سخنگوی دستگاه قضا خبر داد

شناسایی 5 مقصر در حادثه معدن طبس

اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه روز گذشته در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که با توجه به در پیش بودن سالگرد شهادت شهید فخری‌زاده، رسیدگی به پرونده عاملان این ترور در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: دراین خصوص ۸ متهم شناسایی شدند که برای آنها پرونده تشکیل شد و پس از تحقیقات ۳ نفر از آنها به ارتکاب جاسوسی برای رژیم صهیونیستی پس از انجام روند قضایی در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شدند و پرونده آنها هم‌اکنون در مرحله فرجام خواهی است.
وی همچنین درخصوص پرونده حادثه معدن طبس خاطرنشان کرد: ۵ نفر براساس نظریه کارشناسان رسمی دادگستری به عنوان مقصران حادثه شناخته شدند و میزان و درصد تقصیرشان مشخص شده است.

دستور اژه‌ای درباره دو خبرنگار بازداشتی
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی گفت: این دو نفر از عملکرد خودشان پشیمان و نادم بودند و طی نامه مکتوبی در تاریخ اول آبان ماه سال‌جاری تقاضای عفو و مساعدت داشتند.
در نامه‌ای اعلام کردند که پشیمان هستند و تعهد می‌دهند که اقدامات خلاف قانون و مقررات کشور انجام ندهند و متعهد هستند که هیچ گونه رفتار خلاف قانون نداشته باشند و به تعهدات کتبی و اخلاقی پایبند باشند.
جهانگیر گفت: در این خصوص رئیس قوه قضائیه دستور داد که نامه آنها جهت بررسی و طی مراحل عفو به کمیسیون مربوطه در دادگستری کل استان تهران ارجاع شود که این موضوع در فرایند رسیدگی به تقاضای عفو آنها قرار گرفته که پس از رسیدگی توسط کمیسیون نتیجه اعلام می‌شود.

فوت شارمهد پیش از اعدام
همچنین در پایان نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه خبرنگاری از جهانگیر در مورد پرونده جمشید شارمهد سؤال پرسید. به گزارش میزان، علی‌اصغر جهانگیر با توجه به مواضع اخیر دولت آلمان گفت: در مورد اقدامات دولت آلمان باید بگوییم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، مستقل است و به هیچ کشور خارجی حق ورود و دخالت در جریان‌های قضایی کشورمان را نمی‌دهیم، لذا این حق قانونی ما است که به جرایم اتباع خودمان رسیدگی کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: این فرد جانی (جمشید شارمهد) یک تروریست بود و دستگاه قضایی ایران با توجه به اقدامات تروریستی صورت گرفته او را به عنوان یک ایرانی محاکمه کرد.
البته اگر فرد مورد اشاره ایرانی هم نبود و در ایران مرتکب جرایمی شده بود، طبق قوانین و مقررات این حق را داشتیم که به جرایم او رسیدگی کنیم که این اتفاق هم افتاد.
جهانگیر بیان کرد: پرونده این فرد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفت و منجر به محکومیت وی شد. جمشید شارمهد محکوم به اعدام بود، حکم او آماده اجرا بود، اما قبل از اجرای حکم فوت کرد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و نود و هشت
 - شماره هشت هزار و پانصد و نود و هشت - ۱۶ آبان ۱۴۰۳