اخبار
ایجاد بسته انگیزشی برای معلمان
ایران/ شهرام یزدانی، مشاور آموزشی رئیسجمهور و رئیس مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی در پاسخ به سؤال خبرنگار «ایران» در خصوص تغییر محتوای کتب درسی دانشآموزان گفت: جدای از تأکید رئیسجمهوری بر تأمین فضای فیزیکی مدارس برای دانشآموزان، بحثی برای تغییر در محتوای آموزشی و روش تدریس داریم، به این صورت که در موضوع روش تدریس دوره ابتدایی و متوسطه شیوه «تدریس تعاملی» جایگزین شود و اکنون آموزش معلمان برای فراگیری این روش جایگزین شروع شده است. وی ادامه داد: اکنون بحث شأن، درآمد، جایگاه و صلاحیت معلم مدنظر دولت چهاردهم است. دو دهه قبل کشور فنلاند انقلابی در آموزش دانشآموزان ایجاد کرد. این انقلاب در تغییر کتب درسی نبود بلکه در شأن و جایگاه معلم صورت گرفت تا انتخاب شغل معلمی گزینه اول برای بهترینها باشد. تا زمانی که بهترینهای ایران شغل معلمی را انتخاب نکنند نمیتوانیم انتظاری از تغییر سطح آموزش کشور داشته باشیم. اکنون در حال ایجاد برنامههایی برای انگیزهسازی هستیم و روی بسته انگیزشی کار میکنیم چرا که پایینترین میانگین درآمدی برای معلمان است.
کمبود مراکز درمان سرپایی
برای بیماران اعصاب و روان
ایران/ به مناسبت 90 سالگی دانشگاه علوم پزشکی تهران و 173 سال تجربه بیمارستان روانپزشکی در راستای گسترش سطح علمی و تاریخ روانپزشکی ایران، همایش مروری بر دستاوردهای بیمارستان روزبه همچنین یکصدمین سال تولد استاد هارطون داویدیان از چهرههای ماندگار این حوزه برگزار شد. دکتر شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم با بیان اینکه دو گروه بیماران اعصاب و روان و بیماران سوختگی طی سالهای گذشته نتوانستهاند سهم خودشان را از سیستم بهداشت و درمان کشور دریافت کنند، گفت: با توجه به کمبود تختها و مراکز درمان سرپایی در حوزه بیماران اعصاب و روان، نیازمند حضور خیرین در حوزههای جدید از این دست هستیم. دکتر امیرحسین جعفری رئیس بیمارستان روزبه نیز گفت: «این رویداد فرصتی ارزشمند برای نمایش تاریخچه درخشان بیمارستان روزبه و ارائه دستاوردهای برجسته آن در زمینه روانپزشکی است. ما در تلاشیم تا نقش تأثیرگذار این بیمارستان در ارتقای سلامت روان جامعه و آموزش علمی را بهخوبی به تصویر بکشیم.»
پزشکی در آینده از مرز درمان فراتر می رود
ایران/ دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد زیست فناوری سلامت و فناوریهای پزشکی، در مراسم ششمین کنگره بینالمللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند به آینده پزشکی و تحولات آن پرداخت و گفت: پزشکی در آینده به درمان بیماریها محدود نمیشود، پزشکی آینده باید قادر باشد به فرد بگوید که در سنین خاص چه بیماریهایی به سراغش میآید و از این طریق، درمانهای شخصیسازیشده و پیشگیرانه ارائه دهد. قانعی افزود: پزشکی آینده متفاوت از امروز خواهد بود و در 10 سال آینده، این تحولات به طور کامل مشاهده خواهد شد. صنایع باید برای این تغییرات آماده شوند و در جهت پیشرفت حرکت کنند، بهطوریکه پروبیوتیکها میتوانند در جلوگیری از بیماریها مؤثر باشند، اما در کنار اینها، تغییرات در سبک زندگی افراد نقش حیاتی دارد.
نوسازی بیش از ۱۰ هزار دستگاه تاکسی در تهران
ایران/ شادی مالکی، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران گفت: در دوره جدید مدیریت شهری، سقف وام نوسازی از ۱۵۰ میلیون به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته که موجب رشد ۲۳ درصدی در نوسازی تاکسیها شده است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار دستگاه تاکسی در تهران نوسازی شده است. به گفته وی، اولین جلسه بین شهرداری، تاکسیرانی و سازمان تأمین اجتماعی، نویدبخش اتفاقات خوب برای وضعیت بیمه تاکسیرانان بود. تمام تاکسیرانان بالای 70 سال را تحت پوشش قرار دادیم. بیش از نیمی از تاکسیهای تهران دچار فرسودگی هستند که این مسأله منجر به افزایش آلایندگی، کاهش ایمنی و تحمیل هزینههای تعمیرات میشود. در حال حاضر ۱۷۲ دستگاه تاکسی برقی در فرودگاهها، ترمینالها و محدوده بازار فعال است و بهزودی 2 هزار دستگاه دیگر وارد ناوگان میشود. مالکی درباره هوشمندسازی تاکسیرانی گفت: برای اولین بار، پروانههای الکترونیک تاکسیرانی صادر شده و تاکنون ۳۰ هزار راننده این پروانه را دریافت کردهاند.
نگرانی از افزایش شمار مصدومان تصادفات
ایرنا/ جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور در جلسه کمیته هماهنگی طرحهای ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ با تأکید بر اینکه روند افزایش شمار مصدومان و معلولان حوادث ترافیکی نگرانکننده است، گفت: تلاش ما باید معطوف به جلوگیری از تصادفات باشد. وی با تأکید بر اینکه پویش «نه به تصادف» منجر به همگرایی خوبی در کشور خواهد شد، به کاهش ۱۰ درصدی مرگومیر در بهار امسال نسبت به سال قبل اشاره و اظهار کرد: مصدومان ترافیکی رو به افزایش است که نیازمند اقدامات جدی است. میعادفر، کاهش واژگونی در ۳۰ کیلومتری مناطق شهری را ناشی از ایجاد استراحتگاه و تفرجگاه دانست و افزود: این مسأله باید تقویت شود.