در حافظه موقت ذخیره شد...
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در گفتوگو با «ایران»:
امیدواریم اصلاحات لایحه برنامه هفتم، بخش آبخیزداری را هم شامل شود
«محمد فرامرز» با اشاره به اینکه با اجرای هر هکتارعملیات آبخیزداری سالانه 530 مترمکعب آب استحصال میشود (جمعآوری روانابها و همچنین آبهای گذران فصلی)، افزود: در برنامه ششم توسعه اجرای 10 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری هدفگذاری شده بود که 5.4 میلیون هکتار آن اجرایی شد.
وی گفت: سیل یک رخداد طبیعی است که با توجه به اقلیم خشک کشور ما همیشه بوده و خواهد بود اما میتوان با اجرای برخی طرحها که مهمترین آن طرحهای آبخیزداری است از شدت خسارتهای آن کاست. دو عامل بارشها و در واقع تغییر اقلیم و دخالت انسانی، بزرگترین نقش را در تشدید سیل دارند که بررسیها نشان میدهد در خصوص سیل جاده چالوس هردو عامل مؤثر بوده است. تغییرات بیرویه کاربری، تجاوز به حریم رودخانه و زمینهای کشاورزی و جادهسازی در این مسیر نقش پررنگی در تشدید سیل داشته است. آب و خاک منابع ارزشمندی است که باید برای نسلهای آینده از آنها نگهداری کنیم و باید بپذیریم که توسعهای در کشور اتفاق نمیافتد مگراینکه ما منابع را حفظ کنیم.
وی تأکید کرد: ما در شهر تهران 16 حوزه آبخیز شهری داریم که وقتی نقشههای هوایی و مستندات چند دهه گذشته را با حال حاضر مقایسه میکنیم میبینیم که در حال حاضر بهدلیل دخالتهای انسانی در برخی از حوزهها دیگر رودخانهای وجود ندارد و مسیر آن توسط ساختمانسازی و جادهسازی منحرف شده است و این جای تأمل دارد.
وی خاطرنشان کرد: این یکی از چالشهای منابع طبیعی است که قطعاً یک روزه اتفاق نیفتاده و شاید نیم قرن طول کشیده، پس ما هرچقدر هم در زمینه آبخیزداری خوب و بینقص کار کنیم تا وقتی که دخالت انسانی در طبیعت را جدی نگیریم نمیتوانیم موفق شویم.