صفحات
شماره هشت هزار و صد و هفتاد و یک - ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و صد و هفتاد و یک - ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - صفحه ۹

در دیدار وزیر راه و شهرسازی کشورمان با رئیس‌جمهور سوریه مطرح شد

حذف دلار در مبادلات تجاری ایران و سوریه

همکاری جامع تهران و دمشق کشورهای ایران و سوریه برای همکاری در زمینه‌های مختلف از جمله صنعت نفت، بانک و بیمه، گردشگری و حمل و نقلی به توافق رسیدند

وزیر راه و شهرسازی ایران در دیدار با رئیس‌جمهور سوریه حذف دلار در مبادلات تجاری دو کشور و همچنین پیوستن سوریه به کریدور ریلی ایران، عراق و سوریه را مورد تأکید قرار داد.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه‌ و شهرسازی کشورمان در دیدار با بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه که با حضور هیأت ایرانی، سفیر ایران و وزرای کشور سوریه برگزار شد، با اشاره به قدمت تاریخی و وجه مشترک هردو کشور مبنی بر قرار گرفتن تحت تحریم‌های ظالمانه در حوزه‌های مختلف بر گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های بانکی، تبادلات تجاری، انرژی، ترانزیت، حمل‌ونقل و گردشگری تأکید کرد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به استفاده از کریدور ریلی میان ایران و عراق، موضوع پیوستن سوریه به این کریدور به منظور استفاده مسافرین به کشور سوریه را نیز مطرح کرد.
برقراری خطوط منظم کشتیرانی میان ایران و سوریه با توجه به وجود بندر در هر دو کشور به منظور رونق صادرات و واردات میان تهران و دمشق از دیگر موضوعاتی بود که توسط وزیر راه و شهرسازی کشورمان مورد تأکید قرار گرفت.
وی در ادامه این جلسه به موضوع گردشگری و لزوم رونق آن پرداخت و پیشنهاد اعزام ۵۰ هزار گردشگر و زائر در سال به سوریه را نیز مطرح کرد.
بذرپاش در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه حمل‌ونقل هوایی و موضوعاتی همچون آموزش خلبانان، تجهیزات فرودگاه‌های کشور سوریه و تجهیزات کمک ناوبری نیز پرداخت و گفت: ایران ظرفیت بالایی برای توسعه مباحث فنی در فرودگاه‌های سوریه دارد.
تجهیز و توسعه پالایشگاه‌های سوریه و صدور خدمات فنی و مهندسی در این حوزه به منظور رفع مشکلات بخش خصوصی و کاهش یا حذف تعرفه ورودی کالاهای مورد تبادل میان دو کشور از دیگر موضوعاتی بود که از سوی وزیر راه و شهرسازی کشورمان در دیدار با رئیس‌جمهور سوریه مطرح شد.
در ادامه این جلسه، بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه نیز ضمن خوشامدگویی به وزیر راه و شهرسازی کشورمان بر اهمیت حوزه ترانزیت در شقوق مختلف ریلی و جاده‌ای تأکید و آمادگی سوریه را برای افزایش ظرفیت‌های دو کشور در ترانزیت اعلام کرد.
وی با ابراز خرسندی از حضور هیأت ایرانی در سوریه و انجام گفت‌وگو در همه سطوح، به نقش مهم بنادر در توسعه روابط تجاری دو کشور نیز اشاره و بر توسعه این روابط تأکید کرد.
مبنا قرار دادن پول ملی دو کشور در تبادلات تجاری از دیگر موضوعاتی بود که توسط رئیس‌جمهور سوریه نیز تأکید شد.
بشار اسد ضمن اعلام آمادگی برای سرمایه‌گذاری ایران در حوزه صنایع بالادستی نفت، گفت: دستورات لازم جهت شناسایی مناطقی برای واگذاری به متخصصین ایرانی داده خواهد شد.
وی در حوزه تسهیل تجارت بر رفع موانع فعالیت تجار دو کشور به منظور رونق صادرات و واردات کالا تأکید کرد و افزود: توسعه حمل‌ونقل ایران و سوریه در همه شقوق در دستور کار معاونین قرار دارد.
رئیس‌جمهور سوریه گفت: از هر اقدامی که تأثیر مثبت در مناسبات اقتصادی و سیاسی دو کشور داشته باشد، حمایت می‌کنیم.

امضای تفاهمنامه جامع حمل‌ونقل، تجاری، فرهنگی و گردشگری
همچنین در سفر وزیر راه و شهرسازی به سوریه تفاهمنامه‌ای جامع در حوزه‌های مختلف حمل‌ونقل، گردشگری، تجارت، انرژی، فرهنگی و بانکی با این کشور امضا شد.  وزیر راه و شهرسازی و محمد سامر الخلیل وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه به عنوان رؤسای کمیسیون‌های مشترک اقتصادی دو کشور طی مراسمی به امضای تفاهمنامه همکاری در زمینه‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی پرداختند.
وزیر راه و شهرسازی در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران با اشاره به دستاوردهای مثبت حاصل از برگزاری جلسات کارشناسی و مدیریتی متعدد در سوریه که با وزرای اقتصاد و تجارت خارجی سوریه، وزیر حمل‌ونقل، نخست‌وزیر و رئیس جمهور این کشور برگزار شد، گفت: در این سطح قابل قبول از روابط سیاسی، هر دو کشور حلقه مفقوده را روابط اقتصادی ایران و سوریه دانسته و بر لزوم ارتقا و افزایش حجم روابط اقتصادی و تجاری تأکید کردند.
وی با اشاره به تمدن غنی و فرهنگی با قدمت چندهزار ساله دو کشور افزود: ایران و سوریه دارای زخم مشترک تحریم‌های ظالمانه از سوی دشمنان و مخالفان استقلال بوده و هر دو برای تضمین پیشرفت کشورشان روی پای خود ایستاده‌اند.
بذرپاش خاطرنشان کرد: طی این جلسات عهد بستیم روابط اقتصادی را با سرعت بیش از گذشته توسعه دهیم و در جلسه برگزار شده با دکتر بشار اسد رئیس‌جمهور محترم سوریه و در بالاترین سطوح نیز بر این موضوع تأکید شد.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و سوریه تأکید کرد: تفاهمنامه امضا شده هم نشان می‌دهد، توافقات خوبی در زمینه‌های مختلف انجام شده و کارگروه‌های مشترک کاری در هر حوزه تشکیل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تقویت روابط تجاری و رفع موانع تجار بخش خصوصی مورد تأکید دو طرف بود و هرچه بتوانیم بخش خصوصی را در دو کشور تقویت کرده و بار اقتصاد را بر دوش بخش خصوصی قرار دهیم، موفقیت بیشتری در حوزه اقتصاد کسب خواهیم کرد.
بذرپاش دیگر بخش مورد توافق را در حوزه انرژی دانست و گفت: در خصوص سرمایه‌گذاری در بخش برق و نفت نیز توافقات خوبی انجام شد و کارگروه‌ها و تیم‌های فنی مشترک برای اجرای این توافقات تشکیل شد.  وی افزود: در حوزه گردشگری و گردشگری زیارتی نیز توافقات مثبتی انجام شد و در ماه‌های آینده شاهد حضور حجم بالای گردشگران ایرانی و سوری به دو کشور خواهیم بود و حتماً رونق گردشگری به توسعه اقتصادی منجر می‌شود.
 رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و سوریه ادامه داد: در حوزه حمل‌ونقل بویژه بخش هوایی توافقات و تفاهماتی در خصوص افزایش پروازها به سوریه و سایر خدمات نیز صورت گرفت.
 وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: شقوق دیگر حمل‌ونقل نیز مورد گفت‌وگو قرار گرفت و در حوزه‌های کشتیرانی و ریلی توافقاتی انجام شد.  وی افزود: در بخش‌های فرهنگی میان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، کتابخانه ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نهادهای متناظر در کشور سوریه تفاهمات خوبی انجام شد.
 وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: صفر کردن تعرفه تجارت میان دو کشور که یکی از درخواست‌های همیشگی بخش خصوصی است، مورد توافق کلی دو کشور قرار گرفت و مقرر شد تعرفه کالاهای باقیمانده نیز در راستای تسهیل تجارت دو کشور به صفر برسد.

 

بــــرش

همکاری از صنعت نفت تا بانک و بیمه
وزیر راه و شهرسازی گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز سوریه مورد توافق کلی طرفین قرار گرفت که پلن‌های اجرایی آن احصا خواهد شد و جزئیات آن در آینده اطلاع‌رسانی می‌شود.
 وی افزود: تأسیس بانک، بیمه و شرکت سرمایه‌گذاری مشترک از دیگر موضوعات مورد درخواست بخش خصوصی دو کشور بود که رئیس‌جمهور دو کشور بر آن تأکید داشتند و در این جلسه مورد توافق دو طرف قرار گرفت.
 به گفته بذرپاش، تبادل بانکی مستقیم میان ایران و سوریه نیز طی توافقات انجام شده به مراحل خوبی رسیده و کارهای اجرایی آن دنبال خواهد شد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی