عزم جدی رئیس‌جمهور و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت برای حمایت از بازار سرمایه

روزهای پررونق بورس تکرار می‌شود

مجتبی آزادیان/ شاخص کل بازار سرمایه در روز 20 شهریورماه و از زمان حضور صیدی در رأس مدیریت سازمان بورس، روی عدد 2 میلیون و 88 هزار و 325 بود و در این مدت پس از فراز و نشیب‌های فراوان بیشترین مقدار آن 2 میلیون و 155 هزار و 23 و کمترین مقدار آن یک میلیون و 970 هزار و 901 بود و در نهایت در آخرین روز کاری هفته گذشته پس از حدود دو هفته روند صعودی ملایم به عدد 2 میلیون و 146 هزار و 969 رسید. رئیس‌جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی و مدیران بازار سرمایه، تاکنون مکرراً بر اهمیت بازار سرمایه در اقتصاد و لزوم پیگیری راهکارهای حمایتی از این بازار تأکید کرده‌اند.

ثبات بازار و مجوزهای تشویقی
 به نظر می‌رسد اقدامات تیم اقتصادی دولت چهاردهم بستر رونق بورس را فراهم کرده است و در این میان به عقیده بیشتر کارشناسان، «کاهش فاصله ارز نیمایی و آزاد» از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین اقداماتی بوده که با پیگیری‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی انجام شده و ثبات بازار سرمایه و کاهش نوسان به همین دلیل بوده است.
 شهباز حسن‌پور‌بیگلری، نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات بورسی دولت چهاردهم و اقدام مناسب کاهش فاصله ارز نیمایی و آزاد عنوان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مجوزهای تشویقی برای افزایش سرمایه‌گذاری و اجرای طرح‌های توسعه‌ای در شرکت‌ها پیش‌بینی شده است، همچنین برای حمایت از تولید داخلی و تقویت صادرات برنامه‌های خاصی در نظر گرفته شده که این اقدامات می‌تواند به افزایش رقابت‌پذیری محصولات داخلی در بازارهای جهانی کمک کند و منابع ارزی جدیدی برای کشور فراهم آورد.

 کاهش ریسک سیستماتیک
 حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص وقایع چند وقت اخیر بازار سرمایه می‌گوید: عامل اول این است که بازار حس کرد ریسک سیستماتیک، کاهش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است. عامل دوم، اقدامات مهمی است که در بازار پول در حال رخ ‌دادن است. گامی که ما برای کاهش نصاب سپرده‌های بانکی در صندوق‌ها برداشتیم، با واکنش‌های مدبرانه‌ رئیس کل بانک مرکزی مواجه و در بانک‌ مرکزی برنامه‌های خوبی برای مدیریت نرخ سود بانکی و کاهش شکاف بین ارز نیمایی و بازار آزاد آغاز شد. صیدی ادامه می‌دهد: عامل سوم را می‌توان به تلقی مثبت معامله‌گران از تلاش‌های ارکان بازار در خصوص عوامل بنیادی ربط داد، همچنین تلاش‌هایی که ناشران با توصیه‌ بورس برای بهبود عملکرد و سودآوری خود در نیمه‌ دوم سال به کار می‌بندند، عامل اثرگذار بعدی بوده است. از سویی به نظر می‌رسد بازار، آمادگی بورس کالا را برای معامله ‌خودرو در آن و نظایر این موارد مشاهده کرد و واکنش مناسبی به آن نشان داد. وی تأکید می‌کند: یکی از مهم‌ترین مواردی که اخیراً اتفاق افتاد، مذاکرات و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت ‌در رابطه با بازار بدهی و نرخ تأمین مالی بود. رئیس‌جمهور و معاون اول ایشان عزم و حمایت کم‌نظیری از بازار سرمایه دارند. همچنین صیدی در جلسه ستاد اقتصادی دولت با اشاره به مأموریت‌های بنیادین بازار سرمایه در تسهیل تشکیل سرمایه، بر افزایش صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران، افزایش کارآیی بازار و ارتقای شفافیت تأکید کرد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و شش
 - شماره هشت هزار و ششصد و شش - ۲۶ آبان ۱۴۰۳