«ایران» بررسی میکند
امریکا؛ گروگانگیر امنیت منطقه
13 ماه از آغاز جنایات رژیم صهیونیستی در غزه میگذرد. شمار شهدای غزه از 43 هزار نفر فراتر رفته است.
با این حال در طول بیش از یک سال گذشته نه سازمان ملل و نه هیچ نهاد بینالمللی نتوانسته ماشین کشتار اسرائیل را متوقف کند. بیتفاوتی این نهادها و کشورهای اروپایی نسبت به نسل کشی مردم فلسطین یکی از علل تداوم جنایات اسرائیل در غزه است. عامل اصلی طولانی شدن جنگ، کمکهای مالی و تسلیحاتی امریکا به اسرائیل و حمایتهای سیاسی و حقوقی از صهیونیستهاست که در ماههای ابتدایی جنگ در مخالفت با محکومیت بینالمللی رژیم صهیونیستی نمود پیدا کرد و حالا در ارائه طرحهای آتشبس موقتی که مشخصاً منافع این رژیم را تأمین و تضمین میکند جلوهگر شده است.
با وجود تأکید چندباره مقاومت فلسطین مبنی بر اینکه تنها طرحی را میپذیرد که منجر به توقف جنگ و خروج ارتش اسرائیل از غزه شود، امریکا و متحدانش با تحت فشار گذاشتن مقاومت فلسطین، به دنبال تصویب طرحی هستند که حضور صهیونیستها در باریکه غزه را تثبیت کند که بر فرض تصویب چنین طرحی، هیچ تضمینی برای توقف جنایات اسرائیل وجود ندارد. در چنین شرایطی، تنها راهکاری که میتواند رژیم صهیونیستی را وادار به توقف جنایات خود در غزه و همچنین لبنان کند، پاسخ سخت ایران به تعرض پنجم آبان ماه اسرائیل به خاک کشورمان است؛ واقعیتی که ایالات متحده هم به آن واقف است و تمام تلاش خود را به کار بسته تا از انجام چنین اقدامی توسط ایران جلوگیری کند.
بامداد پنجم آبان ماه، برخی از مراکز نظامی و پدافندی کشورمان مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
در پی این حمله، چهار نفر از نیروهای پدافندی ارتش و یک شهروند غیرنظامی به شهادت رسیدند. هم رئیسجمهور و وزارت خارجه کشورمان و هم مقامات نظامی تأکید کردهاند که پاسخ ایران به حمله اخیر اسرائیل بیپاسخ نخواهد ماند. گمانهزنی اندیشکدهها و محافل غربی هم این است که در آیندهای نزدیک شاهد پاسخ تلافیجویانه تهران به تلآویو خواهیم بود البته پیچیدهتر، سختتر و گستردهتر از حمله اول اکتبر. در چنین شرایطی و با قطعی شدن پاسخ ایران، امریکا هم دست به کار شده تا تهران را از تصمیم خود منصرف کند.
در همین راستا روز گذشته پنتاگون و وزارت امور خارجه ایالات متحده در چهارچوب حمایتهای این کشور از اقدامات متجاوزانه و تروریستی رژیم صهیونیستی علیه ایران و منطقه، از ایران خواستند به حمله اخیر تلآویو پاسخ ندهد.
در روزهای اخیر نیز با دستور «لوید آستین»، وزیر دفاع امریکا، سامانههای ضد موشک بالستیک، اسکادران جنگندهها و هواپیماهای سوخترسان و همچنین بمبافکنهای B۵۲ برای پشتیبانی احتمالی از رژیم صهیونیستی وارد منطقه شدند. هرچند طبق اعلام سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان افزایش نیروی نظامی امریکا که امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند برعزم و اراده ایران در دفاع مشروع از خود تأثیری نخواهد داشت.
امریکا و امنیتزدایی از ایران
با گذشت بیش از یک سال از آغاز جنگ و برخورداری از حمایتهای همه جانبه غرب و امریکا، رژیم صهیونیستی جز کشتار مردم فلسطین، به هدف دیگری نرسیده است.
ترور فرماندهان و رهبران مقاومت فلسطین و لبنان هم آورده چندانی برای صهیونیستها نداشته است.
رژیم صهیونیستی و امریکا، ایران را بهعنوان محور مقاومت منطقه و پشتیبان اصلی گروههای مقاومت فلسطین و لبنان، عامل اصلی این ناکامی میدانند. با توجه به چنین موضوعی، امنیتزدایی از ایران و عادیسازی تجاوز به تمامیت ارضی کشورمان، گزینه مطلوبی برای متوقف کردن راهبرد موفق تهران در مقابله با اسرائیل خواهد بود.
دولت امریکا با حمایت جنگی از اسرائیل و همچنین تهدیدهای نظامی در راستای منصرف کردن تهران از واکنش به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی، به دنبال عادیسازی حملات مستقیم اسرائیل به ایران و در نهایت امنیتزدایی از کشورمان است.
جمهوری اسلامی ایران نه تنها با قاطعیت و عقلانیت پاسخ مناسب خود را به تعرض اخیر رژیم صهیونیستی و پشتیبانی امریکا خواهد داد بلکه با تحمیل چالش به جبهه دشمن، راهبرد امنیتزدایی را نیز پاسخ خواهد گفت. این ضرورتی است که هم مقامات سیاسی و هم فرماندهان نظامی کشورمان به خوبی آن را درک کرده و به رغم تهدیدات ایالات متحده، بر قطعی بودن واکنش سخت به اسرائیل، تأکید دارند.