اخبار
بیشترین مصرف آنتیبیوتیک در ایران و اوگاندا
ایران- مینو محرز، استاد عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در اولین کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی گفت: کنترل عفونت و اجرای آن در بیمارستان و نه در آموزش کادر درمان رعایت نمیشود و اکثر عفونتهای بیمارستانی مقاوم هستند و آنتیبیوتیکها اثر ندارند.
وی ادامه داد: باید عفونت بیمارستانی کنترل شود. در این چند سال ایران و اوگاندا بیشترین مصرفکننده آنتیبیوتیک در جهان هستند.
محرز تأکید کرد: وزارت بهداشت باید مصرف آنتیبیوتیک را کنترل کند.
استاد عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در دانشگاهها نیز ما متخصصان باید کمک کنیم و راهکار ارائه دهیم تا در مصرف رعایت شود. در دامها نیز آنتیبیوتیک زیاد استفاده میشود و به خورد مردم داده میشود.
رسول شفیعیان، دبیر اجرای کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی در اولین کنگره پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی گفت: کنترل عفونت باتوجهبه بیماریهای مختلف و نوپدید از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی ادامه داد: حدود ۷ تا ۱۰ درصد بیماران بستری شده در کشورهای توسعهیافته و ۱۰ تا ۱۵ درصد در کشورهای درحالتوسعه دچار عفونتهای بیمارستانی میشوند.
ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال
ایرنا- حسین رستگار، رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: ایران در رتبه هشتم جهانی بازار حلال قرار دارد. این جایگاه نشاندهنده پیشرفتهای قابل توجه کشور در این صنعت است.
وی با اشاره به اینکه هنوز ظرفیتهای زیادی برای رشد و بهبود در بخشهای مختلف وجود دارد، افزود: ظرفیتهای گستردهای برای افزایش تولید و صادرات این محصولات در کشور وجود دارد. این امر میتواند کمک شایانی به تقویت اقتصاد ملی و افزایش صادرات غیرنفتی کند.
وی به رشد جهانی بازار حلال اشاره کرد و افزود: محصولات حلال در سطح بینالمللی با استقبال فزایندهای روبهرو هستند و بسیاری از کشورهای غیرمسلمان نیز وارد این بازار شدهاند. بهعنوان نمونه، شرکت نستله بیش از ۱۰۰ خط تولید محصولات حلال در سطح جهانی راهاندازی کرده است که نشان از روند رو به رشد این صنعت دارد. ایران با رتبه سوم در بخش مالی اسلامی، رتبه ۱۵ گردشگری حلال و رتبه ۱۱ حوزه دارو، نشان داده که با استفاده از ظرفیتهای موجود میتواند در سایر بخشها رشد چشمگیری داشته باشد.
تأکید بر راهاندازی مراکز ترک دخانیات
ایسنا- علی صالحی، دادستان تهران بر ضرورت تقویت و افزایش نظارتها بر مراکز عرضه و فروش محصولات دخانی تأکید کرد و گفت که مراکز ترک دخانیات در تهران باید راهاندازی شود.
وی با تأکید بر اهمیت موضوع پیشگیری از استعمال دخانیات بویژه در بین جوانان و نوجوانان، افزود: دستگاه قضایی بر اساس وظایف و تکالیف قانونی خود مبنی بر پیشگیری از وقوع جرم و مقابله با آسیبهای اجتماعی به این موضوع ورود کرده و در تلاش است، ضمن ایجاد همکاری و همافزایی بین دستگاههای دارای مسئولیت در این حوزه، اقدامات مؤثر و مفیدی را به انجام برساند. جلسهای به همین منظور در دادستانی تهران تشکیل و مقرر شد اتاق اصناف، سازمان صمت و فراجا نسبت به افزایش و تقویت بازرسین در حوزه دخانیات و انجام بازرسیهای هدفمند و اثرگذار در راستای پیشگیری از شیوع و مصرف دخانیات و تشدید نظارت بر فعالیت این مراکز را وفق مقررات در دستور کار قرار دهند. همچنین مقرر شد پلیس فتا با سایتها و صفحات غیرمجازی که در فضای مجازی اقدام به تبلیغ عرضه، فروش و استعمال دخانیات میکنند برخورد کرده و نسبت به شناسایی و مسدودسازی آنها اقدام کنند.
تحصیل رایگان ۹۰۶ دانشآموز در مدارس سمپاد
ایرنا- مهدی متقیفر، معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: در حال حاضر ۹۰۶ دانشآموز مورد حمایت این نهاد در سراسر کشور در مدارس سمپاد در مقاطع متوسطه اول و دوم مشغول به تحصیل هستند. از این تعداد ۶۲۷ نفر در مناطق شهری و ۲۷۹ نفر در مناطق روستایی در مدارس سمپاد در حال تحصیل هستند که ۵۳۳ نفر از آنان دختر و ۳۷۳ نفر پسر هستند. تحصیل رایگان در مداس سمپاد برای چهار دهک اول در هیأت وزیران تصویب و بودجه آن تأمین و به حساب مدارس واریز شده است.