اجرای طرح فراز در تاکستان‌های خراسان شمالی

بجنورد- طرح فراز انگور (داربستی) که راهکاری برای بهره وری، اصلاح و احیای تاکستان‌های سنتی محسوب می‌شود، این روزها در بین تاکداران خراسان شمالی مورد استقبال قرار گرفته تا با کمک آن محصول بیشتر و سالم‌تری برداشت ‌کنند. این طرح از راهکارهای اصلاح و احیای تاکستان‌های خراسان شمالی و بهینه‌سازی تولید انگور به شمار رفته و تاکداران باید به توصیه‌های کارشناسان امور باغی استان توجه کنند.
علی دادار، رئیس بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی در اجرای طرح فراز در تاکستان‌های سنتی استان تأکید کرد و گفت: میوه انگور در طرح داربستی، سالم، بدون بیماری‌های قارچی و شیرین‌تر از شکل‌ خزنده است و علت افزایش عملکرد بوته افزایش طول و وزن حبه، خوشه و رسیدن نور بیشتر به شاخه و برگ و قرار گرفتن مواد غذایی بیشتر در اختیار خوشه است. رئیس بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی تصریح کرد: کشمش استحصالی مربوط به فرم داربستی نسبت به خزنده و پاچراغی بیشتر است چرا که علت این روش اثر نورگیری بهتر شاخه و برگ و تغذیه مناسب و وزین شدن حبه‌هاست که در نهایت کشمش استحصالی بیشتر می‌شود.‌ وی افزود: همچنین ماندگاری انگور در فرم داربستی ۲۵ روز افزایش پیدا می‌کند و درصد پوسیدگی انگور ۷۵ درصد کاهش  می‌یابد.
صفدر صفدری مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: طرح فراز (داربستی کردن انگور) از آغاز اجرا در سال ۱۳۹۲ تاکنون با کمک و مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در ۴۱۴ هکتار از باغ‌های انگور استان اجرایی شده است. وی جلوگیری از آلودگی و تماس میوه با خاک، کاهش هزینه‌های تولید، امکان مکانیزه کردن باغات، بهبود گل‌انگیزی و تعداد جوانه‌های قابل نگهداری و در نتیجه افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش عمر اقتصادی باغات و فراهم شدن امکان اجرای سیستم‌های نوین را از دیگر مزایای اجرای طرح فراز انگور دانست.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و نود و هفت
 - شماره هشت هزار و پانصد و نود و هفت - ۱۵ آبان ۱۴۰۳