عارف در آیین تکریم و معارفه رؤسای کتابخانه ملی ایران تأکید کرد

چالش های اجتماعی فرجام کانالیزه کردن فرهنگ

معاون اول رئیس جمهور روز گذشته در آیین تکریم و معارفه رئیس پیشین و جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با بیان اینکه جایگاه نهادهای فرهنگی ایران در بخش‌های تأثیرگذار در حوزه تمدنی ایران قرار ندارد، گفت: فعالان اقتصادی و اجتماعی در بخش فرهنگی فعالیت می‌کنند، اما کسانی که مسئول فرهنگ و تولید علم هستند در اموری خارج از حوزه ذاتی کاری خود فعالیت می‌کنند.
وی «گفت‌و‌گو» را در ذات نهاد کتابخانه ملی ایران دانست و تصریح کرد: نباید گفت‌وگو کانالیزه و با نتیجه معلوم باشد، بلکه اجازه دهیم هر فردی که شایستگی بحث در زمینه مورد نظر خود را دارد، راحت و آزادانه حرف خود را بزند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در نظرسنجی‌ها ریشه بخش مهمی از چالش‌های اجتماعی، بی اعتنایی یا کانالیزه کردن فرهنگ است که یک بخش محدود در یک کانال خاص فکر می‌کنند.
عارف وظیفه دولت را بسترسازی و عدم مانع‌تراشی ذکر کرد و گفت: متأسفانه هم‌ و‌ غم برخی از مسئولان و دولت‌ها، مانع‌تراشی بوده است، به این معنی که پس از کوچک‌ترین اختلاف، به دنبال حذف بوده‌اند تا جایی که یک جوان به خود اجازه می‌دهد کتاب یک استاد برجسته با چندین دهه سابقه علمی را رد کند. وی با تأکید بر اینکه علم و فرهنگ فرمایشی در شأن مردم و انقلاب اسلامی نیست، تصریح کرد: دولت بنا دارد بدون اینکه حرف بزند، کار کند و به مردم وعده‌های غیرعملی ندهد، زیرا باعث ایجاد مطالبات جدی در جامعه می‌شود که در نهایت نیز پاسخی نمی‌دهیم.
وی با بیان اینکه دولت بنایی برای ارائه عملکرد صد روزه نداشته، در تغییرات نیز محتاط عمل کرده و هر مسئول دولت قبلی را سریعاً برکنار نکرده است، تصریح کرد: تغییرات مسئولان دولت قبل به طور طبیعی انجام می‌شود و به دنبال حذف یک لشکر از بدنه دولت نیستیم. کما اینکه هنوز بخشی از استانداران تعیین تکلیف قطعی نشده‌اند، زیرا واقف هستیم که تغییرات ناگهانی برای کشور هزینه دارد.

قاچاق سالانه یک میلیارد لیتر سوخت
معاون اول رئیس‌جمهور روز گذشته در همایش تکریم و معارفه رؤسای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با بیان اینکه آمار حجم قاچاق کالا در سال ۱۴۰۰ نزدیک به 23 میلیارد دلار بوده است، گفت: این رقم ۲۵ درصد از سهم کل تجارت خارجی کشور را شامل می‌شود. عارف با بیان اینکه از این میزان، ۳‌میلیارد دلار مربوط به فرآورده‌های نفتی بوده، افزود: در سال ۹۲ میزان قاچاق ۲۵ میلیارد دلار بوده و اکنون به 22 میلیارد و 300 میلیون دلار رسیده و این مقدار اندک کاهش بعد از 10 سال تلاش حاصل شده است.