معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت خبرداد

ترخیص ۱۵ هزار خودرو خارجی تا پایان خرداد

معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ادامه روند ترخیص خودرو‌های وارداتی خبر داد و اعلام کرد: علیرغم پیچیدگی‌های ناشی از اوضاع منطقه، در دو ماهه اول سال ۱۴۰۵ تعداد ۹ هزار دستگاه خودرو از گمرکات کشور ترخیص شده است.
سید حامد عاملی درباره روند ترخیص خودروهای وارداتی گفت: روند ترخیص رو به بهبود است و برآورد می‌شود تا پایان خردادماه امسال، مجموع خودروهای خارجی ترخیص‌شده به محدوده ۱۵ هزار دستگاه برسد.
عاملی تأکید کرد: با پیگیری‌ها و هماهنگی با دستگاه‌های مرتبط و علیرغم برخی موانع برای ورود خودروهای ثبت‌نام‌شده، روند واردات و ترخیص خودروهای سواری البته بیشتر از نوع اقتصادی، ادامه خواهد یافت.
او در ادامه با اشاره به بیلان عملکرد نظارتی وزارت صمت یادآورشد: گزارش‌های آماری جامع تولید خودرو شامل تحلیل‌های تخصصی، بررسی روندهای ماهانه و محاسبه درصد رشد یا کاهش تولید نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال گذشته، به صورت منظم و ماهانه به تفکیک انواع خودرو (سواری، وانت، کامیونت، ون، کامیون، اتوبوس و کشنده) و همچنین مجزا برای شرکت‌های دولتی و خصوصی به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.
معاون وزیر صمت از ابلاغ الزام بهره‌برداری از «سامانه یکپارچه رصد، پایش و کنترل فرآیند فروش خودرو» به تمامی شرکت‌های خودروساز و واردکنندگان خودرو خبر داد و تأکید کرد: کلیه مراحل فروش محصولات خودرو اعم از فروش فوری، فوق‌العاده، پیش فروش، مشارکت در تولید و سایر روش‌های عرضه در جهت رعایت حقوق عمومی مردم از این سامانه مدیریت خواهد شد.
عاملی گفت: «استمرار برخورداری از تسهیلات دولتی و صدور مجوزهای تولید یا واردات، منوط به تأیید وضعیت شرکت در این سامانه است. هرگونه استنکاف از اجرای این ابلاغیه یا تعلل در بارگذاری داده‌ها، تخلف از الزامات قانونی تلقی شده و مراتب به سازمان بازرسی کل کشور و مراجع قضایی منعکس خواهد شد.»