فضای مجازی

رمانی از ناهید طباطبایی به پیشنهاد احمد آرام
احمد آرام، نویسنده ادبیات داستانی و مدرس‌ نمایشنامه‌نویسی، در استوری اخیر خود علاقه‌مندان را دعوت کرده که کتاب «چهل سالگی» نوشته ناهید طباطبایی را مطالعه کنند؛ البته او تصویری از نسخه صوتی این کتاب را که به همت رادیو گوشه و انتشارات چشمه تولید شده به اشتراک گذاشته است. گویندگی این کتاب را هدی زین‌العابدین، بازیگر سینما انجام داده است. رمان «چهل سالگی» روایت زنده شدن خاطراتی است که در مواجهه با واقعیت حال، کابوس‌هایی رونده می‌شود. داستان دلدادگی دیروز زن قهرمان داستان که با سرخوردگی‌های اجتماعی امروزش گره می‌خورد. نگاه «ناهید طباطبایی» به ماجرا نگاهی دقیق و عمیق است. او توانسته دل‌نگرانی‌ها، سرخوردگی‌ها و روال طبیعی زندگی زنی امروزی و نسبتاً خوشبخت را به تصویر بکشد. از این کتاب، اقتباسی سینمایی با همین نام، به کارگردانی «علی‌رضا رئیسیان» ساخته شده است.

نوشته رضا کیانیان درباره آسمان دودگرفته پایتخت
رضا کیانیان، بازیگر سینما و تئاتر در تازه‌ترین فعالیت خود در شبکه‌های اجتماعی سراغ موضوع داغ این روزها رفته است؛ ماجرای به شماره افتادن نفس آسمان پایتخت. این مسأله به‌خصوص حالا که مسئولان هواشناسی، توصیه‌هایی مکرر در این رابطه دارند که جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوید! بیش از پیش خود را نشان می‌دهد. کیانیان با بازنشر خبری که ایرنا درهمین رابطه منتشر کرده است، نوشته: «هوای تهران «قاتل» است! سالی حدود پنجاه هزار نفر را بی‌رحمانه می‌کشد. هوای تهران پر از دود‌های حاصل از خودرو‌های از رده خارج است. هوای تهران پر از سمومی است که از اگزوز موتور سیکلت‌ها بیرون می‌زند، که آلودگی‌شان دوبرابر یک خودرو است. هوای تهران پر از آلودگی‌ای است که اتوبوس‌ها و کامیونت‌های قدیمی می‌پراکنند. هوای تهران پر از گاز‌ها و سوخت‌های نامناسب است. هوای تهران قاتل است. به قول بزرگی، قتل فقط با چاقو یا تفنگ نیست. با زیاد کار کشیدن هم هست. با هوای آلوده هم هست.»

یادی از زنده‌یاد فریدون داوری
نیکنام حسینی‌پور از فعالان عرصه کتاب که حالا مدتی است مدیریت کل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده دارد، با انتشار تصویری از مراسم گرامیداشتی که به یاد زنده‌یاد فریدون داوری برگزار شده است، نوشته: «این روزها ساحت فرهنگ و هنر استان کهگیلویه‌وبویراحمد، سوگوار «فریدون داوری» عزیز شده است. داوری بیش و پیش از آنکه شاعر یا چهره ادبی باشد، معلمی فرهیخته و دانش‌پژوهی ارجمند و شخصیتی مردمدار بود. شاگردان بسیار و آثار نابش خود گواهی است بر این ادعا که حضور و نمودشان چونان بارقه‌هایی است از پرتوافشانی آن آفتاب درخشان. انسان شایسته‌ای که در پرتو صمیمیت شعرهایش، اندیشه‌های ایل و تبار مادری‌مان را باورمند می‌ساخت و از این رهگذر در حفظ و صیانت فرهنگ غنی فولکلور مردم جنوب بویژه قومیت لر صدچندان کوشید. شاعر دردمندی که سطرسطر اشعار و بیت بیت غزل‌هایش چنان بر دل‌ها می‌نشست که خوانش و مرور هزارباره آنها نشاط و نشئه خاصی به خاطرها می‌بخشید. از این منظر، «داوری» را می‌توان پیشقراول حفظ و ثبات پیکره گویش لری مخصوصاً در استان ما و سرزمین‌های هم‌تبار و همجوار قلمداد کرد. شخصیت بی‌نظیری که انبوه تصنیف و ترانه‌هایش، سرشار از شور و مهر و غرور بود و حس نوعدوستی و دیگرخواهی را بین مردم گسترش می‌داد. شکوه موج مواج این جمعیت و اوج شیون داغداران، بر این زخم بی‌پایان گواهی می‌دهد. همه داغدار و سوگوار چهره ماندگار اخلاق و مهرورزی هستیم. ادبیات، اندیشه، فرهنگ و هنر فولکلور این استان وامدار و مدیون پایمردی و جانفشانی «فریدون داوری» است که تمام‌قد در حفظ میراث گذشتگان کوشید تا نسل حال و آینده، زبان مادری خویش را از یاد نبرند. فریدون داوری فقط در نام و نشان ادیبانه‌اش خلاصه نمی‌شود، بلکه «سرمایه فرهنگی و اجتماعی استان ما» و به تعبیر بهتر «آبروی این استان» و «اعتبار این ایل غیرتمند» است. هر که شد محرم دل، در حرم یار بماند/ وان که این کار ندانست در انکار بماند» گفتنی است که فریدون داوری نویسنده، پژوهشگر و شاعر حماسی و آیینی استان کهگیلویه و بویراحمد، چهارشنبه سی‌ام آبان ماه پس از تحمل یک دوره بیماری با زندگی وداع گفت.

نوشته هادی تقی‌زاده درباره اعتراف امریکایی‌ها
هادی تقی‌زاده، نویسنده ادبیات داستانی و پژوهشگر تاریخ از جمله اهالی کتاب است که در شبکه‌های اجتماعی توجهی ویژه به مسائل روز و به‌خصوص جنایات یک‌سال اخیر رژیم صهیونیستی جهان دارد؛ او با انتشار تصویری از خبری به نقل از یکی از رسانه‌های عربی به کشتار مردم غزه از سوی رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده است؛ در بخشی از خبری که او با دنبال‌کنندگان صفحه‌اش به اشتراک گذاشته، آمده: «جیل استاین، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا: امریکا تاکنون 49 بار از حق وتو علیه حقوق فلسطینیان استفاده کرده است. ایالات متحده تمام تلاش خود را برای دفاع از نسل‌کشی اسرائیل در غزه انجام داده و به این ترتیب دست ما (امریکا) به خون آلوده است و می‌توان این را نسل‌کشی امریکایی نامید.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و چهارده
 - شماره هشت هزار و ششصد و چهارده - ۰۵ آذر ۱۴۰۳