مروری بر ۷ روز اجراهای جشنواره چهلوسوم تئاتر فجر
فرهنگی/ تنها دو روز به پایان چهلوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر باقیمانده است و طی این ایام برگزارکنندگان این فستیوال تلاش کردند آثاری فاخر و در شأن این جشنواره و مخاطبان این هنر نمایشی بهروی صحنه ببرند. اگرچه جشنواره تئاتر فجر نیز همانند دیگر جشنوارهها، طی این سالها فراز و نشیبهای بسیاری داشته و کموکاستیهای بسیاری را تجربه کرده است، اما باز هم جای امیدواری است پیشکسوتان این هنر، همچنان هوای صحنه را دارند و سعیشان بر پویا ماندن و دیده شدن این جشنواره است.
اما از نکات قابلتوجه جشنواره چهلوسوم تئاتر فجر، نامگذاری ایام جشنواره با نام پیشکسوتان این حوزه است. بزرگانی که سالها خاک صحنه خوردند و دیگر در بین ما نیستند. اساتیدی همچون آتیلا پسیانی، پرویز پورحسینی، اکبر رادی، ژاله علو، سعید کشنفلاح، محمدعلی کشاورز، جمشید مشایخی و... که در این رویداد بار دیگر نامشان و هنرشان یادآوری شد تا نسل جوان هنر تئاتر، بدانند و فراموش نکنند این هنر بهواسطه چه کسانی تاکنون زنده مانده است و همچنان روی صحنه میرود. اما در روزهای پایانی جشنواره چهلوسوم و تا پایان روز هفتم این رویداد، 102 اجرا در بخشهای صحنهای، خیابانی و بهعلاوه فجر اجرای برنامه داشتهاند. آثاری همچون «سفرنامه آبجی مظفر» ، «اینک انسان»، «همت بلند جنابعالی»، «دیفن هیدرامین»، «نام تمام مصلوبان عیسی است»، «هدویگ» و «بیجِن»، «داماهی»، «ویآیپی با طعم مرگ» و... که در بخش اجراهای صحنهای در تالار وحدت، مجموعه تئاترشهر، تئاتر مولوی، تماشاخانه ایرانشهر، تالار حافظ و تماشاخانه سنگلج میزبان مخاطبان شدند.
«شال قرمز» ، «چشمآبی»، «طوفانالاقصی»، «به توان نفسهایت»، «پلاستیک»، «روزی روزگاری در امریکا»، «۴ ماه و ۱۰ روز» ، «چاکرای ریشه»، «توپ با توپ» و... که در بخش نمایشهای خیابانی در محوطه بیرونی تئاترشهر، فرهنگسرای رازی، محوطه میدان شهدای هفتم تیر و ایوان انتظار مترو حضرت ولیعصر(عج) به اجرا درآمدند و همچنین بخش بعلاوه فجر که با آثاری چون «انگلیسی»، «حرمان»، «سه نمایشنامه از محمد مساوات» ، «زندگی در تئاتر»، «منکشی» و «یخزده»، «دوئل»، «قلادهای برای سگ مرده» و «به رنگ جعبهای» و... میزبان مخاطبان این دوره از جشنواره شدند.