مبادله خانه فرسوده با زمین یا خانه نوساز
طبق گفته معاون وزیر راه و شهرسازی این طرح قرار است از دو ماه آینده ابلاغ شود
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: طرح تهاتر خانههای واقع در بافت فرسوده با زمین یا واحد مسکونی نوساز را در دستور کار قرار دادهایم که از دو ماه آینده ابلاغ خواهد شد.
محمد آیینی اظهار کرد: آنچه بر اساس سند بازآفرینی دیده شده اول اینکه با مشارکت همه دستگاهها و همینطور خود مردم کسانی که در این محدودهها ساکن هستند که به عنوان محلات هدف بازآفرینی شناخته میشوند استاندارد پایداری مسکن را به حد متوسط همان شهر برسانیم. وی افزود: یک حوزه، حوزه نوسازی و مقاوم سازی مسکن است برای اینکه سقفهای لرزانی را که روی سر مردم است کم کنیم تا هموطنان کمتری در معرض خطر باشند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه محور دوم تأمین خدمات این محدودههاست گفت: این محدودهها بنا به دلایل تاریخی از فرایند توسعه شهری عقب ماندهاند؛ به لحاظ خدمات زیر بنایی و روبنایی سرانههای آموزشی، فرهنگی، بهداشتی، درمانی، انتظامی، ورزشی.
وی بیان کرد: شاید مهمتر از همه معابر این محلات است که هم به لحاظ جمع آوری آبهای سطحی و هم به لحاظ دفع فاضلاب دچار مشکل اساسی هستند، باز هم اینها نسبت به متوسط شهر خودشان به نوعی عقبماندهتر هستند، این بخش هم با مشارکت خود مردم و همه دستگاههای مرتبط باید به سرانه متوسط محلات همان شهر برسد.
آیینی تصریح کرد: بحث استفاده از تکنولوژیهای نوین، سبک سازی و سریع سازی اینها همه مؤلفههایی است که باید رعایت شود. الان مقررات ملی ساختمان را داریم، مباحث ۲۰ گانه و شفافی را داریم و معتقد هستیم که اگر این مقررات کاملاً رعایت شود ما در زلزلههای با ریشتر بالا هم کشته نخواهیم داد. به گفته وی لازم است تا هم مردم، مطالبه گر برای رعایت این مقررات باشند و هم مهندس ناظر کم نگذارد. آن نظارت عالیهای که برای دستگاههای مختلف دیده شده تا مهندس ناظری که در میدان و محل است و مهمتر از همه خود مردم هستند رعایت شود. مالک و سازنده هم از ناظر مطالبهگر باشند که حداکثر دقت را به عمل بیاورد. این موضوعات ما را به پایداری لازم میرساند.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: تولید ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب نوسازی بافت های فرسوده در سال جدید هدف گذاری شده است. در سال ۱۴۰۲ جهت تحقق شعار سال، تولید ۲۰۰ هزار واحد در قالب نوسازی بافتهای فرسوده با حمایت ویژه ای که از بخش خصوصی خواهیم داشت در قالب بسته های تشویقی توسعه پیدا خواهد کرد. این برنامه اساسی و کلیدی ما است که با اجرای آن می توانیم سهم فزاینده ای در رشد تولید و مهار تورم داشته باشیم.
به گفته آیینی در بخش مسکن به جهت ایجاد تعادل و تراز در عرضه و تقاضا همه سیاستها و برنامهها در این است که در سال ۱۴۰۲ دولت بستر مناسب را فراهم کند که بخش خصوصی و دولتی بتوانند راحت تر نسبت به تولید مسکن اقدام کنند.
وی افزود: باید فضایی را فراهم کنیم که سرمایه گذار مسکن تولید کند منتها نکتهای که وجود دارد این است که مسکن را به بازار عرضه کند و احتکار نکند و به صورت خالی نگه ندارد یا اینکه سرمایهگذاری مقطعی نباشد.
جزئیات نحوه ثبتنام در سامانه تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده
همچنین شرکت بازآفرینی شهری اعلام کرد افرادی که ملکشان در محدوده بافتهای ناکارآمد شهری قرار دارد، برای دریافت سند ملک خود اقدام کنند.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: افرادی که ملکشان در محدوده بافتهای ناکارآمد شهری قرار دارد میتوانند با مراجعه به سامانه ثبتنام تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده شرکت بازآفرینی شهری نسبت به ثبت اسناد مالکیت ملک خود اقدام کنند.
به گفته حسینی، بعد از ثبت کدپستی یا کد جام (ثبتشده در سند تک برگ) ، سامانه به صورت خودکار به متقاضی اعلام میکند که ملک او در محدوده (بافت فرسوده- تاریخی یا سکونتگاه غیر رسمی) قرار دارد یا خیر.
وی با اشاره به اینکه پس از محرز شدن ملک در بافت فرسوده ، به صورت برخط اطلاعات جهت تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات نوسازی برای بانک مسکن ارسال میشود، گفت: افرادی که برای دریافت سند خود در مناطق حاشیهنشینی اقدام کنند ، پس از ثبت اطلاعات خود در سامانه تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران ، کد رهگیری دریافت میکنند.
حسینی افزود: اطلاعات دریافتی ، برای بررسی و تطبیق اسناد به ادارههای کل راه و شهرسازی استانها ارسال میشود تا پس از تأیید شدن ، جهت صدور سند به ادارات ثبت و اسناد استانها ارسال شود.
او تصریح کرد: چنانچه تقاضایی برای دریافت تسهیلات یا سند مورد تأیید قرار نگیرد متقاضی میتواند به ادارههای راه و شهرسازی استانها مراجعه یا با ارسال پیام به شماره سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۶۱۲ مشکل خود را با کارشناسان شرکت بازآفرینی شهری ایران مطرح کند.