پزشکیان از یک وفاق مهم در ارکان کشور خبر داد

اصلاح ساختار انتصاب مدیران

دوشنبه و سه‌شنبه گذشته رئیس‌جمهور چند جلسه مختلف داشت. یکی از آنها بازدید سرزده روز گذشته از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.  رئیس جمهور با حضور از پیش اعلام نشده در وزارت بهداشت، نحوه خدمات‌رسانی به مردم و منابع در اختیار این وزارتخانه را بررسی کرد. پزشکیان برنامه دولت در حوزه نظام سلامت را تحول این بخش عنوان کرد و گفت: برای ساماندهی نظام سلامت ابتدا تکلیف منابعی را که طبق قانون باید در اختیار قرار گیرد، روشن خواهیم کرد، وقتی مقدار منابع مشخص باشد، می‌توانیم فهرست خدماتی که برای همه مردم به صورت عادلانه ارائه می‌شود به مجلس و دولت اعلام کنیم و اگر آنها کاستی دیدند، منابع را افزایش خواهند داد تا کمبودها جبران شود. وی با اشاره به اینکه با منابع در اختیار نظام سلامت، می‌توان خدمات عادلانه و برابر به همه مردم ارائه داد، افزود: اختیار توزیع منابع در نظام سلامت در دست دولت است و می‌توان با هدایت صحیح منابع به سوی مناطق محروم، کمبود پزشک در این مناطق را جبران کرد.
 
اصلاح ساختار انتصاب مدیران
رئیس‌جمهور در دیدار اعضای شورای مرکزی خانه احزاب ایران، با تشریح برخی اقدامات دولت در 100 روز گذشته، از جمله ایجاد وفاق و گفتمان مشترک با ارکان حاکمیت برای اصلاح ساختار انتصاب مدیران، برنامه‌ریزی برای تحول در نظام آموزش و مسائل جوانان و ریل‌گذاری برای تحقق اهداف سند چشم‌انداز بویژه در بخش اقتصاد کشور گفت: دولت در انتصاب مدیران که فرآیند نسبتاً زمانبری هم بود، توانست با ایجاد همدلی و زبان و نگاه مشترک با دیگر ارکان حاکمیت، افراد را بر اساس شایستگی و به دور از تعصبات قومی، مذهبی و جنسیتی انتخاب کند. همچنین پیگیری مسائل و مطالبات جوانان برای اولین‌بار با اولویت در دستورکار شورای‌عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است.
مسعود پزشکیان با بیان اینکه به همه تعهدات خود با مردم پایبندیم، اما تغییر نیاز به زمان دارد و به صورت دفعی اتفاق نخواهد افتاد، تصریح کرد: این اقدامات مهم به‌سادگی اتفاق نیفتاده و حاصل ساعت‌ها جلسه و نشست برای رسیدن به تفاهم و نزدیک کردن نگاه‌ها و رویکردها بوده و از سوی دیگر حمایت رهبر معظم انقلاب هم بسیار مؤثر بوده است.
وی با اشاره به تلاش دولت برای حل مشکلات ناترازی‌های انرژی و پولی، گفت: بنای دولت از ابتدا صداقت با مردم بوده، دولت با تمام توان به دنبال ایجاد راهکارهای علمی، عملیاتی و مبتنی بر عدالت برای رفع این ناترازی‌هاست و حتماً برای هر تصمیم و اقدامی با مردم سخن خواهیم گفت.

 تشکیل 4 کارگروه ویژه
رئیس‌جمهور از تشکیل کارگروهی ویژه با 15 کمیته، با هدف احصای راهکار و برنامه‌ریزی برای 4 مسأله مهم اقتصاد کشور در «معیشت مردم بویژه اقشار آسیب‌پذیر»، «سرمایه‌گذاری و تولید»، «تورم» و «ناترازی» خبر داد و از همه صاحب‌نظران برای کمک به دولت دعوت کرد.
رئیس‌جمهور هرگونه افزایش قیمت بی‌ضابطه بویژه در سبد معیشتی مردم را غیرقانونی و غیرقابل قبول دانست و برخورد قاطع دولت با گران‌فروشی را مورد تأکید قرار داد.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود، ساختار اداری و اجرایی کشور را نیازمند اصلاح بر مبنای عدالت در جذب نیروی انسانی دانست و گفت: دولت به دنبال تدوین دستورالعمل برای مدیران دولت است تا همه مدیران اجرایی با پرهیز از اقدامات پراکنده و سلیقه‌ای، اهداف دولت را دنبال کنند. رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت جایگاه احزاب اظهار کرد: همه انتقادها را با جان و دل می‌پذیریم، اما معتقدم اگر اختلاف را کنار بگذاریم و به جای بهانه‌جویی‌ها دست در دست هم بدهیم، خواهیم توانست بر مشکلات غلبه کنیم.
پزشکیان گفت: من ایرانی را دوست دارم که سربلند، سرافراز و برترین در دنیا باشد و برای رسیدن به این هدف به کمک همه نیازمندیم و هر که با ما در این مسیر همگام باشد، دست او را به گرمی می‌فشاریم.
اجزای عدالت آموزشی
رئیس‌جمهور روز گذشته در نشست مسئولان بر «رفع کمبودها در فضاهای آموزشی و تحول در شیوه‌های نظام آموزشی» تأکید کرد و خواستار تعیین نیازهای هر منطقه و مشخص کردن اقدامات لازم برای آنها شد و گفت: ما به دنبال ساخت کلاس‌هایی هستیم که در آن فضای تعاملی شکل بگیرد و دانش‌آموزان کار گروهی را بیاموزند. وی از مسئولان این طرح خواست جزئیات را هر چه سریع‌تر نهایی کنند تا در نشست دولت و استانداران بحث شود.
پزشکیان پس از پایان جلسه در گفت‌و‌گو با میهمان، با تأکید بر اینکه آموزش‌های اعتقادی بسیار حساس هستند و باید حساسیت‌های زیادی را لحاظ کرد، گفت: بپذیریم باور و اعتقاد را نمی‌توان به زور به کسی ارائه کرد و این بخش آموزش باید از سوی کسانی ارائه شود که پیش از تعلیم، خودشان متعلم باشند.
 
عزم قوا برای امنیت اقتصادی
رئیس‌جمهور در دیدار اعضای «شورای هماهنگی تشکل‌های مهندسی، صنفی و حرفه‌ای کشور» درباره راهکارهای رفع موانع تولید، در راستای سهولت در سرمایه‌گذاری و امکان افزایش مشارکت‌پذیری مردم در طرح‌های توسعه‌ای، گفت: ما در جلسه سران قوا نیز همراه با آقای دکتر قالیباف و حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای درباره عزم و اراده نظام برای ایجاد بستری امن جهت انجام فعالیت‌های اقتصادی و از بین بردن موانع گفت‌و‌گو کرده‌ایم و مصمم به اجرا و انجام این کار هستیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و شانزده
 - شماره هشت هزار و ششصد و شانزده - ۰۷ آذر ۱۴۰۳