ارتش یمن در پاسخ به حملات عربستان، تأسیسات آرامکو و ینبع را هدف قرار داد

معادله محاصره در برابر محاصره

گروه بین الملل -  تنش میان عربستان سعودی و یمن در حال شدت گرفتن است. پس از آنکه یمن تصمیم گرفت به محاصره این کشور توسط عربستان پایان دهد سعودی‌ها در چند نوبت به مناطقی از یمن حمله کرده که این اتفاق منجر به پاسخ تدافعی صنعا شده است. 
عربستان جمعه شب در سلسله حملاتی، تأسیسات مخابراتی در استان الحدیده را هدف قرار داد. جنگنده‌های عربستان سعودی همچنین جزیره کمران در استان الحدیده را هدف قرار دادند. این در حالی است که جنگنده‌های عربستان سعودی روز گذشته نیز در حملات هوایی جدیدی مناطق مختلفی در استان‌های مأرب و الجوف در شمال یمن را هدف قرار دادند. 
این حملات در ادامه تجاوزات هوایی عربستان به مناطق مختلف یمن صورت گرفته و هم‌زمان با شنیده شدن صدای انفجارهای شدید در مأرب، منابع محلی از تداوم پرواز جنگنده‌های سعودی بر فراز این مناطق خبر دادند.
پس از این حملات، انصارالله در ابتدا و بامداد روز شنبه به تأسیسات جیزان و ینبع عربستان حملات موشکی و پهپادی انجام داد. شاهدان عینی از مشاهده ستونی از دود و آتش‌سوزی در این منطقه خبر دادند. در مهم‌ترین تحول اما ظهر شنبه ارتش یمن از حمله مجدد به آرامکو در جیزان و ینبع با موشک‌های بالستیک خبر داد.
یحیی سریع، سخنگوی ارتش یمن گفت: «دشمن سعودی در ادامه محاصره مردم یمن و ارتکاب جنایتی تازه علیه آن، حملات هوایی به شهر و بندر الحدیده و جزیره کمران انجام داد. این حملات خسارات مادی به بار آورد. پدافند هوایی ما با هواپیماهای دشمن که حریم هوایی را نقض کرده بودند، مقابله کردند و مانع از ارتکاب جنایات بیشتر آنها علیه ملت بزرگ یمن شدند.»
وی گفت: «در پاسخ به این تجاوز آشکار و جنایتکارانه، نیروهای مسلح یمن دو عملیات نظامی ویژه انجام دادند. عملیات اول، اهداف حساس تأسیسات شرکت آرامکو در جیزان را با استفاده از ده‌ها فروند موشک بالستیک و پهپاد هدف قرار داد و عملیات دوم، اهداف حساس وابسته به تأسیسات آرامکو در ینبع را با تعدادی موشک بالستیک، موشک کروز و پهپاد مورد حمله قرار داد. هر دو عملیات به لطف خداوند با موفقیت به اهداف خود دست یافتند و منجر به اصابت‌های دقیق و مستقیم شدند.»
یحیی سریع ادامه داد: «تشدید تجاوز از سوی عربستان بر عزم دشمن سعودی برای تداوم محاصره ملت ما و نقض حاکمیت کشورمان تأکید دارد؛ اقداماتی که کاملاً غیرقابل‌قبول بوده و ملت آزاده، مؤمن و استوار ما با عزمی راسخ و تمام توان در برابر آن خواهد ایستاد. نیروهای مسلح یمن همچنان به انجام وظیفه خود در دفاع شرافتمندانه و مسئولانه از کشور و ملت با​​ایمان پایبند است. این دشمن جنایتکار جز با مقاومت و رویارویی از سوی یمن مواجه نخواهد شد چرا که ما در جبهه حق ایستاده‌ایم و آنها در جبهه باطل و باطل سرانجام نابودشدنی است.»
وی افزود: «ما تأکید می‌کنیم که محاصره دریایی تحمیل‌شده بر عربستان در پاسخ به تجاوزگری و محاصره ظالمانه همچنان پابرجاست و ما بر اساس تحولات میدانی در ساعات و روزهای آتی و در چارچوب معادله «محاصره در برابر محاصره» و «تشدید تنش در برابر تشدید تنش»، در گسترش اقدامات و تشدید تدابیر خود تردید نخواهیم کرد.»
 
پایان نه جنگ نه صلح
در همین حال و به‌دنبال اعمال معادله یمن تحت عنوان «محاصره در برابر محاصره» و همچنین «تشدید در برابر تشدید» علیه عربستان سعودی، مقامات یمنی تأکید کردند همه گزینه‌ها برای انتقام‌جویی روی میز قرار دارد و در صورت ادامه محاصره و تشدید تنش‌ها، تأسیسات نفتی و اقتصادی عربستان هدف قرار خواهد گرفت.
در این زمینه عبدالله صبری، معاون وزیر امور خارجه دولت صنعا، سعودی‌ها را از هرگونه تشدید تنش در پاسخ به محاصره یمن برحذر داشت و تهدید کرد: «در چنین حالتی، عربستان سعودی با پاسخ جامع، سخت و قدرتمندی روبه‌رو خواهد شد.»
عبدالله صبری در گفت‌و‌گو با روزنامه الاخبار اظهار کرد: «تحولات محلی را نمی‌توان از مواضع و تغییرات منطقه‌ای جدا کرد، بویژه اینکه صنعا بازیگر و شریک کلیدی در محور جهاد و مقاومت است، بنابراین اگر تغییرات منطقه‌ای به‌نفع یمن و متحدانش در چارچوب جبهه‌های متحد رخ دهد، صنعا حق دارد در اسرع وقت و به‌طور مؤثر از آنها بهره‌مند شود.»
وی درباره محاصره دریایی و هوایی یمن علیه عربستان سعودی به‌عنوان بخشی از استراتژی «محاصره در برابر محاصره» اظهار کرد: «مردم یمن به‌دلیل تجاوز و جنگ اقتصادی رنج زیادی کشیده‌اند، این رنج حتی به ابزاری در دست متجاوزان تبدیل شده است، زیرا مزدوران آنها تلاش کرده‌اند از آن برای هدف قرار دادن جبهه داخلی استفاده کنند.»
این مقام یمنی تأکید کرد: «علی‌رغم جنبه‌های مثبت آتش‌بس و کاهش تنش از بسیاری جهات، دوره «نه جنگ و نه صلح» که بیش از چهار سال طول کشید و طی آن حکومت سعودی از تعهدات انسانی و اقتصادی خود عدول کرد، نوعی نارضایتی عمومی و فشار مداوم بر دولت و رهبری سیاسی ایجاد کرد.»
وی خاطرنشان کرد: «این امر باعث شد سید عبدالملک الحوثی، رهبر انقلاب یمن شخصاً روند تشدید تنش را با هدف تثبیت حقوق حاکمیت جمهوری یمن، پایان دادن به تجاوز، محاصره و اشغال عربستان سعودی و تأمین حقوق مشروع مردم یمن اعلام کند که با شکستن محاصره هوایی فرودگاه بین‌المللی صنعا 
آغاز شد.»