معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده:
«زن، زندگی و آزادی» شعار انقلاب اسلامی است
انسیه خزعلی و معصومه ابتکار معاونان زنان و خانواده ریاست جمهوری در دولت سیزدهم و دوازدهم در یک مناظره تلویزیونی به تبیین سیاستگذاری در حوزه زنان پرداختند.
به گزارش ایرنا، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده دولت سیزدهم در برنامه زنده «شیوه» که میزبان این مناظره بود، با اشاره به اینکه تساوی زن و مرد به معنای عدالت برای آنها نیست، گفت: «زن، زندگی و آزادی» شعار انقلاب اسلامی است؛ مسألهای که در مکتب ما و انقلاب وجود دارد، مناظرات بوده است و باید وقتی حرف منطقی داریم از مناظرات استقبال کنیم. حرفها را باید شنید و اگر با مبانی ما سازگار نیست در مناظرات پاسخ دهیم. به عنوان شخص حقیقی آمدهام، اگر به عنوان شخص حقوقی آمده بودم بسیار حرف داشتم.
خزعلی بیان داشت: مسألهای که انقلاب ما با آن پا گرفته و شهید بهشتی و شهید مطهری بر آن تأکید داشتند، مناظراتی بود تا سبک و سیره اهل بیت(س) اجرا شود. وقتی مطلبی با استدلال مطرح میشود باید از آن استقبال کنیم. باید حرفها را بشنویم و حرفهای خوب را بپذیریم و اگر مطلبی خلاف واقع است با آن مقابله کنیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده دولت سیزدهم با بیان اینکه مسأله سیاستگذاری مسائل زنان بسیار مهم است، افزود: ما مبانی خود را براساس اسلام و اهل بیت(س) گذاشتهایم و امام خمینی(ره) اولین کسی بود که مبانی را برای ما تبیین کرد تا مشخص شود چه خدماتی باید به زن ارائه شود و چه عملکردی داشته باشند.
وی تصریح کرد: اسلام زوجیت را تکامل میداند و تساوی به معنی غربی درست نیست . ویژگیهای فردی و شرایط تکلیفی زن و مرد متفاوت است و باید ویژگیهای نسبی زن را دید. تساوی غربی نه ،ولی عدالت بله، عدالت عین رسیدن حق مسلم به زن است. همچنین عدالت فراتر از برابری است.خزعلی توضیح داد: حرفهای دهه هشتادی ها را باید شنید . زن، زندگی و آزادی شعار انقلاب اسلامی است.رهبری میفرمایند زن هوای تنفس است. زن زندگی میبخشد و تعبیر ایشان آن است که باید از مردسالاری غربی آزاد شود تا هویت او به درستی تبیین شود.
وی در ادامه این برنامه تلویزیونی بیان داشت: افراط و تفریط به زنان ضربه زده است. زنان سرمایه هستند، ۴۵ درصد متخصصین زن هستند و در مناصب باید حضور داشته باشند و در دولت سیزدهم در بخشهای مختلف مورد توجه قرار گرفته اند.معاون زنان و خانواده دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: هیچ مانعی برای تصدی مشاغل توسط زنان وجود ندارد. از کارهای خوب دولت این است که به دستور رئیس جمهور در شوراهای عالی دو زن نیز حضور داشته باشند. درباره عدالت جنسیتی موضوع مربوط به ۲۰ دستگاه مرکزی بود که در ماههای آخر دولت قبل رصد کاملی انجام نشده بوده و ما اکنون با دستگاههای مختلف در حال رایزنی هستیم تا با دقت موضوعات هر دستگاه را بررسی کنیم.
به نسل جوان فرصت دهیم
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده دولت دوازدهم نیز در این مناظره تلویزیونی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه به نظر میرسد همه دولتهای بعد از انقلاب اسلامی با هر گرایشی در این مسائل مربوط به حمایت از بانوان اشتراک نظر دارند اما تفاوتهایی در حوزه اجرا داشتند و این بحثها همچنان زنده و داغ است، اظهار داشت: در ابتدا یاد و خاطره ۱۷ هزار بانوی شهید و جانباز دوران انقلاب اسلامی را گرامی میدارم و مخصوصاً در دوران اخیر بعد از حادثه تلخی که برای مهسا امینی پیش آمد و تفاوتی هم نمیکند که مدافعان امنیت و چه جوانانی که جان باختند، مردم را ماتم زده و عزادار کرد و امیدوارم روزی برسد که افراد به خاطر افکار و دیدگاههای خود هزینه ندهند و به زندان نروند و هیچ زن خبرنگار، هنرمند و دانشجویی نیز هزینه افکارش را ندهد و این مسأله منطبق با اصول اصیل انقلاب اسلامی است که متأسفانه در سالهای اخیر کمی کمرنگ شد.
وی افزود: باید نگاه مادرانه داشته باشیم و بدانیم که همه ما یک پیکر هستیم و همه دختران و جوانان معترض را فرزندان خود بدانیم همانگونه که شهید سلیمانی هم این افراد را فرزندان خود میدانست آن هم در شرایطی که دشمنان موجودیت انقلاب اسلامی را بر نمیتابند و در این مواقع مهمترین عامل برای انسجام ملی این است که به نسل جوان فرصت دهیم و اگر یک عذرخواهی ساده انجام میشد، این ماجراهای اخیر پیش نمیآمد.ابتکار ادامه داد: اکنون مسئولیت دولتی ندارم و وقتی با مردم گفتوگو میکنم، امشب میتوانم خواستههای آنها را در برنامه «شیوه» مطرح کنم. جوانان میگویند ما را در زمره فریب خوردگان بیگانه قرار ندهید و اجازه دهید که سخن بگوییم و ای کاش به جای من یکی از جوانان و زنان معترض را دعوت میکردید زیرا آنها معتقدند که تریبون ندارند و جایی نیست که حرف آنها را بشنوند.وی تصریح کرد: در دولت قبل هم حتی تریبونی از صدا وسیما نبود برای بازتاب نظر آنها و امروز فرصتی هست که یک گفتوگو در سطح ملی شکل بگیرد که بخشی از آن در برنامه «شیوه» انجام میشود و بخشی دیگر در صدا وسیما باید اجرا شود که لازمه انسجام ملی و همدلی است زیرا همه ما سوار یک کشتی هستیم و وقتی فاصله میافتد تازه متوجه میشویم که چقدر از آرمانهای انقلاب فاصله گرفتهایم، بنابراین لازم است امیدواری دوباره را به جوانان بازگردانیم و کاری که شبکه چهار انجام میدهد، اعطای فرصت به افرادی است که هیچ تریبونی ندارند که جمعیت قابل توجهی از ایرانیان هستند و ممکن است که حرفهای آنان با استانداردهای غالب سازگار نباشد اما لازم است که حرف آنها شنیده شود.ابتکار همچنین در پاسخ به سؤالی درمورد تشخیص شما از مسأله زنان در ایران چیست، گفت: شاه از همان ابتدا با امام(ره) در موضوع نگاه به زن مسلمان پیشرو تقابل داشت چه از همان دوران نوفل لوشاتو که آرمانگرایی زن ایرانی را امام راحل ترسیم کردند.
ابتکار افزود: امام(ره) برای ارسال نامه به گورباچف علاوه بر آیتالله جوادی آملی از خانم مرضیه دباغ بهعنوان سفیر خود استفاده کردند که نشان از نگاه عادلانه ایشان داشت و در دوران وزارت خارجه آقای ظریف، پنج زن سفیر داشتیم. در برنامه ششم توسعه عدالت جنسیتی سرلوحه سیاستگذاری در همه ابعاد حوزه زنان است و در دوره فعالیت ما شاخصهای جنسیتی آن در مراکز علمی در حوزههایی چون بهداشت، ورزش، حقوق و حتی بحث خانواده تعریف شد و تلاش شد دختران بازمانده از تحصیل را شناسایی کنیم. مخالفان دولتهایی که با رأی بالا و اقبال عمومی مردم سرکار میآیند، کاری میکنند تا مردم را از انتخابی که کردهاند، پشیمان کنند.
وی با استناد به کتابچه مرکز آمار ایران اظهار داشت: بر اساس شاخصها ۳۱ برنامه استانی براساس ویژگیهای هر استان از نظر آمار وضعیت زنان و خانواده نگارش و در شورای برنامهریزی استانها در حدود سالهای ۹۷ و ۹۸ تدوین و تصویب شد که شامل عدالت و شاخصهای جنسیتی زنان بود.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دولت دوازدهم تصریح کرد: سامانه رصد و پایش و گزارش دهی هم در دوران ما فعال شد تا بررسی کنیم که چه میزان شاخصها فعال هستند و چه پیشرفتی در حوزه عدالت جنستی ایجاد شده است اما همواره با اتهاماتی مانند اجرای سند ۲۰۳۰ یا اجرای برنامه بیگانگان مواجه بودیم در حالی که همه منویات دین مبین اسلام در آنها دیده شده بود و حتی در قانون اساسی هم وجود داشت و در کلام رهبری هم برابری جنسیتی هم مورد تأکید است.ابتکار ادامه داد: برنامههای به خصوصی در حوزههای آموزش، بهداشت و تغذیه هم در دست اجرا است. اگر بر فرزندآوری تأکید داریم باید ابتدا به شرایط اقتصادی توجه کنیم، اکنون سفره هر ایرانی در حال کوچکتر شدن است و با اینکه جنگ اقتصادی هم وجود داشت اما دولت کنونی مدعی است که بدون رابطه با دنیا و با همین شعار میخواهند مشکلات را حل کنند اما شاهد هستیم که روز به روز مشکلات حادتر میشوند.