بازگشت آبهای خاکستری به چرخه مصرف
همدان - مدیرامورآب و فاضلاب شهرستان اسدآباد از بازگشت آبهای خاکستری این شهر به چرخه مصرف خبر داد.
مصطفی خزاعی اظهار کرد: «طی قراردادی با شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبا نور اسدآباد بر آن هستیم تا پساب فاضلاب تصفیهخانه شهر به عنوان آبهای خاکستری برای استفاده واحدهای کنسانتره و گندلهسازی مورد مصرف قرار بگیرد.» وی با بیان اینکه این طرح در حال حاضر در مرحله انجام قرار داد است و برخی از بندهای آن نیاز به اصلاح دارد، تصریح کرد: «با انعقاد این قرار داد، شرکت صبا نور نسبت به اجرای خط انتقال پساب فاضلاب از تصفیهخانه شهر به واحدهای صنعتی و معدنی خود اقدام خواهد کرد که با این اقدام از این پس از آبهای زیر زمینی استفاده نخواهد داشت و چاههای خود را از فعالیت خارج خواهد کرد.» خزاعی با اشاره به وجود ۱۷ چاه آب شرب شهری و ۵۸ حلقه چاه آب شرب روستایی در شهرستان اسدآباد، افزود: «در رابطه با اینکه آیا در سال آینده در شهرستان با مشکل قطعی آب مواجه خواهیم بود یا خیر، نمیتوان فعلاً هیچ اظهار نظری کرد چرا که اتفاقات غیرمنتظره از جمله موارد رانش چاهها قابل پیشبینی نیست.در اسفند امسال سه حلقه چاه آب شرب شهری اسدآباد دچار رانش شد که با پیگیری لازم دو حلقه از این چاههای آب شرب مجدد احیا شد و به چرخه تولید بازگشت.» وی با بیان اینکه یک حلقه از این چاهها نیز برای سال جدید به منظور بغل کنی و احیا در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: «خوشبختانه در شهرستان اسدآباد در رابطه با تولید آب مشکلی نداریم اما در مصرف آن شرب نیاز است مردم مدیریت مصرف مناسبی داشته باشند و الگوی مصرف را رعایت کنند.»
شناسایی نشتهای پنهان آب
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان اسدآباد ادامه داد: «هر ساله به غیر از بهمن و دی میزان مصرف آب شهروندان اسدآبادی بویژه در تابستان و ایام خانه تکانی اسفند بیش از میانگین الگوی مصرف بوده و شهرستان اسدآباد جزو پرمصرفترین شهرستانهای استان همدان در مصرف آب به شمار میرود.» وی با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل افزایش شستوشو و خانه تکانیها روزانه به ازای هر نفر تا ۳۲۰ لیتر شهروندان اسدآبادی، آب مصرف می کنند گفت: «از شهروندان اسدآبادی درخواست داریم در شرایط فعلی در مصرف آب مدیریت و صرفهجویی داشته باشند.» خزاعی همچنین تأکید کرد: «مردم از شست و شوی فرش در منزل خودداری کنند و این کار را به شرکتهای مربوطه در این بخش واگذار کنند تا بتوان از میزان هدررفت آب آشامیدنی تصفیهشده که با هزینه بالا تولید میشود، جلوگیری کرد.»