وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست خبری اعلام کرد

شناسایی ۵۵۰ سلبریتی برای دریافت مالیات

45 هزار خانه لوکس مشمول مالیات شدند

سید احسان خاندوزی روز سه‌شنبه در نشست خبری خود با تسلیت
 فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری و عزاداری سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران با وفای آن حضرت، آخرین آمارها و شاخص‌های اقتصادی را به رسانه‌ها ارائه کرد. به گزارش ایرنا، سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به این سؤال که به صورت کمّی چه میزان از مشکلات امروز به دولت‌های قبل بر می‌گردد، گفت: مردم بیش از آنکه منتظر باشند سخنگوی دولت تقصیر را گردن دولت فعلی و قبلی بیندازد از من و شما توقع دارند که دست به اقدام بزنیم و مسائل‌شان را حل کنیم.  وی عنوان کرد: سالیان متمادی سیاستگذاران کشور اصلاحات اقتصادی را به تعویق انداخته‌اند. تلاش دولت سیزدهم خاتمه دادن به بی‌تصمیمی‌ها و بی‌عملی‌های دولت‌های گذشته است. در دولت سیزدهم میراث دار مشکلات گذشته هستیم.  وی با بیان اینکه تلاش دولت و تیم اقتصادی این بود که در مرحله اول سراغ اصلاحاتی برود که محصول بی‌عملی‌ها یا اقدامات منفی ادوار گذشته است، گفت: خیلی از افراد به دولت انتقاد می‌کردند که چرا در سال اول سراغ اصلاح ارز ترجیحی رفتید اما این اقدام به منظور اقدام در اصلاح یکی از اشکالات به ارث رسیده از گذشته بود. ناترازی در انرژی مانند برق به دلیل کم کاری ادوار گذشته در سرمایه‌گذاری و توجه به زیر ساخت‌ها بود که این دولت خود را در مرتفع کردن آن مسئول دانست.  خاندوزی بیان کرد: کسری‌ها و ناترازی‌های صندوق‌های بازنشستگی میراث ادوار گذشته بوده و این دولت در تلاش است بخشی از اصلاحات مربوط به آن را از طریق برنامه هفتم پیگیری کند.  وی افزود: در حوزه ناترازی‌های بانکی و همچنین مشکلات بوجود آمده در حوزه مسکن هم دولت سیزدهم میراث‌دار بدعملی‌ها و بی‌توجهی‌های گذشته است. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: شواهد نشان می‌دهد که بخش مهمی از مشکلات امروز مانند سفته بازی و جولان سوداگری در بازارها نتیجه تصمیم‌های ناصحیح و بی‌توجهی‌های گذشته است.

بهبود اوضاع اقتصاد
وی در ادامه آمارهایی از بهبود اقتصاد ارائه کرد و گفت: یکی از شاخص‌هایی که وضعیت بنگاه‌ها و تولیدکنندگان کشور و هم‌چشم‌انداز کوتاه مدت را حکایت می‌کند، شاخص مدیران خرید اقتصاد است که در خرداد ۵۳.۲۸ بود که همچنان بالای ۵۰ بوده که به معنای رونق در اقتصاد است.  وی با یادآوری اینکه شاخص شامخ یکی از شاخص‌هایی است که هم وضعیت بنگاه‌ها و هم چشم‌اندازی برای آینده را نشان می‌دهد، اظهار داشت: شامخ صنعت نیز در خردادماه عدد ۵۵.۳۰ را ثبت کرده است.
 
حساب ویژه پیشرفت و عدالت
سخنگوی اقتصادی دولت با برشمردن تصمیم‌های جدید دولت برای تقویت تسهیلات اشتغالزایی اظهار داشت: برای نخستین بار به منظور بهره‌مندی استان‌ها از تسهیلات اشتغا‌لزایی در تبصره ۱۸ قانون بودجه، حساب ویژه پیشرفت و عدالت برای همه استان‌ها افتتاح شد که امسال ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل بودجه به منظور اشتغال حمایتی تخصیص پیدا خواهد کرد.  وی خاطرنشان کرد که تنظیم دستورالعمل ایجاد این حساب‌ها کمی زمانبر بود، اما در نهایت ۲۶ تیرماه ابلاغ شد.  خاندوزی با یادآوری اینکه علاوه بر این بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغالزایی عادی بنگاه‌ها اختصاص خواهد یافت، افزود: دولت امسال برای ارائه تسهیلات اشتغالزایی، به سمت تمرکز زدایی از پایتخت و ارائه اختیارات به استان‌ها حرکت کرده است.  وی اظهار داشت: همچنین تمرکز دولت رصد تسهیلات پرداختی از طریق سامانه است تا برخلاف گذشته پول پاشی صورت نگیرد و ‌وام گیرندگان به تعهدات اشتغالزایی شان به‌صورت دقیق عمل کنند.

 نتایج برخورد با سفته بازان
خاندوزی در ادامه اقدامات دولت در سه ماه گذشته در خصوص مقابله با
سفته بازی در بازارهای دارایی را یاد آورد شد که به مرور آثار خود را نشان خواهد داد.  وی از صدور ۶۳ هزار برگه مالیاتی برای خانه‌های خالی به ارزش حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان در سه ماهه اخیر خبر داد و گفت: تمرکز اصلی بر افرادی بود که دو واحد به بالا منزل خالی در اختیار داشتند.  به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی، در کنار استفاده از ابزار مالیاتی، سایر مؤلفه‌ها مانند کنترل رشد نقدینگی منجر به تعادل قیمت‌ها در ماه‌های آتی خواهد شد.
 
شناسایی ۵۵۰ سلبریتی برای دریافت مالیات
خاندوزی درباره تأکید دولت برای افزایش درآمد مالیاتی و عدم پرداخت مالیات از سوی سلبریتی‌ها و برنامه دولت در این باره، عنوان کرد: تمرکز دولت بر مسأله شناسایی درآمد‌ها بوده است و ۵۵۰ کاربر رسانه‌های اجتماعی با درآمد تبلیغاتی بالا شناسایی شده‌اند و ۱۲۳ نفر که حدود
۲ هزار  و ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد واریزی به حساب هایشان بوده، شناسایی شدند.  وی گفت: برای دولت درآمد چهره‌ها و سایر گروه‌های اجتماعی تفاوتی ندارد و بر اساس احکام‌ قانون عمل خواهد شد.  وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره اخذ مالیات از مالکان خانه‌ها در منطقه باستی‌هیلز نشینان لواسان گفت: بر اساس آخرین عدد حدود ۴۵ هزار خانه لوکس برگه مطالبه مالیاتی برایشان صادر شده است‌.

با نرخ‌گذاری ثابت خوراک پتروشیمی مخالفیم
سخنگوی اقتصادی دولت درباره نرخ خوراک پتروشیمی‌ها گفت:وزارت امور اقتصادی و دارایی با نرخ‌گذاری ثابت مخالف و معتقد است باید مبنای نرخ‌گذاری خوراک پتروشیمی‌ها بر اساس فرمول باشد. مبنا قرار گرفتن فرمول می‌تواند عاملی برای پیش‌بینی‌پذیر شدن بازارها برای فعالان اقتصادی محسوب شود. خاندوزی افزود:پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی این است که فرمول مبنایی برای ۳ سال یا حتی تا پایان برنامه هفتم توسعه باشد تا سرمایه‌گذاران بتوانند بر مبنای آن فعالیت‌های خود را سامان دهند، در همین راستا فردا جلسه‌ای اضطراری در کمیسیون اقتصادی دولت برگزار می‌شود.
 
تخصیص سهام
به متولدین ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به تخصیص اعتبار برای صندوق‌های سهام متولدین ۱۴۰۰ تاکنون، اظهار داشت:قانون جوانی جمعیت مصوب آبان‌ماه ۱۴۰۰ بود و در قانون بودجه همان سال ردیف اعتبار برای اختصاص سهام در نظر گرفته نشده بود.
وی افزود:در قانون بودجه ۱۴۰۱ مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اختصاص سهام به یک میلیون متولد همان سال در نظر گرفته شد که تا امروز ۶۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است. خاندوزی ادامه داد:وزارت امور اقتصادی و دارایی تا امروز برای والدین متولدین سه ماهه اول و سه ماهه دوم فراخوان داده؛ ثبت‌نام متولدین سه ماهه اول به پایان رسیده و سه ماهه دوم در شرف اتمام است. به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی تا امروز ۴۹۳ هزار و ۶۷۱ نفر از متولدین توسط والدین ثبت‌نام شده‌اند و بزودی با اتمام آن، والدین متولدین سه ماهه سوم فراخوان می‌شوند. وی یادآور شد:درباره متولدین سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ در بودجه سنواتی اعتباری در نظر گرفته نشده ولی با وجود این با نظر مساعد و همراهی رئیس سازمان برنامه و بودجه قرار است از منابع عمومی تأمین اعتبار صورت گیرد و در این راستا مکاتباتی با سازمان برنامه انجام و درخواست شده است مبلغ یک‌هزار میلیارد تومان برای اختصاص سهام به متولدین ۱۴۰۰ و دو هزار میلیارد تومان برای متولدین ۱۴۰۲ اعتبار اختصاص یابد.
خاندوزی ابراز امیدواری کرد با همراهی سازمان برنامه و بودجه و تأمین اعتبار مورد نیاز، بتوانیم متولدین این دو سال را هم فراخوان کنیم.

رویکرد دولت در مهار تورم
خاندوزی با تشریح برنامه‌های دولت برای مهار تورم اظهار داشت:‌دولت به منظور مهار تورم مجموعه اقداماتی را در بسته مهار تورم تصویب کرد. دو دسته عوامل بنیادین و کوتاه‌مدت در خصوص شکل‌گیری تورم وجود دارد. سخنگوی اقتصادی دولت تأکید کرد:دولت برنامه‌های مهار تورم را با محوریت اعمال سیاست‌های کنترل نقدینگی و مدیریت انتظارات تورمی با تمرکز بر ۵ محور طراحی کرده که شامل بازمهندسی نظام تأمین مالی دولت، تسویه‌ بدهی‌های دولت و بخش دولتی، کاهش ناترازی شبکه بانکی، کاهش ناترازی ارزی و اتخاذ یک سیاست پولی فعال است. وی همچنین از سهم ۱۱ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومانی دانش‌بنیان‌ها از بودجه امسال خبر داد و گفت:‌بر اساس قانون بودجه سهم دانش‌بنیان‌ها به چند بخش اعتبارات معاونت علمی، پارک‌های وزارت علوم و فناوری اطلاعات، پارک‌های جهاد دانشگاهی و همچنین حمایت از طرح‌های نوآورانه تقسیم می‌شود. خاندوزی یادآور شد:در ماه‌های نخست امسال به این دلیل که تحقق درآمدها با کندی مواجه است، بخش مصارف نیز کمتر از بقیه ماه‌های سال است اما تاکنون نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات دانش‌بنیان‌ها اختصاص یافته است. به گفته وی، دولت بخشی از منابع تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه امسال را به منظور افزایش سرمایه صندوق‌ها مورد استفاده قرار می‌دهد که این صندوق‌ها نیز نقش مهمی در تأمین اعتبارات لازم دانش‌بنیان‌ها خواهند داشت.
 
رشد ۴۶ درصدی تسهیلات‌دهی
سخنگوی اقتصادی دولت درباره تسهیلات‌دهی برخی بانک‌ها اظهار داشت:سال گذشته مجموع رشد تسهیلات بانک‌های کشور حدود ۴۶ درصد بود، اما بانک‌هایی که به صورت گسترده مخاطب نیازهای خرد مردم بودند، سهم بالاتری کسب کردند. به گفته وی، بانک قرض‌الحسنه مهر و پست‌بانک بیش از ۹۰ درصد نسبت به سال قبل رشد تسهیلات داشتند. خاندوزی تصریح کرد:دولت در سال ۱۴۰۲ سیاست قطعی خود را تأمین مالی تولید و نیازهای عامه مردم از منابع بانکی قرار داده است و این را هنر نمی‌دانیم که تورم را به بهای رکود اقتصادی کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی معیار جدیدی را برای مشارکت بانک‌ها در تسهیلات خرد ایجاد کرده و این معیار سهم بانک در تأمین اعتباری خرد است، گفت:بر اساس این معیار، بانک‌هایی که در ارائه تسهیلات خرد فعالیت داشته باشند می‌توانند ترازنامه خود را بیشتر از دیگر بانک‌ها رشد دهند.

جستجو
آرشیو تاریخی