نمایشگاه بین المللی محیط زیست در شهر آفتاب افتتاح شد

تأکید عارف بر ساماندهی یک میلیون چاه غیر مجاز

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: بیش از یک میلیون چاه غیرمجاز در کشور داریم که باید ساماندهی شوند. محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری ظهر دیروز در مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست که در پاویون شهر آفتاب برگزار شد، اظهار کرد: کشورها به تنهایی و حتی کشورهای یک منطقه نمی‌توانند با چالش‌های بزرگ محیط زیست روبه‌رو شوند به همین دلیل برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه محیط زیست و به اشتراک گذاشتن تجربیات بویژه در حوزه محیط زیست می‌تواند در حل مسائل و چالش‌ها مؤثر باشد.
وی افزود: بخشی از محیط زیست حق ماست اما بخش عمده آن حق آیندگان است که وظیفه ما حفاظت از آن می‌باشد چون محیط زیست متأسفانه یک منبع تجدیدناپذیر بوده و برای حفظ این منبع ارزشمند باید از تجربیات علمی و بین‌المللی استفاده کنیم تا بتوانیم یک گام رو به جلو حرکت کنیم. معاون اول رئیس‌جمهوری محیط زیست را یک مقوله همگرا دانست و ادامه داد: یک قطب محیط زیست نابودی وقطب دیگر آن پایداری است و به همین دلیل ما حق چهاردیواری در محیط زیست نداریم بلکه کلاً مشاء محسوب می‌شود و اگر با نگاه بخشی در این زمینه حرکت کنیم به قطب نابودی نزدیک می‌شویم. عارف تصریح کرد: اگر به برآیند موضوعات در محیط زیست توجه داشته باشیم می‌توانیم به پایداری دست یابیم.   وی تأکید کرد: کشورهای مدعی محیط زیست سبز زمانی نابودکننده محیط زیست بودند و اکنون شعار محیط زیست بدون کربن سر می‌دهند و این به خاطر آن است که محیط زیست را یکدست نمی‌بینند.   عارف اضافه کرد: ما هیچ راهی نداریم جز اینکه با برگزاری همایش‌ها وهم اندیشی‌های علمی مانند همین نمایشگاه و به دور از فضای سیاسی در مورد مشکلات محیط زیست بحث و تبادل نظر داشته باشیم.
وی یادآور شد: آمایش سرزمین در کشور ما متکی بر مسائل محیط زیست است. ما اسناد بالادستی مهمی در حوزه محیط زیست داریم همچنین مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی خود به لزوم حفظ محیط زیست و بویژه حفاظت از آب و خاک و هوا تأکید کرده‌اند.
معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: نقطه‌ای از کشور وجود ندارد که درگیر چالش‌های جدی محیط زیستی از جمله فرونشست و آلودگی هوا و فرسایش خاک نشده باشد و ما باید برای حل این معضلات برنامه داشته باشیم. عارف با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون چاه غیرمجاز در کشور داریم، تأکید کرد: ما در حوزه محیط زیست نباید نسخه برای دیگران بپیچیم بلکه باید ببینیم خودمان چه رفتاری باید داشته باشیم. وی تأکید کرد: باید از انجمن‌های مردم نهاد در حوزه محیط زیست به صورت ویژه بهره ببریم. آنها قبلاً علی رغم برخوردهایی که با آنها شد، همچنان خوش درخشیده‌اند. وی افزود: متأسفانه ما در حوزه محیط زیست دچار استثنائات شده‌ایم و این استثنائات به قدری زیاد شده است که تبدیل به قاعده شده و لازم است از این امر جلوگیری شود.
 
حفاظت از محیط زیست بدون مشارکت مردم عملی نخواهد شد  
معاون رئیس ‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سخنانی تأکید کرد: حفاظت از محیط زیست بدون مشارکت مردم و آحاد جامعه عملی نخواهد شد. شینا انصاری افزود: صحبت از وضعیت محیط زیست چیزی نیست که بتوان‌ به راحتی از آن‌ عبور کرد. آلودگی شهری، کاهش منابع آب، فرسایش خاک و  طوفان گرد و غبار از جمله موارد محیط زیستی است که نیاز به آگاهی جامعه دارد. معاون رئیس ‌جمهوری تصریح کرد: اصل پنجاهم قانون اساسی به عنوان‌ یک اصل مترقی قانون، حفاظت از محیط زیست را یادآور می‌شود و وظیفه جامعه، شهروندان و مسئولین در آن‌ ذکر شده است. آنچه از این عهد برمی‌آید، سایر قوای کشور وظایفی خطیرتر نسبت به آحاد جامعه و شهروندان دارند.
وی اظهار کرد: ایران نیز از آسیب محیط زیست در امان نیست و شوربختانه به دلیل موقعیت جغرافیایی، آسیب‌های عمیق‌تری را تجربه کرده و خواهد کرد. سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه حفاظت، پیشرفت و توسعه محیط زیست را برعهده دارد و این کار با توجه به قانون‌ اساسی بدون مشارکت جامعه عملیاتی نخواهد شد .انصاری تصریح کرد: نمایشگاه محیط زیست از دهه هفتاد آغاز به کار کرده و در این دوره به ارائه راهکارهای پایدار برای حفظ محیط زیست و تبادل نظر فعالان اقتصادی اجتماعی و فرهنگی خواهد پرداخت. در این دوره از نمایشگاه، ۲۵۰ شرکت خودرویی، پتروشیمی‌ها، صنایع سبز، شرکت‌های دانش‌بنیان، ۷۰ تشکل مردم نهاد و شهرداری ۵ کلانشهر کشور حضور دارند. معاون‌ رئیس ‌جمهوری افزود: برگزاری بیش از ۱۰۰ رویداد جانبی از جمله برگزاری ورکشاپ‌ و نشست تخصصی محیط زیست با موضوع اقتصاد چرخشی، حفاظت از تالاب‌ها، رویکرد اجتماعی با محوریت مسئولیت اجتماعی از جمله برنامه‌های این دوره از نمایشگاه است.رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد با برگزاری این نمایشگاه حرکت کشور در مسیر توسعه پایدار و ارتقای کیفیت زیست نسل حاضر و نسل آینده فراهم شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و دو
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و دو - ۲۹ آذر ۱۴۰۳