دبیر جشنواره سینمایی به نمایندگان رسانه‌های خبری چه گفت؟

رقابت ۶۵ فیلم در جشنواره حقیقت

فرهنگی/ حذف نمایش آنلاین، تمرکز بر موضوع خانواده، مدارا و گفت و گو ، شنیدن صداهای مختلف وانقطاع گفت‌وگو در کنار خبر خوش نمایش آثار برای مخاطبان شهرستانی مهم‌ترین گزاره‌های خبری است که می‌توان از صحبت‌های محمد حمیدی‌مقدم انتخاب کرد و بر پیشانی گزارش نشست خبری هجدهمین جشنواره سینماحقیقت نشاند. دبیر جشنواره سینماحقیقت روز یکشنبه در دیدار با نمایندگان رسانه‌های خبری با ارائه اطلاعاتی درباره کم‌وکیف آثار این دوره به سؤال اهالی رسانه پاسخ داد.
ایجاد نگاه تعاملی و استقبال از سلایق و نگاه‌های مختلف وعده حمیدی‌مقدم برای این دوره از جشنواره بود. او گفت که مرجعیت جشنواره سینماحقیقت در کشور با همین مدارا، گفت‌وگو و شنیدن صداهای مختلف معین می‌شود. به گفته او، همکاری با صنوف سینمای ایران از جمله انجمن تهیه‌کنندگان و کارگردانان سینمای مستند و همه نهادهای مؤثر در سینمای مستند از جمله ویژگی‌های هجدهمین جشنواره سینماحقیقت است. پرداختن به مسائل غزه در جشنواره امسال بخش دیگری از صحبت‌های دبیر جشنواره سینماحقیقت بود. او گفت که این بخش که در آن 12 فیلم به نمایش درمی‌آید، صرفاً بخش زینتی نیست و اهمیت زیادی دارد. حمیدی‌مقدم همچنین با اعلام خبر حذف نمایش آنلاین آثار در این دوره از جشنواره اعلام کرد، برای اشتیاق مخاطبان شهرستان‌ها از اول تا سوم دی‌ماه، فیلم‌های منتخب جشنواره در شهرهای مختلف به نمایش درمی‌آید.
از نکات قابل توجه در میان مسائل مطرح شده در این نشست علاقه‌مندی و دغدغه مستندسازان نسبت به موضوع خانواده بود. حمیدی‌مقدم در ارزیابی کلی خود از موضوعات آثار این دوره گفت: «جشنواره امسال بر خانواده، شکاف نسل و انقطاع گفت‌وگو، معیشت و ارکان خانواده تمرکز دارد و تلاش کردیم فیلم‌هایی در این زمینه داشته باشیم. البته فقط بر مستند اجتماعی تمرکز نداریم و از حوزه‌های محیط زیست و قوم شناسی و... نیز آثاری داریم.»
«مستندسازان با رنج و سبدی خالی کار خود را دنبال می‌کنند»؛ این بخش از صحبت‌های حمیدی‌مقدم در ادامه صحبت‌های او با پیش‌زمینه اشاره به وضعیت مالی جشنواره و مرکز گسترش بود. او گفت: «شرایط مالی خوبی نداریم و نسبت به آن معترض هستیم. در سه چهار سال گذشته درباره این موضوع صحبت کرده بودم، چرا که مستندسازان با رنج و سبدی خالی کار خود را دنبال می‌کنند.» حمیدی‌مقدم در بخش دیگری از نشست ابراز امیدواری کرد که جشنواره برای حضور دانشجویان گسترده شود.
دبیر جشنواره سینماحقیقت همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا در جشنواره امسال با توجه به تغییر دولت و سیاست‌ها فیلمی از ماجراهای سیاسی و اجتماعی سال‌های اخیر نمایش داده می‌شود یا خیر، چراکه بیشتر تولیدات در این زمینه راهی جشنواره‌های خارجی شدند، گفت: «ما فیلم‌ها را در گروه مشاوران می‌بینیم و در واقع آنچه را به ما رجوع می‌شود، بررسی می‌کنیم نه تمام آنچه ساخته می‌شود. با این حال سعی کردیم به شهادت و گواه ۳۵ مشاوری که داریم فیلم‌های صاحب حرف و اندیشه داشته باشیم. براین اساس در حوزه اتفاق‌های سال ۱۴۰۱ فیلم داریم که در بخش ویژه نمایش داده می‌شود؛ اما همین جا اعلام می‌کنم فیلم‌هایی که چالش و مسأله دارند برای سال آینده به سینماحقیقت رجوع کنند.
طبق اطلاعات ارائه شده در این نشست امسال از میان ۵۳۳ فیلم متقاضی حضور در بخش ملی جشنواره، 65 فیلم برای بخش مسابقه انتخاب شده است و در بخش بین‌الملل هم ۲۳۱۴ فیلم متقاضی بودند که ۵۹ فیلم به مرحله نهایی راه یافته‌اند. هجدهمین جشنواره سینما حقیقت ۱۸ تا ۲۵ آذرماه در پردیس سینمایی چارسو برگزار می‌شود. همچنین موزه سینما نیز در کنار جشنواره است و برخی از فیلم‌ها را اکران می‌کند.