دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران گفت: با اجرای طرح شناسنامهدار شدن برنج ایرانی، ضمن رصد میزان تولید و مصرف، میتوان بازار را مدیریت کرد تا از آسیبهایی چون اختلاط، تقلب و احتکار جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا، مسیح کشاورز اظهار داشت: با وجود جایگاه برنج ایرانی در سبد تولیدات محصولات کشاورزی کشور و همچنین سهم آن در سبد مصرف خانوار بهعنوان دومین محصول غذایی اساسی بعد از گندم، تاکنون در زمینه مدیریت آمار تولید، واردات و مصرف این محصول غفلت شده است. انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران، این آمادگی را دارد که در حوزه شناسنامهدار شدن برنج ایرانی پیشقدم شده و در اجرای آن به دولت کمک کند.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح بسیاری از مجهولات بازار برنج مشخص و شفاف میشود، گفت: با ثبت آمار دقیق از میزان تولید و تطبیق آن با آمار واردات، میزان مصرف و نیاز کشور به برنج مشخص میشود و دیگر نیازی نیست برای مدیریت بازار از ابزار غیرتجاری مانند ممنوعیت فصلی واردات استفاده کرد.