رهبر انقلاب بر مسائل کشور اشراف کامل دارند

امیرابراهیم رسولی
مشاورسیاسی رئیس مجلس  شورای اسلامی

در روزهایی که کشور با مسائل و چالش‌های مهمی در عرصه‌های داخلی و خارجی مواجه است، برخی افراد و جریان‌ها تلاش می‌کنند اهداف و منافع سیاسی شخصی خود را دنبال کنند؛ آن هم بدون آنکه مستندات و پشتوانه‌ای روشن برای ادعاهای خود ارائه دهند. این در حالی است که واقعیت صحنه امروز کشور، بیش از هر زمان دیگری نیازمند همدلی، انسجام و پرهیز از اختلاف‌افکنی است.آنچه امروز اهمیت دارد، توجه به توصیه‌ها و رهنمودهای رهبر انقلاب درباره ضرورت حفظ وحدت ملی 
است. 
هرگونه رفتار یا موضع‌گیری که به تشدید اختلافات و دوقطبی‌سازی در جامعه منجر شود، در عمل به انسجام ملی و همچنین به سه ضلعی مهم «میدان، دیپلماسی و خیابان» آسیب وارد می‌کند. بنابراین ضروری است که فعالان سیاسی با عبور از منافع و ملاحظات شخصی، شرایط حساس کشور را در نظر بگیرند. اگر امروز تیم مذاکره‌کننده‌ای مسئولیت پیگیری مذاکرات را برعهده دارد، این مسیر خارج از تصمیمات کلان نظام و ارکان حاکمیتی کشور نیست. تصمیمات راهبردی در چنین حوزه‌هایی با هماهنگی و نظارت سطوح عالی حاکمیت اتخاذ می‌شود و نمی‌توان آن را به اراده یا تصمیم یک فرد 
تقلیل داد. 
تجربه مذاکرات گذشته نیز نشان داده است که هرگاه منافع ملی تأمین نشده، تیم مذاکره‌کننده از پذیرش خواسته‌های غیرمنطقی طرف مقابل خودداری کرده است.شکست هر مذاکره‌ای الزاماً به معنای ضعف یا کوتاهی مذاکره‌کنندگان نیست؛ بلکه در بسیاری موارد نشانه ایستادگی بر اصول و منافع ملی است. طرح برخی اظهارات غیرکارشناسی و بعضاً حاشیه‌ساز که بیش از هر چیز به تشویش اذهان عمومی منجر می‌شود، نه‌تنها کمکی به حل مسائل کشور نمی‌کند، بلکه می‌تواند به انسجام ملی نیز آسیب  برساند. 
در شرایط کنونی، وظیفه همه ارکان سیاسی، رسانه‌ای و اجتماعی کشورحمایت از منافع ملی و تقویت همبستگی داخلی است. چرا که تیم مذاکره‌‌کننده، تیم یک فرد یا یک جریان خاص نیست؛ بلکه مجموعه‌ای از ظرفیت‌های کشور در بخش‌های مختلف حاکمیتی، سیاسی، امنیتی، نظامی و رسانه‌ای است که برای تأمین منافع ملی فعالیت می‌کند.
از این رو، تضعیف این مجموعه در واقع تضعیف یک نهاد ملی است. بی‌تردید رهبر انقلاب بر مسائل کشور اشراف کامل و جامعی دارند و تلاش برای القای خلاف این واقعیت، نه‌تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه به اعتماد عمومی و انسجام حاکمیتی لطمه می‌زند. آنچه امروزبیش از هر چیز مورد نیاز کشور است، پرهیز از غرض‌ورزی‌های سیاسی، افزایش صبوری و تقویت وحدت ملی در شرایط حساس کنونی است؛ وحدتی که می‌تواند مهم‌ترین سرمایه کشور در عبوراز چالش‌ها و تحقق منافع ملی  باشد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و چهل و شش
 - شماره نه هزار و چهل و شش - ۲۱ خرداد ۱۴۰۵