رئیس سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با »ایران«:
با استقرار کیوسکهای پلیس زمینه برای محافظت از دانشجویان فراهم میشد
غزل رضایی ثانی
خبرنگار
به دنبال درگذشت امیرمحمد خالقی، دانشجوی رشته کسب و کار دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، جو این دانشگاه توأم با اضطراب و التهاب شد. دانشجویان این دانشکدگان خواستار برقراری هرچه بیشتر امنیت در محیطهای اطراف خوابگاهها و سایر دانشکدهها شدند.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران برای برقراری امنیت پیشنهاد تغییر مسیر رفت و آمد دانشجویان را ارائه داده است، اما در همین حال دانشگاه معتقد است حوادث بیرون از دانشگاه و خوابگاه به آنان مربوط نیست. این درحالی است که حادثه حمله، پیش از این برای برخی از دانشجویان دیگر هم رخ داده بود. اما شواهد نشان میدهد دستگاههای مسئول اقدامات پیشگیرانه درخوری برای آن انجام
ندادهاند.
در همین راستا سعید حبیبا، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان، در واکنش به حادثه پیش آمده در کوی دانشگاه و ضرورت ایجاد امنیت دانشجویان به «ایران» گفت: «با توجه به این سرقتها، چند وقتی بود که گزارشهای متعددی به دستمان میرسید، از این رو به عنوان معاون وزیر علوم، نامهای به وزارت کشور ارسال کردم و خواستار بررسی و پیگیری موضوع شدم.»
حبیبا افزود: «با استقرار کیوسکها و گشتهای مختلف پلیس میشد محافظت و ایمنی لازم برای دانشجویان فراهم شود. البته از هفته گذشته گشتهای سیار در محدوده خوابگاههای دانشگاه تهران حضور داشتند.»
وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود گشتها در منطقه، باز هم این حادثه رخ داده است؟ گفت: «به هر حال گشتهای سیار در یک جای ثابت قرار ندارند و از آنجا که فضای دانشگاه تهران بسیار وسیع است، رفت و آمد گشتها هم زمان بر و با فاصله خواهد بود. بنابراین ممکن است پس از عبور گشت، حادثهای رخ بدهد لذا لازم است تدابیر بیشتری اتخاذ
شود.»
معاون وزیر علوم تأکید کرد: «باید از دوربینهای بیشتری استفاده شود تا امنیت دانشجویان تأمین شود. به طور کلی ما در دانشگاه تماسهایی با وزارت کشور و نیروی انتظامی داشتیم و اکنون نیز این نهادها در حال رصد و بررسی مسأله هستند تا بزودی ضارب را پیدا کنند و به دست عدالت
بسپارند.»
رئیس سازمان امور دانشجویان در واکنش به اینکه با وجود حوادث رخ داده برای دانشجویان و فوت یک دانشجو، آیا برای این تدابیر کمی دیر نشده است؟ گفت: «دانشگاه تهران بویژه کوی دانشگاه مسیر گستردهای دارد و این مسیرها از خیابان جلالآلاحمد تا بزرگراه حکیم ادامه دارد و نمیتوان در هر یک متر یک پلیس گذاشت. دانشگاه تهران از قبل با کلانتریها و نیروی انتظامی در این زمینه فعال بودند و همچنان پیگیریهایشان ادامه دارد.»
دستور ویژه رادان
برای دستگیری عاملان
سخنگوی پلیس هم با تأسف از حادثه اخیر و ابراز همدردی با خانواده متوفی اعلام کرد که در پی حادثه حمله سارقانِ زورگیر که منجر به قتل دانشجوی جوان شد؛ سردار رادان فرمانده کل فراجا دستور پیگیری ویژه و سریع موضوع را به پلیس آگاهی کشور صادر کرد. سردار منتظرالمهدی ابراز امیدواری کرد که باتوجه به تشکیل گروههای ویژه پلیس برای شناسایی عاملان این حادثه، آنها در اسرع وقت دستگیر و به دستگاه عدالت سپرده خواهند شد.
به گفته سخنگوی پلیس، اکثر این سارقان خشن دارای سوابق متعدد دستگیری و بازداشت از سوی پلیس بوده و ضروری است تا قوانین با ضریب بازدارندگی بیشتر از سوی مراجع ذیصلاح مصوب و ابلاغ شود. همچنین پلیس پایتخت ملزم به برگزاری جلسات فوری مشترک با مدیران شهری و دانشگاهی تهران برای بررسی خلأهای محیطی اطراف دانشگاهها و حل مشکلات سختافزاری و نرمافزاری برای پیشگیری از اتفاقات مشابه
شده است.
سردار منتظر المهدی تصریح کرد: پلیس به جد تلاش خواهد کرد تا قاتلان حادثه تأسفبار را دستگیر کند. وی درعین حال از شهروندان خواست تا به هشدارهای پلیس در افزایش امنیت عمومی توجه بیشتری کنند.