اخبار

10 هزار روستا نیازمند ارتقای شبکه ارتباطی
مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی گفت: باتوجه ‌به بررسی‌های صورت‌گرفته تا این مرحله، حدود ۱۰ هزار روستای بدون اینترنت یا با اینترنت کم کیفیت در کشور شناسایی شده‌اند که تا پایان برنامه هفتم توسعه، باید به اینترنت پرسرعت و باکیفیت متصل شوند.
به گزارش ایرنا، آمار مربوط به توسعه روستایی در هر دولت بالای ۹۸ درصد اعلام می‌شود، اما در دولت بعد، این عدد به ۸۰ درصد نزول پیدا می‌کند. به عنوان مثال مرداد امسال «عیسی زارع‌پور»‌، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم میزان اتصال روستاها به اینترنت را ۹۸.۵ درصد اعلام کرد اما اکنون وزارت ارتباطات در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که بالغ بر۱۰ هزار روستا برای اتصال به اینترنت باقی مانده‌اند. نیک محمد بلوچ زهی مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی دولت چهاردهم در توضیح این اختلاف آمار گفت: تکلیف برنامه هفتم پیشرفت در حوزه توسعه روستایی، متفاوت از برنامه‌های قبلی است. در برنامه ششم توسعه، بحث دسترسی پرسرعت مطرح نبوده و صرفاً اتصال ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت مدنظر قرار داده شده بود. اما تکلیف برنامه هفتم توسعه، اتصال پرسرعت روستاهای بالای بیست خانوار به اینترنت است و در این بخش حتی صرف وجود یک ارتباط ADSL نیز مدنظر نیست، در حالی که بسیاری از آبادی‌های کشور طبق تکلیف برنامه ششم توسعه با داشتن سرویس ADSL، متصل شناخته می‌شدند.

رجیستری آیفون آغاز شد
سازمان توسعه تجارت در بخشنامه‌ای از آغاز رجیستری گوشی‌های آیفون خبر داد و تأکید کرد که امکان ثبت تلفن همراه با نشان تجاری اپل با رویه مسافری فراهم شده است. بر اساس ابلاغیه دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت، رجیستری موبایل‌های آیفون فعال شده در شبکه تلفن همراه قبل از مصوبه هیأت وزیران در خصوص آزادسازی واردات آیفون، تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شد.


الزام اپراتورها به حفظ پایداری شبکه ارتباطی
در راستای حفاظت از حقوق کاربران و حفظ پایداری شبکه ارتباطی در شرایط قطعی برق، با الزام رگولاتوری، اپراتورها موظف شدند باتری‌های سایت‌های مخابراتی و لینک‌های ارتباطی پشتیبان را تأمین کرده و ژنراتورهای کاربردی در مراکز مخابراتی را بهینه‌سازی کنند.
به گزارش ایرنا، علاوه بر این، رگولاتوری نیز برای حفظ پایداری کیفیت شبکه در زمان رخدادهای مختلف از جمله قطعی برق، مانیتورینگ لحظه‌ای شبکه را ایجاد کرده است و علاوه بر رصد لحظه‌ای، به صورت مستمر و ماهیانه نسبت به انجام بازدیدهای میدانی از سایت‌های اپراتورها برای بررسی وضعیت پایداری و تاب‌آوری باتری‌ها و انعکاس به منظور رفع مشکلات اقدام می‌کند.

بررسی سند دولت هوشمند
بررسی پیش نویس سند «دولت هوشمند» در دستور کار کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور قرار گرفته و قرار است در جلسات این کمیسیون بررسی شود.
 به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، مطابق این سند، برای تحول دیجیتال دولت، یک راهبرد 7گانه طراحی شده که با تحقق آن، خدمات بهتری به مردم ارائه خواهد شد. این سند با رویکرد شهروند محوری طراحی شده و در آن، اجرای خدمات براساس نیاز شهروندان و حفظ حریم خصوصی پیش‌بینی شده است. چشم‌انداز دولت هوشمند ایران برای افق ۱۴۱۰ تعریف شده و انتظار می‌رود علاوه بر دیجیتالی شدن تمامی خدمات عمومی، دولت با پیش‌بینی نیازهای شهروندان تعامل هوشمندانه‌تری با آنها داشته باشد.

مدال طلای المپیاد نانو برای نخبگان ایرانی
مدال طلای دومین المپیاد بین‌المللی فناوری نانو به نخبگان جوان ایرانی رسید. به گزارش «ایران»، در این رقابت‌ها که در کوالالامپور مالزی برگزار شد، تیم ایران در رقابتی با حضور نمایندگان کشورهای تایلند، هنگ‌کنگ، تایوان و مالزی موفق به کسب مدال طلا شد. المپیاد نانو به ابتکار و پیشنهاد ستاد فناوری نانوی ایران در مجامع بین‌المللی از جمله مجمع آسیایی نانو برای نخستین بار در جهان مطرح و مورد استقبال واقع شد.

درخشش دانش‌بنیان ایرانی در چین
یک شرکت‌ دانش‌بنیان نشان ویژه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری‌های پیشرفته چین
(2024 CHTF) را دریافت کرد.  به گزارش ایسنا، این شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، تنها شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده سرور در کشور است که با معرفی محصولات خود از جمله سرور، رایانه صنعتی، رایانک و بردهای الکترونیک چندلایه فرکانس بالا، در نمایشگاه فناوری‌های پیشرفته چین شرکت کرده بود. نماینده این شرکت دانش‌بنیان در کنار نمایندگان پنج شرکت دیگر از آلمان، مالزی، سنگاپور، استرالیا و چین، این نشان ویژه را به نمایندگی از پاویون ایران دریافت کرد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و ده
 - شماره هشت هزار و ششصد و ده - ۳۰ آبان ۱۴۰۳