد حذف رانت و فساد ناشی از ارز چند نرخی و انتقال یارانه دارو به زنجیره دارویی کشور، طرح دارویار در دولت سیزدهم اجرا و عملیاتی شد که تاکنون موفق عمل کرده و همچنان ادامه دارد.
وی، بیمه رایگان ۳ ماهه همه ایرانیان فاقد بیمه، قیمتگذاری جدید اقلام تولید داخل، اجرای ۹۸ درصدی نسخه الکترونیک، انجام ۲ هزار پروژه بهداشتی جدید با زیر بنای بیش از ۱۰۸ هزار مترمربع و تکمیل ۴ هزار و ۴۰۰ پروژه بهداشت، تشکیل قرارگاه سلامت خانواده و نظام ارجاع و تکمیل برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر از دی ماه ۱۴۰۱، اجرای طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع از اردیبهشت سالجاری با اولویت مناطق محروم، رایگان شدن خدمات بستری در استانهای کردستان، بوشهر و خراسان جنوبی به منظور دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و کاهش هزینههای درمانی از جیب مردم، تشکیل قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، توسعه و ساخت خوابگاههای متأهل دانشجویی، کاهش نوبت کاری و شبکاری مادران باردار شاغل و دانشجو، ارائه تسهیلات انجام رایگان زایمان طبیعی، ایجاد شبکه ناباروری در کشور و رونمایی از باروری سالم را از دیگر دستاوردهای دولت مردمی عنوان کرد که این دستاوردها در این بازه زمانی نشان از اهتمام ویژه دولت به مسأله سلامت دارد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۵ سال در دولت سیزدهم عملیاتی شد و یک دستاورد مهم برای ما محسوب میشود.
اختصاص یکونیم میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تأمین دارو
عیناللهی در عین حال با اشاره به افزایش ۲ برابری تختهای آیسییو اطفال، گفت: این میزان به یک هزار و ۵۰ تخت رسید و تجهیز و توسعه پروژههای درمانی جدید از جمله بخشهای بیمارستانی، کلینیک ویژه و تختهای آیسییو و انجام ۴۹۴ پروژه درمان از دیگر دستاوردها بوده بهطوری که از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰، ۵۲ پروژه داشتیم و در دولت مردمی این تعداد به ۱۰۶ پروژه افزایش یافت.
افتتاح کلان بیمارستانهای مهدی و غدیر، تجهیز بیمارستان فیروزآبادی و توزیع عادلانه خدمات سلامت در حوزه درمان نیز از دیگر دستاوردها بوده و تا به امروز ۱۵ هزار تخت به مراکز درمانی افزوده و مجوز سرمایهگذاری خارجی به مبلغ هزار میلیارد تومان صادر شده است.
عیناللهی تصریح کرد: برای جبران کمبودهای دارویی، اختصاص یکونیم میلیارد دلار ارز ترجیحی بر اساس انعقاد تفاهمنامه با بانک مرکزی انجام شده و ۱۲ هزار میلیارد تومان نیز سازمان برنامه و بودجه برای تأمین دارو اختصاص داده و ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز توسط بانک مرکزی در حوزه دارو تأمین شده تا با این اعتبارات ذخایر استراتژیک برای جبران کمبودهای مقطعی ایجاد شود زیرا این کمبودها در برخی مقاطع وجود دارد.
وزیر بهداشت یادآور شد: همچنین در راستای تأمین دارو مجلس شورای اسلامی ۹ درصد ارزش افزوده به صفر رسید و عوارض گمرکی از ۴ درصد به یک درصد کاهش یافت.
صادرات داروهای مازاد به کشورهای آفریقایی
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر دیدارهای دو جانبه با ۲۰ کشور دنیا انجام شده است، گفت: حضور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مطلوب بوده و دیدارهای دو جانبه طی دو سال اخیر با ۲۰ کشور دنیا در جهت تقویت دیپلماسی سلامت و تحکیم روابط با کشورهای دیگر انجام شد.
عیناللهی تصریح کرد: در سفرهای اخیر که به کشورها داشتم، در بحث صادرات دارو که مازاد داریم از جمله داروهای تقویتی، در بخش تجهیزات پزشکی و انتقال تجارب شرکتهای دانشبنیان هم که پیشرفتهای خوبی داشتیم و تفاهمنامههایی با کشورهایی آفریقایی انجام شده است.
عیناللهی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد داروهای مورد نیاز کشور در بخش خصوصی و ۴۰ درصد در بخش دولتی عمومی تأمین میشود، اظهار داشت: در برخی استانها حتی یک کارخانه داروسازی نداریم و اخیراً در نشست استانداران، اعلام آمادگی کردیم برای ساخت کارخانه داروسازی کمک کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به معاینه یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر در مرکز درمانی ایران، گفت: در سفرهای اخیری که به کشورهای مختلف داشتم، قرار شد یک رایزن سلامت در این کشورها مستقر شود تا خدمات درمانی افزایش یابد. در این حوزه ۲۴۰ بیمارستان کشور مجوز پذیرش بیماران خارجی را دارند و در جلسهای که با حضور وزرای امورخارجه و گردشگری داشتیم، برای پیشبرد برنامههای گردشگری سلامت توافقاتی شده است.
عیناللهی با اشاره به ارائه خدمات به اتباع خارجی، گفت: کمیساریای عالی پناهندگان بابت هر یک از اتباع افغانستانی ۱۰ دلار هزینه به ما میدهد، در حالی که ما حداقل ۵۰۰ دلار هزینه میکنیم.
وی بر ضرورت هماهنگی بیشتر وزارت بهداشت دولت امارات اسلامی با وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات سلامت به اتباع تأکید کرد و اظهار داشت: انتظار داریم دولت امارات اسلامی برای تکمیل مراکز درمانی در افغانستان تلاش کند تا مشکلات در این حوزه کمتر شود.
عیناللهی در پاسخ به سؤالی مبنی بر طولانی شدن روند درمان مردم کشور سوریه در ایران و تمدید روادید، گفت: در حال حاضر برای بیماران عراقی و ترکیه، ویزا را برداشتهایم و انتظار میرود همین رویه برای مردم سوریه ایجاد شود.
پشتنوبتیهای کاشت حلزون صفر شد
عیناللهی، توزیع ۷۵ درصد پزشکان متخصص در مناطق محروم، برداشتن سقف کارانه در مناطق محروم، کاهش مالیات آنها و حمایت از بیماران صعبالعلاج با ایجاد صندوق با اعتبار هفت هزار میلیارد تومان را از دیگر دستاوردهای نظام سلامت در دولت مردمی بیان کرد و گفت: در ۲ سال اخیر، ۵۳ مرکز دندانپزشکی دولتی، توزیع ۲۲۸ مورد تجهیزات پزشکی در مناطق کمبرخوردار، تجهیز ناوگان اورژانس کشور، جذب ۲۵ هزار نیروی جدید و ایجاد سامانه برخط قیمتگذاری دارو انجام شده است. همچنین با انجام کاشت حلزون به صورت رایگان پشتنوبتیهای این امر را به صفر رساندیم و هیچ بیماری در صف انتظار قرار ندارد.