توصیه‌هایی برای نگهداری کارت‌های بانکی

امروزه هر شهروند حداقل یک حساب بانکی داشته و از کارت‌های بانکی استفاده ‌می‌کند. کارت‌هایی که اصولی را برای نگهداری و استفاده ایمن ‌می‌طلبد.
حتماً شما نیز با مشکلاتی مانند کارت‌های بانکی مفقوده، شکسته یا مخدوش مواجه شده‌اید. به دلیل مراجعه مکرر به کارت‌های بانکی کمک به کاهش آسیب و استفاده ایمن از آن ضروری است. در این مطلب چند اقدام مهم برای حفظ و نگهداری کارت‌های بانکی را مرور ‌می‌کنیم.   به هیچ عنوان کارت خود را در اختیار افراد غیر قرار ندهید و به منظور ابطال کردن کارت خود در زمان مفقودی، نسبت به یادداشت کردن شماره سریال 16 یا 19 رقمی‌ روی کارت یا شماره حساب متصل به کارت و شماره تماس خدمات مشتریان بانک صادره کننده کارت و نگهداری آن
اقدام کنید.
 در صورت مفقودی یا سرقت کارت در اسرع وقت به شعب یا میز امداد بانک صادرکننده کارت مراجعه یا از طریق اینترنت‌بانک یا تلفن‌بانک نسبت به مسدودی و ابطال کارت به منظور پیشگیری از هر گونه سوء‌استفاده احتمالی اقدام کنید.
 از پذیرش هرگونه درخواست افراد ناشناس به منظور استفاده از خدمات بانکی به واسطه کارت خود اجتناب کنید و هنگام استفاده از خدمات بانکی دقت کنید مشخصات و جزئیات کارت برای دیگران قابل مشاهده نباشد.
 در انجام مبادلات روزمره مالی تنها موردی که ‌باید به طرف مقابل به منظور انجام انتقال وجه (کارت به کارت) اعلام شود صرفاً شماره کارت، حساب یا شبای مربوط به خود است و از اعلام کردن سایر اطلاعات از قبیل رمز اول و دوم (اینترنتی) کارت، کد اعتبارسنجی، تاریخ انقضای کارت و...، حتی به بانک خودداری کنید.
 از نوشتن رمز عبور بر رو یا پشت کارت یا نگهداری آن در مجاورت کارت اجتناب کنید.
 رمز کارت خود را صرفاً در ذهن خود نگه‌داشته و از یادداشت آن در محل‌هایی (از قبیل ذخیره در تلفن همراه یا هر حافظه قابل حمل دیگر) که در دسترس افراد غیر می‌تواند قرار گیرد، اجتناب کنید.
 رمزهای عبور با دقت انتخاب شود و این انتخاب چندان ساده نباشد که افراد غیر بتوانند آن را حدس بزنند.
برای مثال تاریخ تولد، شماره شناسنامه، 1234، 2222 و... نباشد.
 حتی‌الامکان از رمز‌های عبور متفاوت برای کارت‌ها و کاربردهای مختلف استفاده شود و تأکید می‌شود در مقاطع زمانی دلخواه نسبت به تغییر رمز‌های کارت‌ خود اقدام کنید.
 پس از دریافت کارت جدید از بانک به سلامت و عدم آسیب ظاهری پاکت رمز دقت کنید و بلافاصله نسبت به تغییر رمز عبور کارت اقدام کنید و در تماس‌های تلفنی، پیامکی و نیز ارتباط از طریق پست الکترونیک، از بازگو کردن مشخصات محرمانه خصوصی کارت بانکی (رمزها، کد اعتبارسنجی و تاریخ انقضا) برای دیگران خودداری کنید.
 کارت و رمز عبور خود را برای دریافت پول در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید.  هنگام برداشت وجه مواظب باشید فردی رمز شما را نبیند.
 برگ رسیدی را که از دستگاه خودپرداز دریافت می‌کنید، در همان محل رها نکنید و در صورت نیاز نداشتن آن را از بین ببرید.
 موجودی حساب‌های بانکی بویژه حساب‌های عابربانک را در فاصله‌های زمانی مناسب چک کنید.  از کارت بانکی خود کاملاً حفاظت کنید و اگر آن را لازم ندارید حتماً با اطلاع بانک آن را باطل کنید و آن را رها نکنید و اگر رها کردید رمز آن را به هیچ صورت فاش نکنید.

 

جستجو
آرشیو تاریخی