ماهی قرمز گونهای غیربومی و تهاجمی است که با ورود به آبهای آزاد و رودخانهها با گونههای بومی وارد رقابت غذایی میشوند و آسیبهای بزرگی هم به محیط زیست وارد میکنند.به گزارش ایسنا، در آستانه ورود به سال جدید بازار خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین داغ میشود. خاستگاه اصلی ماهیهای قرمز، کشور چین است بنابراین برای کشور ما یک گونه وارداتی محسوب میشود.امید صدیقی، کارشناس گروه آبزیان دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سابق سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ماهی قرمز قدرت تحمل سختترین شرایط محیطی از جمله آبهای سرد و آلوده را دارد. ماهی قرمز میتواند با حضور در آبهای آزاد به دشمن گونههای ارزشمند و بومی کشور تبدیل شود و حیات و بقای آنها را تحت تأثیر قرار دهد. ماهی های قرمز حتی در آب آلوده هم میتوانند زادآوری کنند . از سوی دیگر در برابر عوامل محیطی از جمله دما، شوری، و... مقاومت بالایی دارد. صدیقی گفت: هم اکنون تعداد زیادی از این گونه ماهی وارد تالابهای کشور از جمله شادگان، انزلی و بسیاری از رودخانهها شده است که باعث تهدید و نابودی گونههای بومی کشور میشوند. ماهی قرمز را باید فقط در حوضهای بسته داخل شهرها و محلهای مشخص شده توسط شهرداری آزاد کنیم.