در حافظه موقت ذخیره شد...
بازگشت جبیر به پارک ملی نایبند بوشهر
به گزارش تسنیم، گونههای مختلف جانوری، حیات وحش، گیاهی و طبیعت از ظرفیتهای مهم استان بوشهر در عرصه حفاظت محیط زیست است. در استان بوشهر هماکنون 8 منطقه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست به مساحت 181 هزار هکتار و 3 منطقه شکار ممنوع به مساحت 176 هزار هکتار وجود دارد که در این مناطق انواع گونههای جانوری و حیات وحش زیست و زاد و ولد میکنند و پرورش داده میشوند.2 پارک ملی دریایی نایبند و دیر – نخیلو، مناطق حفاظت شده مند، حله، پناهگاه حیات وحش خارک، 2 اثر طبیعی ملی کوه نمک و خارکو و منطقه حفاظت شده کوه بیرمی، مناطق شکار ممنوع کوه مند، تنگ باهوش، شاهزاده ابراهیم و کوه سیاه از مناطق مهم این عرصه در استان بوشهر است.
احیای آهوی جبیر در پار ملی نایبند عسلویه
یکی از گونههای این پارک ملی که منقرض شده بود با تلاش کارشناسان حفاظت محیط زیست بوشهر احیا شد.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه آهوی جبیر یکی از گونههای شاخص استان است اظهار داشت: این جانور در 2 نقطه استان شامل چهارگاه دشتی و پارک ملی نایبند زیست میکند.
غلامرضا فقیه افزود: آهوی جبیر در 2 نقطه یاد شده به سبب اتفاقات مختلف، در سالهای گذشته با کاهش جمعیت مواجه شد و از بین رفت. در سال 1388 طرح پرورش جبیر در پارک ملی نایبند در سطح 100 هکتار برای فرآیند تکثیر و احیا اجرا شد که این مساحت پس از فنسکشی، گونه جبیر از هرمزگان به آن انتقال داده شد.معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه پس از آزمایشات ژنتیکی برای زیست جبیر عملیات پرورش آغاز شد گفت: جمعیت این جانور افزایش یافت و به 35 رأس رسید.
فقیه از رهاسازی تعدادی از جبیرهای پرورش یافته به طبیعت منطقه خبر داد و خاطرنشان کرد: به همین منظور 15 جبیر ایرانی دوباره به زیستگاه طبیعی خود در پارک ملی نایبند استان بوشهر بازگشتند، زیست این جانور بهصورت شبانهروزی با دوربین تلهای رصد و پایش میشود و به همین منظور چند سازه آبشخور برای آنها در طبیعت پارک ملی نایبند محل زیست این جانور ایجاد شد.معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اضافه کرد: بر اساس برنامهریزی سال 1402 چند رأس جبیر دیگر در طبیعت و محل زیست خود در پارک ملی نایبند رهاسازی میشود.