ادعای عجیب دروازه بان سابق علیه مدیران پرسپولیس
یک سال و چهار ماه محرومیت در انتظار بیرانوند
علیرضا بیرانوند، دروازهبان مشهور و ملیپوش کشورمان، در یک مصاحبه جنجالی ادعای عجیبی را مطرح کرد که میتواند عواقب جدی برای او به همراه داشته باشد.
او مدعی شد که برای دریافت الحاقیه فسخ قرارداد خود پنج میلیارد تومان رشوه داده است. این ادعا نه تنها چالشهای اخلاقی و حقوقی را به دنبال دارد، بلکه میتواند به عنوان یک خودکشی حرفهای برای بیرانوند تلقی شود.
بر اساس قوانین کمیته انضباطی فوتبال، پرداخت رشوه از سوی بازیکنان و اهالی فوتبال به طور مستقیم منجر به یک سال محرومیت فوری میشود. در ماده 72 بند دو و سه مقررات انضباطی فدراسیون فوتبال آمده است:
2- هرکس که اصالتاً یا از طرف شخص ثالث از طریق اعطا یا تعهد یا پیشنهاد امتیازات یا وعدههای نامشروع و غیر موجه یا رشوه به مقامات رسمی یا کارمندان فدراسیون یا هیأتها، بازیکنان یا مقامات رسمی باشگاهها، تلاش نماید که ایشان را به نقض اساسنامه، مقررات، آییننامهها، بخشنامهها و دستورالعملهای فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا یا فدراسیون فوتبال ترغیب یا تحریک نماید به محرومیت از هرگونه فعالیت مرتبط با فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی برای حداقل دوازده ماه بعلاوه حداقل دوازده ماه محرومیت از ورود به کلیه ورزشگاههای کشور و جریمه نقدی به میزان حداقل دویست میلیون ریال، محکوم خواهد شد.
3-(درخواست کننده) مستقیم و غیر مستقیم (یا قبول کننده موارد فوق) مستقیم و غیر مستقیم نیز به حداقل دوازده ماه محرومیت از هرگونه فعالیت مرتبط با فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی بعلاوه حداقل دوازده ماه محرومیت از ورود به کلیه ورزشگاههای کشور و جریمه نقدی به میزان حداقل دویست میلیون ریال محکوم خواهد شد.
بیرانوند رسماً اقرار به پرداخت رشوه کرده که قانونگذار می تواند او را با یک سال محرومیت مواجه کند که البته میتواند شامل از تعلیق خارج شدن چهار ماه محرومیت قبلیاش نیز باشد. بنابراین، در نهایت ممکن است او به یک سال و چهار ماه محرومیت دچار شود، مگر اینکه فدراسیون تصمیم بگیرد به دلایل مصلحتی برخوردی ملایمتر داشته باشد.
اما سؤال اصلی اینجاست چرا باید بیرانوند برای دریافت مبلغی که طبق اسناد موجود حق قانونی او است، به پرداخت رشوه بپردازد؟ شواهد رسمی نشان میدهد که او پیش از الحاقیه در مجموع ۶۶ درصد از مبلغ اصلی قراردادش را از پرسپولیس دریافت کرده و با احتساب آپشنها، طلب کلی او حدود ۹ میلیارد تومان بوده است. حال آنکه با توجه به موقعیت تیم، اگر گزینههای قهرمانی و کلینشیتها را در نظر بگیریم، او تنها حدود 7میلیارد تومان طلب داشته است.
با این تفاسیر آیا منطقی به نظر میرسد که او بخواهد برای دریافت این مبلغ، از جیب شخصی خود 5 میلیارد رشوه دهد؟ اینجاست که مسأله اغوای بازیکن به صورت جدی مطرح میشود. به نظر میرسد که پیشنهادات نجومی سایر تیمها باعث شده تا یکی از اقتصادیترین بازیکنان فوتبال ایران، با حساب دودوتا چهارتا گونه خود حاضر شود 5 میلیارد رشوه بدهد تا الحاقیه فسخ بگیرد و از جای دیگر آب رفته را به جوی بازگرداند.
برش
پیگیری پرونده بیرانوند از طریق مراجع قانونی
مظفریزاده: اسیر حاشیه سازیها نمیشویم
سعید مظفریزاده، با اشاره به تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر حذف تیم موهون باگان از لیگ قهرمانان آسیا سطح دو به دلیل عدم حضور در دیدار با تراکتور، اظهار داشت: «متأسفانه تیم هندی با رفتار غیرحرفهای به اعتبار مسابقات خدشه وارد کرد و تمامی شرایط برای برگزاری بازی آماده بود که حریف به بهانه نبود امنیت در ایران از سفر به تبریز انصراف داد. این در حالیست که سایر تیمهای خارجی و تمامی عوامل برگزاری بازی دو تیم تراکتور و موهون باگان از جمله ناظر و تیم داوری بدون مشکل به ایران سفر کرده و در کمال آرامش و امنیت به کشورهایشان بازگشتند.
همه دیدند و بار دیگر ثابت شد که ایران یکی از امنترین کشورهای دنیا بوده و با تدابیری که اندیشیده شده، قطعاً میزبان شایستهای در مسابقات بینالمللی خواهیم بود.»
سرپرست مدیرعاملی باشگاه تراکتور در رابطه با تصمیمات داور مسابقه تراکتور – فولاد، گفت: «انتظار میرود با حضور VAR اشتباهات داوری به حداقل برسد. به نظرم سه صحنه مشکوک به پنالتی در داخل محوطه جریمه فولاد اتفاق افتاد که اتاق VAR باید داور را برای بازبینی صحنه فرا میخواند. همچنین در یکی از صحنهها بازیکن حریف خطای خشنی روی شجاع خلیلزاده مرتکب شد که آن صحنه هم نیاز به بررسی دارد. وقتی بازی با VAR برگزار میشود، تیمها و هواداران انتظار دارند مثل همه جای دنیا تصاویر دوربینهای پوشش دهنده بازی را بتوانند ببینند در غیر اینصورت نه تنها VAR کمکی به رفع مشکلات نمیکند، بلکه ایجاد شائبه هم میکند. ما شکایتمان را به فدراسیون فوتبال ارسال کردهایم و پیگیر موضوع هستیم.
مظفریزاده در خصوص حکم صادر شده برای پرونده علیرضا بیرانوند، گفت: «براساس نظر کارشناسی وکیل باشگاه و وکیل شخصی آقای بیرانوند، فسخ ایشان قانونی بود و باید تبرئه شود. واقعیت این است که این پرونده ابعاد مختلفی داشته و آقایان نباید برای اینکه خودشان را تبرئه کرده و از زیر فشار رها شوند، شلوغ کاری کنند. متأسفانه عدهای برای رسیدن به هدفشان از اهرم فشار رسانهای استفاده میکنند و جالب است حتی برخی مجریان صدا و سیما به عنوان رسانه ملی، براساس علایق رنگی رفتار کرده و جانبداری میکنند. مگر شما قاضی یا حقوقدان هستید که با صراحت در خصوص پرونده پیچیده فسخ بیرانوند با پرسپولیس اظهار نظر میکنید؟ متأسفم برای صدا و سیما و برخی رسانهها که اجازه میدهند افراد بدون تخصص در خصوص موضوع حقوقی اظهارنظر کارشناسی کنند. ما و بیرانوند به اندازه کافی باتجربه هستیم که دچار این حاشیهسازیها نشویم و کارهای مربوط به این پرونده را از طریق مراجع قانونی پیگیری میکنیم. هیچگاه وارد بازی رسانهای آنان نمیشویم.»