دیدار «دوجانبه» پوتین با علیاف و پاشینیان در مسکو
گروه جهان/ رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه در مسکو با رئیسجمهور آذربایجان و نخستوزیر ارمنستان دیدارهای دوجانبه انجام داد. این را یوری اوشاکوف مشاور پوتین اعلام کرد.بنا بر گزارش رسانههای روسیه، سران ایروان و باکو در نشست کشورهای «مستقل مشترک المنافع» (CIS) در مسکو شرکت میکنند اما قرار نیست نشست مشترک سه جانبه بین آنها برگزار شود.اوشاکوف گفت که در این دیدارهای دو جانبه، «مسائل مربوط به عادیسازی روابط بین آذربایجان و ارمنستان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
مشاور و دستیار رئیسجمهور روسیه درباره اینکه چرا نشست مشترک سهجانبه بین سران روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان برگزار نمیشود، حرفی نزد. نشست سهجانبه پوتین با علی اف و پاشینیان در تاریخ 20 آبان 1399 بود که سبب آتشبس جنگ 44 روزه ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر قرهباغ کوهستانی شد.به رغم برخی تنشهای ماههای اخیر در روابط ارمنستان با روسیه، اوشاکوف با دفاع از مواضع مسکو گفت که «روسیه اینجا در حال ایفای نقش فعال و مثبت است.»
رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه در دیدار با الهام علیاف گفت، روابط بین روسیه و جمهوری آذربایجان به صورت مثبتی در حال توسعه و پیشرفت است. وی همچنین میزبان پاشینیان در کرملین است. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در دیدار با «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان در مسکو گفت: «مایلم خاطرنشان کنم که روابط بین دو کشور در حال توسعه است».به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وی افزود: «در سفر رسمی خود به جمهوری آذربایجان به این موضوع اشاره کردم. گردش تجاری ۴.۳ میلیارد دلاری؛ بیش از ۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم ما در اقتصاد جمهوری آذربایجان است». پوتین از علیاف برای شرکت در اجلاس بریکس که به ریاست دورهای روسیه است، دعوت کرده است.
در همین حال پوتین که میزبان «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان است گفت: روابط تجاری و اقتصادی میان مسکو - ایروان به صورت پویایی در حال توسعه و پیشرفت است. او افزود: «روابط تجاری سال گذشته به ۷.۴ میلیارد دلار رسید و در نیمه نخست سالجاری میلادی نیز ۲.۵ برابر رشد داشت و از ۸.۳ میلیارد دلار گذر کرد. همچنین تجارت بین دو کشور شاید در پایان سالجاری میلادی به رقم ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار برسد».
برش
تشدید تحریمها علیه روسیه توسط بریتانیا و اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا اعلام کرد: شورای اروپا چهارچوب جدیدی را برای اقدامات محدود کننده در پاسخ به اقدامات بیثباتکننده روسیه در خارج از این کشور ایجاد کرده است. این چهارچوب جدید به اتحادیه اروپا اجازه میدهد تا افراد و نهادهایی را که در اقدامات و سیاستهای دولت فدراسیون روسیه درگیر هستند و ارزشهای اساسی اتحادیه اروپا، امنیت، استقلال و یکپارچگی آن را تضعیف میکنند، هدف قرار دهد.
بر اساس این بیانیه، چهارچوب جدید به اتحادیه اروپا اجازه میدهد تا «با انواع تهدیدات ترکیبی مانند، تضعیف فرآیندهای انتخاباتی و عملکرد نهادهای دموکراتیک؛ تهدید و خرابکاری در فعالیتهای اقتصادی، خدمات عمومی یا زیرساختهای حیاتی؛ شایعهپراکنی، فعالیتهای مخرب سایبری، استفاده ابزاری از مهاجران و سایر فعالیتهای بیثبات کننده» مقابله کند.
این چهارچوب طبق بیانیه اتحادیه اروپا، از سوی جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشنهاد و وضع شده است.
به این ترتیب، داراییهای افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکتها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان منع شدند. همچنین اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.