صفحات
شماره هشت هزار و یکصد و هجده - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و یکصد و هجده - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - صفحه ۱۲

معاون وزیر صمت تشریح کرد

اقدامات مهم برای ارتقای ایمنی معادن

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: تفاهمنامه سه‌جانبه ایمیدرو، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و وزارت کار، برای ارتقای سطح ایمنی معادن کشور است.
وجیه‌الله جعفری در نشست با معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: تفاهمنامه ایمنی معادن پس از تشکیل و بررسی مسائل مربوط به معادن در بازه زمانی کوتاه اجرایی خواهد شد.
او افزود: در طول سال کارگروه مرتبط با این تفاهمنامه با برگزاری جلسات مستمر، اقدام به پایش چگونگی اجرا و نتایج نحوه اجرای تفاهمنامه خواهد کرد تا بتوانیم با نظارت پایدار به سمت ارتقای ایمنی معادن و تحقق چشم‌انداز صفر گام برداریم. جعفری با بیان اینکه در تبصره ۵ ماده ۱۴ قانون معادن در قالب بهره‌وری بهینه و صیانت از ذخایر معدنی و غیره، به تأمین منابع مالی آن اشاره شده است، گفت: حُسن این تبصره قانونی این است که پیش از واریز حقوق دولتی به خزانه، می‌توان ۲۰ درصد آن را برای موضوع ایمنی معادن برداشت کرد. او ادامه‌ داد: درباره این موضوع، با معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت مذاکره می‌کنیم تا بتوانیم درصدی از این حقوق را برای ایمنی معادن اختصاص و آن را عملیاتی کنیم. برای انجام یک اتفاق ارزشمند در حوزه ایمنی معادن، نیازمند هماهنگی بیشتر میان نهادها هستیم.
سه اقدام مهم برای ارتقای ایمنی
امیر ولدخانی، مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست ایمیدرو در این نشست با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ایمنی معادن، گفت: برای استانداردسازی آموزش، در حال تدوین استاندارد آموزشی با دانشگاه امیرکبیر روی ۳۶ عنوان در سطح کارشناسی و کارگری هستیم و پس از این مرحله، تحت نظارت وزارت کار و دانشگاه مذکور عملیاتی خواهد شد.
او افزود: با این اقدام، آموزش‌ها در معادن استاندارد خواهند شد و در نتیجه در معادن مختلف آموزش‌های مختلف نخواهیم داشت. همچنین با توجه به نداشتن مدل‌های استاندارد برای تجهیزات این موضوع اجرایی می‌شود.
ولدخانی خاطرنشان ‌کرد: با همکاری انجمن مهندسی معدن، کل قوانین و مقررات ملی و بین‌المللی را مقایسه و موارد هم‌پوشانی، دارای ضعف و اختلاف بررسی و در اختیار نهادهای مربوطه (وزارت بهداشت، بازرسی و تحقیقات وزارت کار) قرار داده شد تا آیین نامه ایمنی معادن به‌روز شود و بدین ترتیب شرایط مناسب‌تری برای نظارت و مطالبه در امور پیمانکاری شرکت‌های تابعه ایمیدرو، داشته باشیم.
طرح تهیه دستورالعمل کنترل ایمنی
غلامرضا ملاطاهری، مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو نیز در این جلسه گفت: طرح پژوهشی تهیه دستورالعمل کنترل ایمنی با همکاری دانشگاه تهران در حال اجراست. در این طرح، اسناد مرتبط با کنترل ایمنی از شرکت‌های بزرگ معدنی دریافت شده و پس از ترجمه و مقایسه با آیین نامه موجود، در قالب یک دستورالعمل کنترل ایمنی در اختیار شرکت‌ها قرار خواهد گرفت.
ضرورت بازخوانی تفاهمنامه سال ۹۸
علی‌حسین رعیتی‌فرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه اظهار داشت: حوادث حوزه معدن کم تکرار اما پرشدت است، به طوری که برد رسانه‌ای و بین‌المللی آن بالا و شدت حادثه زیاد است. او گفت: در سال ۹۸ تفاهمنامه‌ای بین ایمیدرو و معاونت روابط کار وزارت کار مبنی بر فعالیت‌های آموزش، ارتقای ایمنی و بهره‌وری منعقد شد، اما اکنون اعتبار آن به اتمام رسیده و نیاز به اقدام کارشناسی و بازخوانی بین دو طرف برای اجرای مجدد دارد.
رعیتی‌فرد ابراز امیدواری‌ کرد: هم‌افزایی در بخش آموزش کارگران و نیز ارتقای ایمنی معادن انجام شود تا آسیب‌های این حوزه را به حداقل برسانیم.  
ضرورت تداوم آموزش نیروی انسانی معادن
احمدرضا پرنده، مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه گفت: توجه به صیانت نیروی کار یکی از اهداف مقدس ما است و باید شرایط را در محیط کار به گونه‌ای فراهم کنیم تا کارگران سالم به خانواده برگردند. او ادامه‌ داد: در سال ۱۴۰۰، نزدیک به ۱۹۰ حادثه برای کارگران معدن رخ داده که ۳۵ مورد به فوت منجر شده است.
پرنده خاطرنشان‌ کرد: با توجه به تفاهمنامه سال ۹۸، در کارگروه مشترک بین ایمیدرو و وزارت کار با محوریت مرکز تحقیقات و دفتر HSE ایمیدرو، برنامه‌ریزی برای آموزش ۱۵۴ هزار نفر- ساعت انجام شد و امیدواریم در تفاهمنامه جدید، موضوع تداوم آموزش‌ها در نظر گرفته و نظارت ویژه بر مسئولان ایمنی معادن انجام شود.

جستجو
آرشیو تاریخی