اولین فرماندار زن استان فارس در گفت و گو با « ایران»:

قرار نیست حضور آقایان را محدود کنم

بیتا میرعظیمی
خبرنگار


برای اولین بار در تاریخ استان فارس، فرمانداری شهرستان سروستان به دست بانویی پرتوان سپرده شده تا با افزایش نشاط اجتماعی و توسعه اشتغال بومی، سهم عمده‌ای در پیشرفت و اعتلای این مرز و بوم ایفا کند. «بتول معلم» که پیشتر مدیریت امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس را تجربه کرده و با افتخار از پس مسئولیت‌هایی مانند معاونت اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز برآمده، حالا از سوی دولت چهاردهم مسئولیت فرمانداری سروستان را برعهده گرفته تا با گره‌گشایی از مشکلات مردم، تابوی حضور زنان را در عرصه‌های بالای مدیریتی بشکند.
«بتول معلم»، فرمانداری را فرصتی مغتنم برای خدمتگزاری بیشتر به مردم و همشهریان خود تلقی کرده و به «ایران» می‌گوید: در تلاشم تا خدمتگزاری به مردم اخلاق‌مدار و شریف سروستان را در صدر امور قرار داده و با تغییر نگرش‌ها نسبت به حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی، مدیریتی و... و حمایت ویژه از جامعه زنان، شایسته‌سالاری را جایگزین نگاه تک بعدی و جنسیتی کنم. البته قرار نیست بنده به عنوان فرماندار زن تنها از جامعه بانوان حمایت و حضور مردان را محدود کنم. بنده خدمتگزار همه مردم از کوچک و بزرگ تا زن و مرد و پیر و جوان هستم، بنابراین هرگز سمتی را تنها به دلیل جنسیت به هیچ فردی واگذار نخواهم کرد؛ چرا که اصل برای اعتلا و پیشرفت شهرستان سروستان و ارائه مناصب مبتنی‌بر شایسته‌سالاری، پشتکار و تجربه  است و از ظرفیت‌های همه مردم برای اعتلای ایران اسلامی بهره خواهم برد.

نقش خانواده در پرورش زنان توانمند
فرماندار بومی سروستان بر این باور است که زنان در هر پست و مقامی به بهترین وجه ممکن میان نقش‌های خود اعم از همسری، مادری و... تفکیک قائل شده و سهمی عمده در پیشرفت و آبادانی کشور برعهده خواهند گرفت. زنان بیش از 52 درصد جامعه را تشکیل داده و چه پیش از اسلام و چه پس از آن با عفت و حیا در عرصه‌های مختلف حضور داشته و در گذر از بحران‌های رخ داده و حفاظت از خاک سرزمینمان، دوشادوش مردان جنگیده‌اند.
نخستین بانوی فرماندار در فارس به نقش پراهمیت خانواده در پرورش زنان توانمند و تأثیرگذار اشاره کرده و می‌گوید: زنان و مردان عضوی از یک خانواده تلقی شده و باید شرایط  را به سمت و سوی پرورش زنانی قدرتمند و با کفایت برای حضور در عرصه‌های مهم اجتماع سوق دهند. ما با ایجاد خانواده‌های قدرتمند به ایجاد جوامع قدرتمند نیز دست خواهیم یافت. باید توجه داشت که همه اعم از زن و مرد سوار بر یک کشتی بوده و برای رسیدن به ساحل آرامش و آرمانشهر باید همگی دست به دست یکدیگر دهیم و به دور از نگرش جنسیتی برای اعتلای سرزمینمان تلاش کنیم. در چنین شرایطی چرا باید بخش اثرگذار و قدرتمندی مانند بانوان را در جامعه نادیده گرفته و با قول و وعده آنها را از حضور ارزشمند در جامعه محروم کنیم. این در حالی است که بانوان به دلیل انعطاف‌پذیری و رأفت و مهربانی زنانه و مادرانه خود کمتر مسائل شهر را فراموش کرده و با جان و دل نقاط ضعف و قوت آن را در نظر می‌گیرند. باوجود پیشرفت زنان در همه ابعاد جامعه، هنوز نیز در بسیاری از شهرستان‌ها و روستاهای کشور استعداد و توانمندی زنان و دختران نادیده گرفته می‌شود؛ کاستی‌هایی که در شهرستان‌های استان فارس نیز وجود داشته و جای خالی زنان در عرصه‌های بالای مدیریتی آن با تمام وجود مشاهده می‌شود. بنابراین در تلاشم تا با درک شرایط موجود و سر و سامان دادن به بخش اعظمی از مشکلات شهرستان سروستان، تابوی عدم اعتماد به زنان و ممانعت از حضور فعال آنها در پست‌های بالای مدیریتی را با همکاری و همدلی مردم عزیز استان شکسته و آن را جایگزین شایسته‌سالاری فارغ از نگرش‌های جنسیتی کنیم. «چشم‌ها را باید شست، جور دیگر باید دید». باید همه از زن و مرد گرفته تا پیر و جوان در راستای تعامل و تکریم یکدیگر و اعتلای ایران عزیز کوشش کرده و با استفاده بهینه از تمامی ظرفیت‌های شهرستان بخصوص جوانان مؤمن و متخصص نسبت به فراهم کردن بسترهای جهش تولید و رشد اشتغال، تعمیق گسترش زیرساخت‌های اقتصادی و همچنین ارتقای نظم و امنیت اهتمام
 ورزیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و چهار
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و چهار - ۰۲ دی ۱۴۰۳