وزیر کشور در گفتوگو با «ایران»:
دولت مجری و مردم تعیینکننده نتیجه انتخابات هستند
رویکرد دولت نسبت به انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی چیست؟ وزیر کشور بهعنوان مسئول نهاد و سازمان برگزارکننده انتخابات اینطور پاسخ داده است: « دولت فقط مجری انتخابات است، وزارت کشور هم صرفاً مجری انتخابات است و تنها مردم هستند که تعیین کننده ترکیب آینده مجلس هستند.» این تأکید را میتوان پاسخی به برخی شائبههای مطرح شده دانست؛ شبهاتی که میخواهد این شبهه را در جامعه مطرح کند که مطلوب دولت، ترکیب خاصی از نمایندگان است. اما این شبهه، اتفاقاً از سوی کسانی مطرح میشود که به نظر میرسد یا به سمت تحریم و عدم مشارکت، یا شرط گذاری انتخاباتی در حرکت هستند. وزیر کشور به این عده نیز گفته است که ملاک، همیشه و در همه حال، قانون است و همگان باید به قانون، تمکین کنند.
وحیدی: همه خود را مقید به رعایت قانون بدانند
وزیر کشور در پاسخ به این سؤال «ایران» که چرا باوجود برگزاری نشستهای احزاب در وزارت کشور یا بیرون از آن، برخی جریانهای سیاسی به سمت تحریم یا عدم مشارکت در انتخابات حرکت میکنند، اظهار کرد: وقتی بهعنوان یک حزب فعالیت میکنیم، باید خودمان را مکلف و مقید به رعایت قوانین بدانیم. قانون فصلالخطاب و ملاک است و همه باید خود را متعهد به قانون بدانند، بویژه احزاب و جریانهای سیاسی که باید بیش از دیگران خود را مقید به قانون بدانند. احمد وحیدی با بیان این که احزاب و جریانهای سیاسی باید در چهارچوب قانون فعالیت کنند، افزود: اگر کسی انتظار داشته باشد که خلاف قانون عمل شود یا شرطی بگذارند که خلاف قانون باشد، طبیعتاً این امر فاقد معنا است و نمیتواند مورد توجه واقع شود.
وی ادامه داد: اما اگر مبنای جریانهای سیاسی و احزاب این باشد که به قانون عمل شود، از این امر استقبال میشود، زیرا همه بهدنبال اجرای قانون هستند.
وزیر کشور با بیان اینکه اگر کسی بخواهد خارج از چهارچوب قانون عمل کند، حتماً یک عنصر مسئولیتناپذیر و غیرمسئول شناخته خواهد شد، گفت: توصیه ما به همه احزاب، گروهها و تشکلها این است که در انتخابات حضور داشته باشند و این حضور هم پرشور باشد، همچنین در انتخابات مشارکت داشته باشند و دیگران را هم به این مشارکت تشویق کنند.
وی ادامه داد: همچنین توصیه میکنیم که سراغ مسیرها و کارهایی که خلاف مسئولیتپذیری اجتماعی و خلاف پایبندی به اصول و قواعدی است که یک جریان اساسی باید عمل کند، حتماً سراغ این روشها نروند.
دولت فقط مجری انتخابات است
وزیر کشور در پاسخ به این سؤال که دولت نسبت به ترکیب مجلس آینده دیدگاهی دارد، تأکید کرد: دولت فقط مجری انتخابات است، همچنان که وزارت کشور هم صرفاً مجری انتخابات است و تنها این مردم هستند که تعیین کننده ترکیب آینده مجلس هستند.
حسینی: دولت متعلق و تابع رأی مردم است
معاون امور مجلس رئیس جمهور نیز در پاسخ به اینکه آیا دولت موضع و دیدگاه خاصی نسبت به ترکیب مجلس آینده دارد یا اینکه صرفاً بهدنبال برگزاری یک انتخابات پرشور است، اظهار کرد: دولت بویژه وزارت کشور بهعنوان مجری انتخابات، قطعاً بیطرفی خود را حفظ خواهد کرد. سیدمحمد حسینی با بیان اینکه همه نامزدها و کسانی که صلاحیتشان احراز میشود، مورد احترام هستند، تأکید کرد: ما تابع رأی مردم هستیم. وی با اشاره به اینکه اظهارنظر اعضای دولت درباره شاخصهای مجلس یا شاخصهای نامزدهای انتخابات، منافاتی با اصل بیطرفی دولت در انتخابات ندارد، ادامه داد: این در حالی است که در گذشته شاهد بودیم زمانی که آقای خاتمی رئیس جمهور بود، جلسات مجمع روحانیون مبارز در دفتر رئیس جمهور وقت تشکیل میشد و صداوسیما هم خبر آن را اعلام میکرد و مجمع روحانیون مبارز هم از نامزد خاصی حمایت میکرد، اما امروز مشی آیتالله رئیسی این نیست و ایشان میگویند که ما ورود نمیکنیم، زیرا ما یک جریان سیاسی خاصی نیستیم که بخواهیم از افرادی حمایت کنیم و هرگونه که مردم در این باره تصمیم گرفتند، به آن تمکین میکنیم.
وی در پاسخ به اینکه برخی شائبهای را مطرح کردند مبنی بر اینکه دولت تمایل دارد عده یا جریان خاصی در انتخابات پیروز شود، تصریح کرد: قطعاً اینطور نیست، اگر هم بحثی در این باره بوده، صرفاً بیان شاخصها بوده است. بهعنوان مثال اینکه گفته شود فرد باید وفادار به نظام باشد، این منطبق بر قانون است و اینطور نیست که یک فرد غیروفادار به نظام اساساً بتواند نامزد انتخابات شود. حسینی گفت: بنابراین، این شاخصها، قولی است که جملگی بر آن همنظر هستند. از این رو، مسأله این است که میتوان معیارها را مطرح کرد؛ معیارهایی که در قانون اساسی هم به برخی از آنها اشاره شده است و بیان این معیارها به هیچ وجه به معنای مداخله در انتخابات نیست.