دولت به وعده خود در توجه به اهل سنت عمل می‌کند

اولین استاندار اهل سنت در سیستان و بلوچستان

شیما جهانبخش
خبرنگار

دومین استاندار اهل سنت و اولین استاندار بلوچ دولت چهاردهم؛ منصور بیجار سرانجام گزینه نهایی وزارت کشور و هیأت دولت برای تصدی عالی‌ترین مقام دولت در سیستان و بلوچستان شد. سپردن مسئولیت به چهره‌های بومی و اقوام از وعده‌های دولت چهارهم بوده که حالا با انتخاب 2 استاندار اهل سنت در کردستان و سیستان و بلوچستان محقق شده است. نگاه ویژه به اقوام و سپردن مسئولیت به آنها و انتخاب چهره‌های اهل سنت در مسئولیت‌های عالی دولتی از وعده‌های انتخاباتی مسعود پزشکیان بود که به تدریج در حال تحقق است. در قدم اول آرش زره تن لهونی که یک کُرد اهل سنت است به‌عنوان استاندار کردستان انتخاب شد. همچنین سید محمد رضا موالی‌زاده یک شهروند عرب به استانداری خوزستان منصوب شد. حالا هم «منصور بیجار» یک بلوچ اهل سنت بازهم برای نخستین بار به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان انتخاب شده تا یکی از خواسته‌های چندین ساله مردم دیار نیمروز محقق شود.
  حالا مردم سیستان و بلوچستان انتظار دارند این انتخاب، روند «توافق سازی» را جایگزین «تقابل گرایی» کند و مردم شاهد پیشرفت هرچه بیشتر و از بین رفتن محرومیت‌های چندین ساله باشند. بسیاری از اهالی سیستان و بلوچستان معتقدند این انتصاب، نمادی از احترام به تنوع قومی و فرهنگی ایران بوده و نشان می‌دهد که دولت به اهمیت مدیریت محلی و توانمندی‌های بومی توجه دارد. در واقع رئیس‌جمهور با این انتصاب‌ها فاصله‌ها میان دولت و ملت را که به دلیل تصمیمات غلط گذشته ایجاد شده بود؛ کاهش داده است.
انتخاب بیجار به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان، نمونه‌ای بارز از این رویکرد است.او که در دوره‌های مختلف مسئولیت‌های مهمی در سیستان و بلوچستان از جمله معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکل دفتر فنی استانداری، معاونت امور عمرانی فرمانداری خاش و مسئولیت نظام‌مهندسی خاش را داشته است، اکنون به عنوان یک چهره بومی، با آشنایی عمیق از فرهنگ، تاریخ و چالش‌های اجتماعی و اقتصادی استان، به عنوان نماینده واقعی مردم می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی سیستان و بلوچستان کمک کند و الگویی برای سایر استان‌ها و کشورها در زمینه مدیریت محلی و احترام به تنوع فرهنگی باشد.
بیجار متولد ۱۳۵۳ در زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان بوده و دارای مدرک کارشناسی ارشد عمران است.

تحقق خواسته چندین ساله مردم استان
 «محمد کرد» از فعالان رسانه‌ای شهرستان زابل با ابراز خرسندی از تحقق خواسته چندین ساله مردم استان در این زمینه در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: مردم استان سال‌ها بر انتخاب مدیران بومی تأکید داشته و حالا حرف همه وفاق و تلاش ودر کنار هم قرار گرفتن بدون تعصب‌های قومی وطایفه‌ای، گروهی و مذهبی برای ساختن ایران قوی وبه تبع آن سیستان وبلوچستانی آباد است.
وی بهره‌گیری از نیروهای جوان را از دیگر خواسته‌های بحق مردم استان می‌داند و می‌افزاید: حال که دولت به وعده‌های خود عمل کرده مردم نیز با توجه به رویکرد دولت چهاردهم که دولت وفاق است مانند همیشه برای توسعه وامنیت پایدار استان در کنار مسئولان، معتمدین و ریش سفیدان به یاری دولت و استاندار خواهند آمد.

دولت به وعده‌های خود صادق است
«رحمدل بامری»، نماینده مردم ایرانشهر، سرباز و فنوج در مجلس شوری اسلامی نیز در گفت‌و‌گو با «ایران» انتخاب استاندار بومی را خواسته چندین ساله استان و عاملی برای پررنگ‌تر شدن همدلی و همراهی می‌داند و می‌گوید: این انتخاب نشان داد دولت به وعده‌های خود صادق است و رویکرد دولت در وفاق و وحدت میان تمام ایرانیان در دستور کار است.
وی با تأکید بر اینکه اکنون مردم استان با این تغییرات در مدیریت محلی بیش از پیش به وفاق ملی امیدوار شده‌اند ادامه می‌دهد: همانگونه که رهبری بارها اعلام کرده‌اند «شهروند درجه یک و دو نداریم و اهل سنت و تشیع برادرند»مردم استان هم قدر این اقدام نظام را می‌دانند.
بامری با تأکید بر شعار ایران برای همه ایرانیان می‌گوید: مردم سیستان و بلوچستان همواره امتی واحد بوده‌اند و در حال حاضر هم از اینکه نگاه قومیتی در انتخاب‌ها صورت نگرفته بسیار خوشحالند. مجموع نمایندگان و مسئولان استان هم همگام و یکصدا در پی پیشرفت استان همراه استاندار خواهند بود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه این موضوع در دولت‌های گذشته هم مورد توجه قرار گرفته است، می‌افزاید: در ادوار مختلف فرزندان این دیار در مسئولیت‌های مهم در تمام دولت‌ها انجام وظیفه کرده‌اند. حتی استاندار دولت هشتم و نهم(دکتر دهمرده) هم از افراد بومی بودند اما این اولین بار است که یک فرد بلوچ و اهل سنت در جایگاه بالاترین مقام اجرایی استان قرار گرفته است.

استفاده از جوانان قومیت‌های مختلف
وی با اشاره به اینکه در گذشته در انتخاب مسئولان استانی همواره به افراد بومی توجه کمتری شده است، می‌گوید: این موضوع مورد انتقاد مردم استان بوده اما در دولت چهاردهم با انتخاب استاندار بومی این مشکل برطرف شد. در واقع این انتخاب دولت بار سنگینی را بر عهده استاندار و مردم استان قرار داده و حالا همه از بلوچ گرفته تا سیستانی، شیعه و سنی، پیر و جوان باید برای توسعه وامنیت پایدار سیستان و بلوچستان در کنار معتمدین و ریش سفیدان باشند.
بامری دوره جدید را فصل انسجام و اتحاد مردم استان عنوان می‌کند و می‌گوید: قطعاً سیستان وبلوچستان به عنوان جوان‌ترین استان کشور نیروهای نخبه و با استعداد زیادی دارد که با اعتماد مسئولان به تمام قومیت‌ها بدون شک از ظرفیت‌های آنها بیش از دیگر دوران استفاده خواهد شد. لازم و ضروری است دولت اختیارات ویژه‌ای را به استاندار بدهد تا ایشان به عنوان استاندار ویژه بتواند زمینه توسعه استان را فراهم کند.
نماینده مردم ایرانشهر، سرباز و فنوج در مجلس شوری اسلامی خاطر نشان می‌کند: امیدواریم این انتخاب یک گام رو به جلو برای پیشبرد استان باشد البته با توجه به موقعیت استراتژیک استان باید نگاه به طرح‌ها و مشکلات استان نگاهی ملی باشد. مردم استان همواره حافظ و نگهبان مرزها بوده‌اند اما این انتخاب آنها را همراه‌تر کرده است. در واقع با این انتخاب حجت بر تمام مسئولان و مردم استان تمام شده و حالا همه با هم باید همدل و همراه به کمک استاندار بیایم تا شاهد اتفاقات مبارکی در این دیار باشیم.

 

بــــرش

بسیاری از اهالی سیستان و بلوچستان معتقدند انتصاب بیجار به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان، نمادی از احترام به تنوع قومی و فرهنگی ایران بوده و نشان می‌دهد که دولت به اهمیت مدیریت محلی و توانمندی‌های بومی توجه دارد. در واقع رئیس‌جمهور با این انتصاب‌ها فاصله‌ها میان دولت و ملت را که به دلیل تصمیمات غلط گذشته ایجاد شده بود؛ کاهش داده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و نود و سه
 - شماره هشت هزار و پانصد و نود و سه - ۱۰ آبان ۱۴۰۳