حضور فعال و تأثیرگذار زنان کرد به روایت اولین فرماندار اهل تسنن
راه را برای حضور زنان هموار کنیم
«سودابه ضرغامنژاد» اولین بانویی است که مسئولیت فرمانداری شهرستان دهگلان کردستان به او سپرده شده است. اولین بانوی فرماندار اهل تسنن دهگلان، در محله چهارباغ سنندج به دنیا آمده است. کلاس اول ابتدایی بود که پدرش به درجه رفیع شهادت نائل شد. وی در دیماه سال۱۳۸۶ در استانداری کردستان به عنوان کارشناس برنامهریزی کشاورزی در دفتر هماهنگی امور اقتصادی شروع به فعالیت کرد و در اردیبهشتماه سال ۱۴۰۲ به عنوان معاون مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مشغول به کار شد.
اولین بانوی فرماندار شهرستان دهگلان با اشاره به حضور فعال و تأثیرگذار زنان کرد در عرصههای مختلف به «ایران» گفت: اولین بودن در هر چیز و هر کاری، ذهنیتها را نسبت به موضوعات شکل میدهد. این مسئولیت سنگینی است و باید به درستی آن را انجام دهم؛ در این مسیر باید خطمشی مثبت به انتخاب بانوان در سطوح بالای مدیریتی تعیین و این امر مهم توسط دولتمردان و نیز افکار عمومی پذیرفته شود که یک زن مانند یک مرد و چه بسا بهتر از آنان قادر است در صحنه حضور داشته باشد و عمل کند. با تحقق این امر، راه برای ورود سایر زنان سرزمینم به عرصههای مهم مدیریتی باز شده و بانوان به این خودباوری خواهند رسید که اگر من توانستم، آنها نیز میتوانند.
«ضرغامنژاد» انتخاب اولین بانوی فرماندار در استان کردستان را راهگشای حضور حداکثری بانوان در پستهای کلیدی و مدیریتی رده بالا تلقی کرده و تأکید کرد:حقیقت این است که سقف شیشهای تعریف شده برای ارتقای بانوان در محیط کاری با اعتماد آقای استاندار به دلیل نگاه توسعهای به کارآمدی و تواناییهای بانوان سرزمینم و انتخاب آنها در پستهای مدیریتی، کمکم شکسته شده و امیدوارم در سالهای آتی شاهد اختصاص پستهای مدیریتی بیشتری در سطح استانی به بانوان سرزمینمان باشیم. به همین دلیل در تلاشم در شهرستان دهگلان از تجربه و توان بانوان شایسته و باتجربه در پستهای مدیریتی بهره برده و زمینه ارتقای شغلی آنها را فراهم کنم. واقعیت این است که برعهده گرفتن مشاغل اداری و پذیرش مسئولیت اجتماعی از سوی بانوان با تعیین درست اولویتها، برنامهریزی مناسب و مدیریت بهینه زمان، هیچگونه محدودیتی در انجام سایر مسئولیتها و علایق آنها ایجاد نمیکند. این موضوع خوشبختانه هیچ چالشی در زندگی کاری و شخصیام ایجاد نکرده است. البته در این مسیر، درک متقابل همسر و فرزندم راهگشا بوده و بخشی از چالشها با حضور دلسوزانه آنها مرتفع شده است.
فرماندار دهگلان از اهمیت واگذاری این مسئولیت سنگین سخن گفته و تأکید کرد: پس از انقلاب اسلامی، راه برای حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی هموارتر شد. در حقیقت زنان ثابت کردند در بیشتر مسائل میتوانند نقش پررنگی ایفا کرده و در جنگ تحمیلی و دوران تحریم مثمرثمر باشند. شاید اگر یک مرد به عنوان فرماندار انتخاب میشد، این همه حساسیت ایجاد نمیشد؛ در چنین فضایی باید عملکرد بنده به عنوان یک زن و اولین فرماندار در شهرستان کمنقص باشد. بنابراین باید نهایت سعی و تلاش خود را انجام داده و به جامعه ثابت کنم یک زن نیز میتواند به عنوان مدیری توانمند عمل کند. باید در گشایش مسیر زنان اهل تسنن کردستان به گونهای کار کنم که راه برای حضور زنان دیگر در چنین پستهایی هموار شده و همه بگویند زنان بهتر از مردان میتوانند در پستهای مدیریتی کار کنند. برای رسیدن به این هدف، در برنامه کاری خود نگاه جنسیتی ندارم و تنها به توانمندی افراد تکیه و البته سعی خواهم کرد حتماً از نیروهای خانم در فرمانداری دهگلان بهره ببرم.