کشتار در غزه ادامه دارد
۵۶۴ روز جنایت؛ ۵۱.۲۶۶ شهید
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به 51 هزار و 266 نفر افزایش یافته است. همچنین 116 هزار و 991 نفر در این مدت مجروح شدهاند.
بر پایه گزارش آماری روزانه این وزارتخانه، در ۲۴ ساعت گذشته، پیکر ۲۶ شهید و ۶۰ مجروح به بیمارستانهای غزه منتقل شده است. با این حال، شماری از قربانیان همچنان زیر آوار و در خیابانها باقی ماندهاند و تیمهای امدادی و دفاع مدنی به دلیل شرایط وخیم امنیتی قادر به دسترسی به آنان نیستند.
وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد که از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ تاکنون، در نتیجه حملات مجدد رژیم اشغالگر، هزار و 890 شهید و 4 هزار و 950 مجروح به ثبت رسیدهاند.
این در حالی است که رئیس بخش پزشکی سازمان بینالمللی پزشکان بدون مرز دوشنبه شب اعلام کرد بیش از ۵۰ هزار نفر در غزه نیازمند عمل جراحی فوری هستند.
رئیس بخش پزشکی سازمان بینالمللی پزشکان بدون مرز اعلام کرد شرایط بهداشتی و درمانی در نوار غزه به نابودی کامل نزدیک میشود و این در شرایطی است که رنجها و مشکلات بیماران و مجروحان به دلیل محاصره رو به افزایش است. وی افزود: «بیش از ۵۰ هزار بیمار و مجروح نیازمند عملهای جراحی فوری بوده و هزاران کودک از سوء تغذیه شدید رنج میبرند و این شرایط در نتیجه کمبود شدید کمکهای غذایی به وجود آمده که هشدار دهنده یک فاجعه قریبالوقوع انسانی و بهداشتی است.»
مروان الهمص رئیس بیمارستانهای صحرایی نوار غزه هم گفت: «ما نسبت به شرایط فاجعه باری که زندگی هزاران نفر را تهدید میکند، هشدار میدهیم چرا که نوار غزه با مرگ دسته جمعی مجروحان و بیماران مواجه است و این شرایط به دلیل ادامه تجاوزات اشغالگران و جلوگیری از خروج بیماران با شرایط وخیم برای معالجه به خارج از غزه به وجود آمده است.»
این پزشک فلسطینی ادامه داد: «80 هزار بیمار دیابتی و 110 هزار بیمار قلبی و فشار خون و همچنین 10 هزار بیمار مبتلا به سرطان از کمبود دارو و ناامیدی نسبت به خروج از غزه مواجه هستند و عملاً در لیست انتظار مرگ قرار گرفتهاند.»
در همین حال، فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آنروا تأیید کرد که دو میلیون نفرکه بیشتر آنها زن و کودک هستند، در غزه تحت مجازات دسته جمعی قرار دارند و سیاست گرسنگی عمدی توسط اسرائیل در حال گسترش است. لازارینی در بیانیه مطبوعاتی روز سهشنبه به این موضوع اشاره کرد که کمکهای بشردوستانه به عنوان ابزار معامله و سلاح جنگی در غزه مورد استفاده قرار میگیرد. لازارینی خواستار رفع محاصره غزه، تحویل تجهیزات بشردوستانه و ازسرگیری آتشبس شد. وی همچنین پرسید: «تا کی سخنان توخالی محکومکننده درباره اقداماتی برای رفع محاصره غزه و نجات آنچه از بشریت باقی مانده است، ترجمه نشده باقی میمانند؟»
در تازهترین تحول، محمود بصل، سخنگوی دفاع غیرنظامی غزه اعلام کرد که بیش از
10 هزار نفر در زیر آوار ساختمانهای ویران شده از زمان آغاز تجاوزات اسرائیل به نوار غزه مفقود هستند.
وی افزود: «افزایش دما با شروع تابستان باعث شیوع بیماریها در بین آوارگان میشود.» محمد المغیر، مدیر تدارکات برای دفاع غیرنظامی در نوار غزه هم تأیید کرد که اشغال سیستماتیک توانایی فعالیتهای بشردوستانه در نوار غزه را از بین میبرد. جنگندههای اسرائیلی بامداد سهشنبه حملات هوایی شدیدی را در خان یونس انجام داده و تجهیزات و بولدوزرهای سنگین امداد و نجات را در مناطق مختلف نوار غزه هدف قرار دادند.
از 18 مارس 2025، رژیم اشغالگر اسرائیل تجاوزات خود را در غزه از سر گرفته و محاصره نوار غزه را پس از 2ماه وقفه تحت توافق آتشبس که در 19 ژانویه لازم الاجرا شد، از سر گرفت. با این حال، اشغالگران صهیونیست مفاد توافقنامه را در تمام مدت آتشبس نقض کردند.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از 7 اکتبر 2023 در نوار غزه نسلکشی میکند که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از 168 هزار فلسطینی که بیشتر آنها کودک و زن بودند و همچنین بیش از 14 مفقودی شده است.
درخواست حماس از جامعه جهانی برای فشار بر اسرائیل
جنبش حماس از جامعه بینالمللی خواست بر رژیم صهیونیستی برای بازگشایی گذرگاهها و ورود فوری کمکها به نوار غزه فشار بیاورد. حماس اعلام کرد: ۵۰ روز از بستن کامل گذرگاهها توسط ارتش رژیم صهیونیستی میگذرد و نوار غزه با فاجعه انسانی بیسابقه و کمبود شدید تجهیزات اساسی از جمله غذا، آب، سوخت و دارو مواجه است و این مسأله باعث میشود ساکنان به سمت قحطی و فاجعه پزشکی پیش بروند. این همزمان با کشتارهای وحشیانه غیرنظامیان در محلههای مسکونی و پناهگاهها و تخریب بیمارستانها و مراکز غیرنظامی صورت میگیرد. طبق گزارش سما، در بیانیه حماس آمده است: محاصره بیش از دو میلیون نفر و استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح، جنایت جنگی و نقض تمام قوانین بینالمللی است و ادامه آن شکست سیاسی، اخلاقی و انسانی برای سازمان ملل و مؤسسات آن است. حماس تأکید کرد: در مقابل این فاجعه از جامعه بینالمللی و سازمان ملل میخواهیم به مسئولیتهای خود عمل کرده و بر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و دولت فاشیست وی برای بازگشایی گذرگاهها و ورود فوری تمام تجهیزات لازم به غزه فشار بیاورند.